Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Persbrandt spelar björn i "The hobbit"

Det har länge varit höljt i dunkel hur Mikael Persbrandts karaktär Beorn skulle se i kommande "The Hobbit". Här är första bilden på hans karaktär. Foto: DAVID SICA / PRESSBILD

Här är den första bilden på Mikael Persbrandts roll­figur i "The Hobbit".

Bilden avslöjar bland annat att den svenska skådespelaren har en scen mot Gandalf, Ian McKellen.

Mikael Persbrandts medverkan i Peter Jacksons "The Hobbit" har länge varit höljt i dunkel. Information om att han ska spela karaktären Beorn har sipprat ut, men hur denne Beorn ser ut i Persbrandts skepnad har varit högst oklart. Gissningar har landat någonstans runt skådespelarens karaktär i "Tre solar".

Kan anta formen av björn

Någon bild på Persbrandt från inspelningen har ännu inte synts till. Men nu har åtminstone den första bilden på Persbrandts karaktär äntligen läckt ut. På bilden syns Beorn som en björn och mannen bredvid honom är Gandalf, spelad av Ian McKellen.

Beorn är en skinnbytare som har förmågan att anta formen av en björn. När han inte är björn framstår han som en stor och stark man, med brunt hår och svart skägg. Enligt regissören Peter Jackson fanns inget annat alternativ än Persbrandt för rollen.

- Rollen som Beorn är ikonisk och Mikael var vårt förstahandsval. Ända sedan han läste rollen för oss kan vi inte tänka oss någon annan för den här rollen, har han tidigare sagt.

De två filmerna om "The Hobbit" kommer att ha premiär i december 2012 och december 2013.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!