Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Persbrandts hälsokamp: ”Kan vara ganska farligt”

Persbrandts farligt höga puls i Expeditionen
Mikael Persbrandt gör ett hälsotest införbergsbestigningen.
Foto: TV4
Nils Holmqvist tvekar på om han kommer att klara bergsbestigningen.

Det är tärd stämning bland kändisarna i ”Expeditionen”, och flera av deltagarna tvekar på om de kommer kunna genomföra hela bestigningen.

Medan Nils ”Väder-Nils” Holmqvist har problem med sömnen som gör att han mår dåligt, så kämpar Mikael Persbrandt med sin puls.

– Det är inte behagligt alltid, jag har varit nedkyld, mådde lite illa och kunde knappt äta. Men det är inte mycket att gnälla om, säger Mikael Persbrandt i ”Expeditionen”.

Efter att Dominika Peczynski beslutade sig för att lämna Nepal och bestigningen i TV4-programmet ”Expeditionen” har resten av kändisarna som ska nå Lobuche Peak haft det kämpigt. 

I torsdagens avsnitt har de lyckats ta sig flera tusen höjdmeter upp – något som också tär på deras fysiska mående.

SVT-meteorologen Nils ”Väder-Nils” Holmqvist kan inte sova ordentligt i tälten de sätter upp varje kväll, vilket gör att han känner sig trött och svag.

– Jag har inte sovit bra på tre nätter på rad, så jag hoppas att det vänder snart, annars vet jag inte hur länge jag orkar med, säger han i ”Expeditionen”.

Även artisten Josefin ”Little Jinder” Jinder märker av höjden, och oroar sig för framtiden när de är ännu högre upp.

– Idag är första gången jag känner av höjden litegrann. Jag hade lite lätt huvudvärk när jag vaknade, säger Little Jinder och fortsätter:

– Jag blir lite orolig för vi ska ju upp 2000 meter till, så jag undrar hur fan man ska må.

Little Jinder känner av höjden.
Foto: TV4

”Han är Supermicke, han är Gunvald”

Men den som har det kämpigast med den höga altituden är skådespelaren Mikael Persbrandt, som har fått väldigt hög puls. Detta trots att hans hälsotester före resan visade att han hade mycket bättre kondition än vad som är normalt för män i hans ålder.

– Micke har haft hög puls nu under ganska lång tid, och det kan vara ganska farligt. Jag kan förstå att svenska folket ser Micke och tänker ”han är Supermicke, han är Gunvald”, men han kämpar på också. Vissa dagar har han haft det jäkligt tufft, säger expeditionsledaren Johan Nilson i programmet.

Persbrandt erkänner att det har varit en jobbig strapats hittills, men vill samtidigt inte klaga.

– Det är inte behagligt alltid, jag har varit nedkyld, mådde lite illa och kunde knappt äta. Men det är inte mycket att gnälla om.

Nils Holmqvists tvekan

Nils Holmqvist har en mer orolig inställning till de kommande utmaningarna, och är osäker på om han kommer klara sig upp till toppen på 6119 meter.

– Det känns fantastiskt att närma sig toppen, samtidigt börjar jag tveka mer och mer om jag kommer klara det här.

”Expeditionen” sänds torsdagar 21.00 på TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.