Persbrandt är bortklippt ur den nya filmen "Hobbit: Femhäraslaget". Foto: Jan WiridenPersbrandt är bortklippt ur den nya filmen "Hobbit: Femhäraslaget". Foto: Jan Wiriden
Persbrandt är bortklippt ur den nya filmen "Hobbit: Femhäraslaget". Foto: Jan Wiriden
Han spelar rollen som Beorn, men var också bortklippt ur den första filmen.Han spelar rollen som Beorn, men var också bortklippt ur den första filmen.
Han spelar rollen som Beorn, men var också bortklippt ur den första filmen.
Foto: Stefan SöderströmFoto: Stefan Söderström
 Foto: Stefan Söderström

Persbrandt bortklippt ur tredje Hobbit-filmen

Publicerad

Mikael Persbrandt klipps bort ur "Hobbit" – igen.

I den tredje och sista filmen i serien syns inte svensken till.

Däremot skymtas en björn på avstånd.

Det blev ingen storfilmsdebut för Mikael Persbrandt.

I den tredje och sista filmen i "Hobbit"-serien, "Femhärarslaget", är svensken bortklippt igen. Detta trots att regissör Peter Jackson hävdade att Persbrandts roll skulle utvidgas i sista filmen.

– Historien har definitivt mycket Beorn i den andra och tredje filmen. Mikael är en fantastisk skådespelare, helt underbar. Vi kommer att ta honom tillbaka hit för vi ska spela in fler scener till den tredje filmen nästa år. Han är så bra. Beorn är den sortens karaktär man vill skriva mer material till, sa han till Nöjesbladet tidigare.

"Inte en enda scen!"

Filmkritikern Gunnar Rehlin recenserar "Hobbit: Femhärarslaget" för Expressen. Om Mikael Persbrandts medverkan säger han:

– Han finns nämligen inte med i en enda scen!

Det är dock möjligt att svensken skymtas i periferin:

– Under slutstriden skymtar vi en stor björn som slåss på de godas sida. Det är möjligt att det är Beorn, den "shape shifter" som Persbrandt spelar. Och i en av de sista scenerna närmar sig Bilbo och Gandalf en bondgård som skulle kunna vara den där Beorn bor. That 's it. Mer blev det inte av den omtalade rollen för Mikael Persbrandt, säger Rehlin.

"Hur kul kommer det att kännas?"

Mikael Persbrandt får i stället sätta sitt hopp till en eventuell dvd-utgåva av filmen.

– Det finns flera intrigtrådar här som inte känns tillfredställande tillvaratagna. Och då kommer vi kanske att få se Mikael Persbrandt. Det är som sagt möjligt att det blir mer av honom i dvd-versionen, men hur kul kommer det att kännas?

Mikael Persbrandt har klippts ner i både första och andra filmen.

Trots det har han hyllats för sin prestation, av bland andra Martin Freeman, som spelar Bilbo.

"Ingen väggfluga precis"

- Jag och Mikael hängde en del och han är väldigt underhållande. Han är en karismatisk man. Man tittar på honom och tänker: Men vad fan! Det är en närvaro med honom som är väldigt tilltalande. Han är självsäker. Ingen väggfluga, precis.

Även Peter Jackson har hyllat svensken.

- Vi provspelade många skådespelare, men han var den bästa personen för rollen, sa han tidigare.

Vill du trots allt se hur Mikael Persbrandt såg ut som Beorn, kan du klicka här.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag