Foto: SVEN LINDWALLFoto: SVEN LINDWALL
 Foto: SVEN LINDWALL
Foto: CLEMENS NIEHAUS / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESSFoto: CLEMENS NIEHAUS / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
 Foto: CLEMENS NIEHAUS / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Persbrandts bild får alla att reagera: ”Så läskig”

Publicerad

Mikael Persbrandt väcker reaktioner på Instagram. 

Skådespelaren som spelar in filmen ”Tårtgeneralen” visar upp hur det går till när hans filmkaraktärs flint ska av. 

”Vad läskigt”, skriver någon på Instagram. 

Just nu pågår inspelningarna av filmen ”Tårtgeneralen”. Filmen, som är baserad på Filip Hammars och Fredrik Wikingssons bok med samma namn, spelas just nu in i Köping. 

Mikael Persbrandt är filmens huvudrollsinnehavare och spelar rollen som Hasse P. 

 

LÄS MER: Mikael Persbrandts stora förvandling inför Tårtgeneralen

 

Inför inspelningarna genomgår skådespelaren en förvandling. För att få rätt look sminkas han hårt och en mask läggs på huvudet för att få till en flint. 

Följarna tror inte det är sant

Mikael Persbrandt har tidigare visat bilder på hans nya utseende, men nu delar han med sig av hur det kan gå till när sminket och masken ska av. 

På bilden dras flinten bort från huvudet. 

Flera följare har reagerat på bilden. Vissa tycker att det ser äckligt ut och andra är osäkra på om det är verkligt eller inte. 

”Fy va lebbigt”, ”Fy tusan så läskigt!”, ”Är det riktigt???” och ”Vad läskigt det ser ut men persbrand är cool” är några av kommentarerna. 

https://www.instagram.com/p/BVP4s0jF3rn/

Tog över efter Gustafsson

Från början var det tänkt att Robert Gustafsson skulle spela rollen som Hasse P, men skådespelaren hoppade oväntat av filmprojektet. Anledningen var att han inte tyckte att filmmanuset höll en tillräckligt bra nivå. 

 

LÄS MER: Persbrandts känga – till Robert Gustafsson 

 

Kort därefter blev det officiellt att Mikael Persbrandt skulle ta över rollen i filmen. På Instagram skickade han då en känga till Robert Gustafsson. 

"Jag hörde att nån tyckte manuset "inte höll tillräcklig nivå "?! Jag kan konstatera, att denna historia om den svenska småorten , dess befolkning och deras drömmar och den alldeles förtrollande Hasse P med sin sorg och sitt vemod och sin kamp för livet, trollband mig för tre år sedan . Nu har vi äntligen tid att filma den", skrev han bland annat. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag