Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrellis personliga nederlag – ingen visste: ”Skiter i det”

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: ALEKSANDAR DJOROVIC / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

När Charlotte Perrelli representerade Sverige i Eurovision 2008 visade hon upp en polerad och professionell yta – men bakom kulisserna var det kaos.

Mitt under Eurovision song contest-cirkusen fick ”Hero”-vinnaren veta att hennes man varit otrogen, och hennes värld föll samman.

”Tårarna bara rann och det kändes som om jag bokstavligt talat höll på att gå sönder inombords”, skriver Charlotte Perrelli i sin bok ”Flickan från Småland”.

När Charlotte Perrelli vann Melodifestivalen 2008 med Fredrik Kempes låt ”Hero” var svenska folkets förhoppningar om vinst i Eurovision song contest inte den enda tyngden på artistens axlar. Samtidigt som hon hyllades för sin comeback i musiktävlingen kraschade hennes äktenskap med Nicola Perrelli.

Paret hade varit tillsammans i 14 år och hade två barn tillsammans när Charlotte Perrelli fick veta att hennes make har varit otrogen, med ett flertal kvinnor. Nyligen berättade artisten om den tuffa tiden i TV4-programmet ”Renées brygga”.

– Du kraschade ändå där 2008 när du gått in på Eurovision-scenen och hade fått reda på att din dåvarande man var otrogen och allt det där. Hur påverkad var din tillit efter det, undrar Renée Nyberg i programmet.

– Det har nog varit svårt. Det tog många år för mig att känna att det här kan jag försiktigt testa på igen. Utan jag kände att nej, då skiter jag i det. Det var inget för mig, jag skulle vara själv, svarar Charlotte Perrelli i programmet på bästa sändningstid.

Fick otrohetsbilderna i ett kuvert

På sitt hotellrum i Belgrad, där Eurovision song contest ägde rum 2008, satt Perrelli och kollade på bilder och videoklipp med bevis på otroheten.

”På soffbordet bara en liten bit ifrån mig låg kuvertet med bilderna som inte bara ovillkorligt och för alltid slagit min och Nicolas relation i spillror, utan också vänt upp och ner på hela mitt liv. Det enda jag ville nu var att den här skiten – alltså hela Eurovision – skulle ta slut, så att jag fick åka hem igen för att försöka få ordning på det som gick att ordna upp”, berättar artisten i sin självbiografi ”Flickan från Småland”.

Samtidigt som det stormade i hennes privatliv var Perrelli tvungen att jobba nästan dygnet runt på plats i Serbien – intervjuer, tv-framträdanden, klubbgig och möten med fans avlöste varandra. Artisten valde att hålla masken genom den tuffa tiden, och det enda som syntes utåt var att hon tappade allt mer i vikt. 

Charlotte Perrelli kastade sina vigselringar i en papperskorg, och lät sin manager möta maken på flygplatsen när han skulle komma ner för att stötta sin fru. När han fick veta att hemligheten var ute, så valde han att flyga hem i stället. När Perrelli fick frågor av medier på plats om vart hennes ringar tagit vägen, så sa hon att hon gått ner för mycket i vikt för att kunna ha dem på sig.

Perrellis svar efter frågorna om utseendet

I egenskap av tidigare Eurovision-vinnare hamnade Perrelli i rampljuset, och BBC tippade att hon skulle vinna hela tävlingen igen. I stället landade hon på artonde plats, vilket ansågs vara ett fiasko – samtidigt som hon hånades för sitt utseende ute i Europa.

”Själva tävlingen blev också mardrömslik. Jag hade gått ner så mycket i vikt när jag kommit ner till Eurovision att någon skrev att jag såg ut som Donatella Versaces dotter”, skriver hon i ”Flickan från Småland”.

När Charlotte Perrelli kom hem till Sverige igen flyttade hon och maken isär, och så småningom gick paret ut med sin separation offentligt. I samband med det drabbades hon också av en hjärnhinneinflammation, och hamnade på akuten.

– Jag fick hjärnhinneinflammation och det var mycket det som gjorde att jag blev riktigt, riktigt dålig. Kroppen lade ner och jag hade klippkort på akuten och åkte in och ut, berättade Charlotte Perrelli i dokumentären ”Flickan från Småland”, som sändes på Kanal 5 efter att Perrelli släppt boken med samma namn.

I dag kan Perrelli se på 2008 med andra ögon, och är glad över att vara gift med sin Anders Jensen, som hon också har fått två barn med.

– Ibland så är det faktiskt så att det som man tror att är det värsta som händer en kanske till och med blir något positivt, säger Charlotte Perrelli i ”Renées brygga”.

Expressen har sökt Charlotte Perrelli, som hänvisar till sin bok ”Flickan från Småland”.

Allt inför Melodifestivalen 2020:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.