Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Persbrandt hotar lämna – ultimatumet till TV4

Persbrandt: "Styr om produktionen eller så sticker jag"
Little Jinder i ”Expeditionen”Foto: TV4
Mikael Persbrandt får hög puls under bergsklättringen...Foto: TV4
... och börjar känna sig trött och sliten. Foto: TV4
Därför vägrar han tälta i ”Expeditionen”

Mikael Persbrandts kämpar med sin hälsa ju närmare han kommer toppen av Lobuche Peak i TV4:s ”Expeditionen”.

Skådespelarens puls visar sig vara farligt hög – något som gör att han kräver en ändring av hela programmets upplägg för att inte lämna och åka hem.

– Jag vill inte ha de här idiotiska tältlägren. Punkt slut. Styr om produktionen eller så sticker jag, säger Mikael Persbrandt i ”Expeditionen” på TV4.

Hyllade skådespelaren Mikael Persbrandt, 56, kämpar sig upp för bergen i Himalaya i TV4-programmet ”Expeditionen” med målet siktat Lobuche Peak, 6119 meter över havet.

Men att vandra i berg på så höga höjder tär på kroppen, något alla kändisdeltagarna märker av ju högre upp de kommer. 

I torsdagens avsnitt av ”Expeditionen” på TV4 börjar Mikael Persbrandt känna av höjden ordentligt, och drabbas av en rusande puls. Något som expeditionsledaren Johan Nilson menar är farligt att ha under längre tid.

– Micke har haft hög puls nu under ganska lång tid, och det kan vara ganska farligt. Jag kan förstå att svenska folket ser Micke och tänker ”han är Supermicke, han är Gunvald”, men han kämpar på också. Vissa dagar har han haft det jäkligt tufft, säger Nilson i programmet.

Mikael Persbrandt vill helst inte klaga:

– Det är inte behagligt alltid, jag har varit nedkyld, mådde lite illa och kunde knappt äta. Men det är inte mycket att gnälla om.

Persbrandt: ”Ett sätt att tukta psyket”

I ett klipp från hälsokontrollen före resan visar det sig att Persbrandt överpresterade på konditionstestet, något han förklarar med att han tycker om att träna mycket på egen hand, utöver det han gör i förberedelser för roller.

– Rent fysiskt befinner jag mig... Det går i perioder det där med tränandet. I bland får jag betalt för att göra mig i ordning för ett jobb, och sen gör jag små utmaningar för mig själv i bland och kör 90 pass på 90 dagar. Det tycker jag är kul, det tar emot. Ett sätt att tukta psyket, säger Persbrandt.

Men den höga pulsen gör att skådespelaren börjar känna sig trött och sliten, och därför vill ändra produktionsupplägget. I programmet har kändisgänget nämligen övat på att sova i tält, trots att de haft tillgång till fjällstugor och riktiga sängar – något Persbrandt har kritiserat från början.

– Jag vet att det har varit hårt, och att du är trött, och då frågar de då: är du så pass sjuk att du inte kan fortsätta, hörs Johan Nilson fråga skådespelaren, som har ett tydligt svar:

– Nej, men jag väljer att sova inomhus i stället för att behöva fälla upp ett tält, jag kommer inte orka upp. Jag vill inte ha de här idiotiska tältlägren. Punkt slut. Styr om produktionen eller så sticker jag.

Därför var Mikael kritisk

Martin Nygren, exekutiv producent för ”Expeditionen” förklarar att Persbrandt var kritisk mot hela produktionen, då de inte hade fått veta att det skulle finnas fjällstugor och hotell på vägen upp. Deltagarna hade bara informerats om att de skulle sova i tält.

”Det visste de om. Men inte att det även fanns alternativ i form av lodger att övernatta i. Det uppstod irritation över att behöva tälta intill lodger helt enkelt. Johan och produktionen menade att de behövde få in rutinen för högre upp på berget är inte lodge ett alternativ längre”, skriver Martin Nygren i en kommentar.

”Expeditionen” sänds torsdagar 21.00 på TV4.

Persbrandts farligt höga puls i Expeditionen