Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrellis plan för familjen stoppas – inställda jobb

Följ senaste nytt om coronasmittan i Expressen TV.
Charlotte Perrelli övervägde att sätta familjen i karantän i en spansk bergsby.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Charlotte Perrelli vid genrepet för Melodifestivalen 2019.Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Charlotte Perrelli och Anders Jensens hus i Marbella i Spanien.Foto: Celine Property Group / Celine Property Group

Charlotte Perrelli övervägde att sätta familjen i karantän i en spansk bergsby – men fick ändra planerna sedan hela landet satts i karantän.

– Nu är det definitivt inte aktuellt utan vi kommer vara här och vänta, säger hon.

För att hindra spridningen av coronaviruset införde regeringen tidigare i veckan ett förbud mot evenemang med fler än 500 personer. Artisten och Eurovisonvinnaren Charlotte Perrelli har tvingats ställa in två konserter den senaste veckan – men eftersom det är troligt att förbudet kommer att vara kvar kommer det förmodligen blir fler.

– Jag drabbas som alla andra i min bransch, vi sitter alla i samma båt. Men det finns ingen anledning att utsätta människor för den här smittorisken, säger Charlotte Perrelli.

Hon beklagar att konserterna behövt ställas in, men säger att responsen har varit bra.

– Man märker att folk är positiva till att det ställs in, för då behöver de inte vara oroliga för att de inte ska få pengarna tillbaka om de inte vågar gå, säger hon.

Charlotte Perrelli övervägde att isolera sig i Spanien

På ett personligt påverkas fyrabarnsmamman Charlotte Perrelli så klart också av den pågående spridningen av coronaviruset. Om skolorna skulle stänga funderade hon ett tag på att isolera familjen i Spanien.

”Har ändå tankar på att sätta mig i vår lilla bergsby i Spanien där man inte träffar några andra människor…. man kan köra bil dit och slippa flyga..”, skrev hon i sin blogg.

Men situationen ändrar sig snabbt och på lördagen tog Spanien beslutet att sätta hela landet i karantän, samtidigt som Danmark stängde ner sina gränser.

– Eftersom gränsen är stängd är det inte alls aktuellt. Det är så med sådana här situationer, att varannan timme kommer det nya uppdateringar, så man får hänga med hur läget ser ut. När jag skrev det visste vi inte om skolor skulle stänga. Spelar det någon roll om vi sitter här hemma med barnen och pluggar?  Eller om vi sitter i bergen i Spanien där vi inte har någon kontakt med folk, säger hon.

– Men det fanns inga beslut på det, och nu är det definitivt inte aktuellt utan vi kommer vara här och vänta, fortsätter hon.

Bunkrar inte livsmedel

Charlotte Perrelli har inte märkt av någon hysteri kring spridningen av coronaviruset – varken bland andra eller sig själv.

– Jag ser ju när jag går och handlar att toalettpappret är slut, det finns nästan ingen köttfärs kvar. Men jag har inte börjat göra någon insats alls än, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.