Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Perrellis skräck –för obotliga sjukdomen

Charlotte Perrelli. Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli. Foto: JENS CHRITIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Efter graviditeten med fjärde sonen Alvin hade Charlotte Perrelli länge ont i sin kropp.

Smärtorna och svullnaderna var så pass allvarliga att hon var rädd att hon hade drabbats en obotlig sjukdom.

– Jag trodde att jag hade utvecklat reumatism. Jag fick göra ganska mycket röntgenundersökningar både för rygg och på leder, säger hon.

I november 2018 blev Charlotte Perrelli, 44, mamma för fjärde gången. Men vägen till sonen Alvin var lång och tuff för henne och maken Anders Jensen. Efter att Charlotte hade fått flera missfall började hon medicinera med Kortison, något som skulle hjälpa hennes kropp att inte stöta bort fostret. I dag har det gått nio månader sedan sonen föddes och Charlotte är på god väg att återhämta sig efter graviditeten.

– Jag mår bra, men jag har fortfarande flera kilo kvar som jag ska gå ner. Kortisonet tar ganska lång tid innan den försvinner ur kroppen. Läkarna tror att det tar cirka ett år och Alvin är i dag nio månader. Så jag känner det fortfarande, att jag är lite svullen i händer och så, säger hon på Kanal 5:s pressdag.

Genomgå flera röntgenundersökningar

Men den första tiden efter att sonen hade fötts var jobbig för artisten. Hon hade ont i kroppen och det misstänktes till och med att hon hade drabbats av reumatism.

– Jag har inte ont längre, vilket jag hade de första månaderna. Det var till och med så att jag trodde att jag hade utvecklat reumatism. Jag fick göra ganska mycket röntgenundersökningar både för rygg och på leder, för det var lite problematiskt och jag hade lite krämpor, säger hon och fortsätter:

– Men det har jag inte längre och allt sånt visade sig inte vara någon fara, vilket är jätteskönt. Nu handlar det mest om att kroppen ska rensas och komma tillbaka.

”Jag har varit lite rädd” 

Charlotte Perrelli hoppas nu på att kroppen snart ska kännas helt återställd och planerar då att komma i gång med träningen ordentligt igen. 

– Jag är ute och går, powerwalkar. Så har jag kommit i gång men inte så jättemycket fysisk träning och det är lite gran därför att jag har varit lite rädd eftersom att jag har haft ont. I början var det svårt just på grund av det och jag kände att jag ville att kortisonet skulle börja försvinna lite ut kroppen innan jag gick på för hårt. Man är så skör efter en graviditet så jag var lite orolig.

Charlotte Perrelli är aktuell med dokumentären ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland”, som sänds på Kanal 5 och Dplay i höst.