Perrellis val inför programmet – redo att prata öppet om alla delar

Hon har tackat nej två gånger och valde ”Så mycket bättre” framför ”Stjärnorna på slottet”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
När Charlotte Perrelli nu medverkar i SVT-programmet är hon redo att prata öppet om alla delar av sitt liv. –
Foto: JENS CHRITIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Charlotte Perrelli, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen och Ola Rapace i slutet av juni åker till Lejondals slott för att spela in en ny säsong av ”Stjärnorna på slottet”.
Foto: SVT

Hon har tackat nej två gånger och valde ”Så mycket bättre” framför ”Stjärnorna på slottet”. 

När Charlotte Perrelli nu medverkar i SVT-programmet är hon redo att prata öppet om alla delar av sitt liv. 

– Det behöver inte alls vara så att saker och ting är enkla bara för att man har ett leende på läpparna, säger sångerskan, som har en del farhågor inför inspelningen. 

Första gången tackade Charlotte Perrelli nej. Sångerskan tyckte att hon var för ung och inte hade tillräckligt mycket att berätta eller tillföra. 

Andra gången Perrelli fick frågan om att medverka i ”Stjärnorna på slottet” valde hon ”Så mycket bättre” i TV4 framför SVT-programmet. 

Därför, känner Perrelli, är det ”jättejätteroligt” att hon, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen och Ola Rapace i slutet av juni åker till Lejondals slott för att spela in en ny säsong av ”Stjärnorna på slottet”. 

– Jag tycker om den här typen av program där man får tala till punkt. Det finns så många program som är stressade och där det ska vara skoj och känslor och där dramaturgin är så viktig att man missar själva kärnan: Att få lära känna en person på djupet, säger Charlotte Perrelli. 

Artistens svar – kan prata om allt

Redan innan årsskiftet var det klart att Perrelli skulle medverka i ”Stjärnorna på slottet”. Hon och familjen hade tidigt planerat sommaren utifrån inspelningen. Egentligen skulle Perrelli ha åkt till Spanien senare denna vecka för att sedan återvända till Sverige för SVT-programmet och en turné i Sverige och Norge innan det bar av till Spanien igen. 

Till följd av coronapandemin har planerna ändrats. 

– Därför tror och inbillar jag mig att alla som ska vara med ser fram emot det och jag tror att en av anledningarna är att man inte har träffat andra människor på så länge, säger Charlotte Perrelli och fortsätter: 

– Att få sitta och käka middag med nya människor och prata, det har ju inte hänt på flera månader. 

Har du tänkt något på karriär kontra privatliv när det gäller saker att snacka om - känner du exempelvis att din skilsmässa är sådant du kan prata om eller känns det för tungt?

– Det är inte tungt. Snarare kan jag på riktigt känna att det är så tråkigt och ointressant att prata om. Jag förstår att det kommer dyka upp en eller annan fråga om det och jag har inga problem att prata om det, men jag vill inte att det tar för stort fokus. För mig är det något som hände för tolv år sedan. Det är så länge sedan att det är totalt ointressant för mig. 

– Jag har inte grejer som jag inte kan prata eller känner blir för jobbigt. Däremot kan jag känna att folk måste vara så trötta på att höra det där och att det finns annat att prata om. 

Har du ställt några krav för din medverkan? 

– Nej, inte alls. Jag är flexibel. Det är ett givande och tagande när man sitter i konversationer. Innan jag går in i den här situationen så har jag inte sagt att jag inte vill prata om vissa saker, utan sagt att jag kan prata om precis allt och att alla kan ställa vilka frågor de vill till mig. 

– Sedan kan jag säga till om det är något jag tycker blir för jobbigt eller för mycket. Jag har inga problem med att ta det på uppstuds. 

Har du framfört några särskilda önskemål till produktionen inför inspelningen? 

– Nej, men man kan ju ha farhågor för saker man inte tycker är roligt. Jag tycker inte det är så kul att leka i tv. Det är jag inte så pigg på. Därför hoppas jag att aktiviteterna väljs med lite finess. 

– Det kan ju också vara något som är obehagligt eller läskigt där man känner att man inte fixar det eller är något som man inte pallar. Eller så är det något man känner är så pinsamt att man bara slänger sig ut och gör det för att det kan bli jätteroligt. Allt är helt beroende på hur det läggs upp och vad det handlar om. 

Perrelli: Vill ge en bredare bild 

Vad hoppas hon då att hennes medverkan i ”Stjärnorna på slottet” ska resultera i?

Charlotte Perrelli, 45, säger att hon tror att de som följt henne sedan genombrottet nog ”har en ganska vettig bild av henne”. 

– De har följt mig genom upp- och nedgångar, allt från barn och graviditeter till sjukdomar och framgångar och floppar. Allt som man varit med om. 

– De som däremot ser Charlotte Perrelli när jag gör grejer som de inte kan missa, som schlagern eller när man är programledare, de människorna hoppas jag kunde jag en bredare bild av vem jag verkligen är. Att det finns något mer bakom den där ytan. Det behöver inte alls vara så att saker och ting är enkla bara för att man har ett leende på läpparna.

De medverkar i ”Stjärnorna på slottet” 2020”:

Charlotte Perrelli, Ernst Billgren, Kjell Wilhelmsen, Ola Rapace, Shima Nivarani 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.