Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrellis revansch med Anders – efter kollapsen

I sin nya självbiografi berättar Charlotte Perrelli om hur hon mådde efter uppbrottet från sin förra man. Foto: JENS CHRITIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Charlotte Perrelli tillsammans med sin nuvarande man Anders Jensen. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

I samband med Charlotte Perrellis skilsmässa 2008 kollapsade hon totalt. 

I flera veckor blev hon sängliggande utan att kunna stå upp, skriver hon i sin självbiografi. 

”Jag var så trött och nedbruten både mentalt och fysiskt att jag bara ville sova bort alltihop”, skriver hon i boken. 

2008 vann Charlotte Perrelli Melodifestivalen för andra gången. I Eurovision Song Contest i Belgrad representerade hon Sverige med låten ”Hero”.  

Men 2008 var också året då hon gick igenom en uppslitande skilsmässa från sin dåvarande make Nicola Perrelli. 

I den nya självbiografin ”Charlotte Perrelli – Flickan från Småland” berättar hon om hur hon mådde i samband med uppbrottet. 

Hon skriver att hon mådde så dåligt att hon inte kunde stå på benen och att hon kände att det inte fanns någon lösning. 

”Jag var så trött och nedbruten både mentalt och fysiskt att jag bara ville sova bort alltihop. Jag hade hört om folk som gick in i väggen och jag hade alltid tänkt att de var muppar. Jag menar, hur svårt kan det vara att bara kliva upp ur sängen och bara ta tag i sitt liv. Nu vet jag att det kanske inte alls är så enkelt. Jag hade ingen vilja att gå upp”, skriver hon. 

– Jag var så sjuk att jag inte kunde stå på benen. Psyket kollapsade. Det gjorde mig rädd för första gången i mitt liv när jag insåg att det här ju inte skulle kunna hända. Det var en så chockartad situation att vara svag. Att kroppen bara viker, att ingenting funkar. Jag förstod inte hur jag skulle reda ut det faktiskt, säger Charlotte Perrelli, 44, till Expressen.

Charlotte Perrelli: ”En häftig känsla”  

I dag ser Charlotte på det som hände som ett trauma. Hon säger att hon fick lära sig att bearbeta händelsen själv. 

– Någonstans är det ju så att när man går igenom det och låter åren gå, så någonstans kommer man igenom all skit, vad som än händer. Man lär sig leva med smärta, man lär sig leva med sorg och med besvikelse. Sedan kommer det en dag för de flesta människor när det faktiskt vänder och man böjar se ljusare på saker. 

Och vändningen kom för Charlotte. Fyra år efter skilsmässan träffade hon Anders Jensen. 

”Efter skilsmässan hade jag inte tänkt att jag skulle gå in i någon ny relation igen, jag hade bestämt mig för att leva ensam med mina killar och lyckades nästan. För jag hade inte varit ute på krogen en enda gång på fyra år. Jag bara jobbade och fokuserade på barnen, för att hålla ihop allting eftersom det var så rörigt”, skriver hon i boken. 

Livet en helt ny innebörd efter att hon träffade Anders, skriver hon. 

”Jag och Anders hittade varandra på ett djupare plan, där man kan kommunicera om saker – reflektioner, tankar, idéer, drömmar, mål, allt. Dessutom skrattar vi mycket ihop”. 

– När jag träffade Anders började jag inse att det finns någonting annat i livet också. Det finns zoner mellan det svarta och vita, där man kan förgylla ens liv med mer. Det hade jag glömt bort på något sätt. Det var en häftig känsla att få återuppleva allt det där igen, säger Charlotte.

2015 gifte sig Charlotte Perrelli och Anders Jensen på slottet Château d'Esclimont i Frankrike. Nu väntar Charlotte parets andra gemensamma barn. Från sitt tidigare äktenskap har Charlotte sönerna Angelo  och Alessio. Under hösten är Charlotte aktuell i ”Så mycket bättre” och ska ut på en konserthusturné.