Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Persbrandts svartsjuka – fick utbrott på Skavlan

Foto: CLEMENS NIEHAUS / ZUMAPRESS/ALL OVER PRESS
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Mikael Persbrandt konfronterade Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie efter att de blivit ett par.

Under en natt av berusning dök Persbrandt upp hos exkärleken där han skrek utanför hennes lägenhetsdörr – och bad Skavlan och Bonnevie komma ut.

"Jag bleknar av ångest bara jag tänker på det", skriver Persbrandt, som efter händelsen medverkat i Skavlans tv-program.

Mikael Persbrandt, 54 och skådespelerskan Maria Bonnevie, 44 förlovade sig 1998 och 2003 flyttade de in i ett hus tillsammans på Ingarö i Stockholms skärgård. Men förhållandet var tumultartat. Persbrandt kämpade med sitt missbruk – samtidigt som han träffade nuvarande kärleken Sanna Lundell.

2005 blev Sanna Lundell gravid med Mikael Persbrandts barn, och förhållandet med Maria Bonnevie kraschade. Persbrandt berättar i "Så som jag minns det" att Bonnevie "gallskrek" när han berättade om otroheten och graviditeten.

Hade ingen kontakt på flera månader 

Inte förrän 2006 träffade Persbrandt Bonnevie igen, berättar han i boken. Då hade de inte haft kontakt på flera månader, efter att ha varit tillsammans i sju år. Mötet gick bra, berättar skådespelaren i boken – sen fick han reda på att Maria Bonnevie var i ett nytt förhållande, med norske journalisten Fredrik Skavlan, nu 51.

När Persbrandt fick reda på nyheten högg det till i honom, berättar han i boken:

"Jag söp till för första gången på flera månader, och på reptilhjärnans kommando satte jag mig i en taxi från Ingarö in till Renstiernas gata på Söder där Maria bodde", berättar skådespelaren i självbiografin.

Persbrandt kunde portkoden, tog sig in i trapphuset, upp på rätt våning. Lägenhetsdörren var låst, så Persbrandt satte sig och öppnade brevinkastet, berättar han i boken. Han såg ingen, men hörde både Maria Bonnevie och Fredrik Skavlan.

Persbrandt skrek i trapphuset 

Så Persbrandt ropade att han var där. Så stängdes musiken i lägenheten av, och lamporna släcktes, berättar han i boken. Persbrandt fortsatte och ropade att de skulle öppna dörren, han ville "bara prata lite".

"Jag bleknar av ångest bara jag tänker på det; hur lågt kan en människa egentligen sjunka", berättar Persbrandt i "Så som jag minns det".

Efter några minuter dök Skavlan upp. Skådespelaren och journalisten pratade med varandra genom brevinkastet, och Persbrandt bad återkommande om att dörren skulle öppnas. Men den hölls stängd. Persbrandt minns i boken att han frågade Skavlan:

"Är du inte man nog? Vågar du inte?"

Persbrandt var gäst i "Skavlan"

Persbrandt stannade kvar i trappuppgången i runt en timme och ropade till Maria Bonnevie att hon skulle komma dit, ställa Fredrik Skavlan bredvid honom själv och jämföra, hon skulle "se skillnaden", berättar Persbrandt i boken.

"... stackars Maria och Skavlan hade inte en aning om hur de skulle handskas med den berusade galningen på andra sidan dörren; en gränslös människa, en stalker, en människa i total självförnedring – en person som dessutom totalt verkade ha glömt att han hade en gravid flickvän och att han skulle bli pappa några månader senare. Jag grät och skrattade om vartannat, och Skavlan försökte väl lugna ner mig eller tala förnuft med mig. Men Maria vägrade att visa sig", berättar Persbrandt i "Så som jag minns det".

Efter det dröjde det tio år innan Persbrandt och Skavlan träffades igen. Då bjöd Skavlan in skådespelaren som gäst i talkshowen "Skavlan". Då skämtade de båda om relationen.

– Vi hade delad vårdnad av hunden. Vi har delat andra saker också, sa Mikael Persbrandt och skrattade.

2015 fick Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie sitt andra gemensamma barn ihop.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.