Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Perrellis pengasuccé med maken – erkännandet om deras relation

Charlotte Perrelli om bröllopsdagen med Anders Jensen.
Charlotte Perrelli släpper en klädkollektion till hösten. ”Kvinnligt är ledordet”, säger hon.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Anders Jensen och Charlotte Perrelli.
Foto: SVEN LINDWALL
Anders Jensen och Charlotte Perrelli gifte sig 2015 och firade med en påkostad fest på det franska lyxslottet Château d'Esclimont.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen lever ett privilegierat liv kantat av lyx.

Men nu berättar sångerskan om sanningen bakom framgångarna – och det är inte så glamouröst som det kan verka.

– Folk kan tro att vi har ett lätt liv och att vi är så glassiga, men pengar hjälper inte när något händer, säger Charlotte Perrelli.

Charlotte Perrelli har inga bokade konserter på hela året – det har aldrig hänt under artistens 30 år långa karriär.

– I dag har jag lyxen att kunna vara selektiv med mina jobb, jag behöver inte jobba på det sättet jag gjorde för 15 år sedan – men det betyder inte att jag vill sluta uppträda. Har man valt det här yrket, har en exhibitionistisk ådra och älskar att stå på scenen så blir det konstigt, säger hon och fortsätter:

– Det är inte så att jag har lagt mig på sofflocket nu under coronatider. Då riktas mina tentakler utåt – vad kan jag göra i stället? Nu håller jag på att utveckla en ny klädkollektion som kommer i höst.

Anders Jensens miljardlyft

Den företagsamma sidan har Charlotte Perrelli ärvt från sin pappa Berth Nilsson, och den har tagit henne långt. 

– Det krävs både tur, skicklighet och framgång för att nå resultat. Men det har inte kommit över en natt, jag har jobbat väldigt hårt, säger hon.

Charlotte Perrellis make Anders Jensen, har även han haft stora karriärframgångar. Han är succédirektören som fått företaget Ryds Bilglas att gå från 250 miljoner till 2 miljarder i omsättning. Dagens Industri rapporterade vid årsskiftet att företaget bara sedan 2017 ökat omsättningen med en miljard kronor – en fördubbling. Anders Jensen kommenterade tillväxten, och sa att lagning av bilglasrutor är en marknad där behovet alltid finns.

– Vår bransch är väldigt okänslig för upp- och nedgångar i konjunkturen. Man får sina stenskott och skador som måste lagas oavsett, sa Anders Jensen i tidningen.


År av slit ligger bakom lyxlivet

Makarna lever i dag ett privilegierat liv i sin 800 kvadratmeter stora villa i exklusiva Djursholm, med egen tennisbana och jacuzzi. Dessutom äger de ett lika stort lyxboende i mångmiljonklassen i Marbella på spanska solkusten, och ett fjällhus med magnifik utsikt i Åre.

– Jag känner mig extremt lyckligt lottad och jag tänker på det jätteofta. Jag går inte heller och tänker att det kommer vara för evigt, allt kan förändras. När något som corona händer behöver jag inte ha paniken att få in pengar, jag vet att många har kniven mot strupen nu – det gör mig ännu mer tacksam, säger artisten.

Men Charlotte Perrelli poängterar att det ligger många års hårt slit och uppoffringar bakom parets höga levnadsstandard.

– Det är inte som att vi har vunnit på lotto eller att någon har testamenterat oss pengar – vi har jobbat oss till där vi sitter i dag. Anders började som springpojke och plockade rutor på ett bilglaslager, för att sedan belåna sig upp över öronen och våga satsa på att starta sitt eget första företag – till att bli ekonomiskt oberoende. Det är klart att det är en chansning. 

Passion och driv är egenskaper som Charlotte Perrelli och Anders Jensen delar.

– Vi har många likheter Anders och jag. Vi har börjat med två händer var, båda kommer från arbetarfamiljer och kände tidigt en dröm om någonting mer. Att det är värt att slita för att nå framgång och offra mycket av sin tid och ungdom. 

– Vi har samma tänk, vi drar och lyfter varann, och håller tillbaka. Det är ständigt pågående, och vi trivs väldigt bra ihop eftersom vi kompletterar varandra.


Makens tårar: ”Jag visste inte hur han skulle tackla det”

Under vårens säsong av ”Tillsammans med Strömstedts” i TV4 valde Charlotte Perrelli och Anders Jensen att öppna upp kring det som varit svårt.

Anders Jensens dotter Izabella drabbades av cancer när hon var 2,5 år. Då hade han precis träffat Charlotte Perrelli som stöttade honom under den tuffa tiden. Dottern överlevde och är i dag en frisk och glad 12-åring – men oron som förälder till ett sjukt barn sätter djupa spår. När Anders Jensen berättade om känslorna och brast ut i gråt var det ett tv-ögonblick som brände till. 

– När Jenny och Niklas (Strömstedt reds. anm.) började prata om Izabellas cancer så var vi oförberedda, vi blev helt tagna på sängen. Man kan se i mina ögon att jag blir ställd, för jag visste inte hur Anders skulle tackla det. Jag trodde att jag hade bättre koll på mina känslor – jag bröt ju ihop själv också.  

Anders Jensen och Charlotte Perrelli fick överväldigande respons efter sin medverkan i ”Tillsammans med Strömstedts” i våras.
Foto: TV4
Anders Jensen och Charlotte Perrelli var med i TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts” i våras.
Foto: TV4

– Anders är auktoritär och har pondus, man kan tro att han är hård, för ytan kan upplevas så. Det är så häftigt att han kan visa en sådan sida av sig själv. Han hade kunnat be om att få det bortklippt och sagt: ”Jag vill inte sitta och snora i tv – jag är VD för ett av de största bolagen i Sverige”. Men i det här läget kände han: ”Det här är äkta för dig och mig, jag kan bjuda på det. Det kan hjälpa någon annan i samma situation”.

– Folk kan tro att vi har ett lätt liv och att vi är så glassiga. Men pengar hjälper inte när något händer i livet, vi tvingas alla hantera precis samma skit. 

Avslöjar: spelar in ny dokumentär

Förra året visades ”Flickan från Småland” på Kanal 5. Dokumentären om Charlotte Perrellis karriärresa sågs av en halv miljon tittare, och det dröjde inte länge innan artisten fick frågan om att göra en andra del.

– Första delen fokuserade på mitt jobb, det var så jag ville ha det. I uppföljningen vill jag också kunna bjuda tittarna på sådant jag förstår att de är nyfikna på – hur vi bor och lever. Vi har filmat i Åre, i Djursholm och eventuellt filmar vi i Spanien också. 

Familjen längtar ner till sitt Casa Oak Valley i Marbella – och det ser just nu ut som att de kommer kunna resa ner i juli.

– Om UD och Spanien säger att vi får flyga så kommer vi åka. Ännu går det inte, men vi har is i magen och håller tummarna för att vi kan åka ner längre fram i sommar.

Charlotte Perrellis och Anders Jensens hus i Marbella i Spanien.
Foto: Celine Property Group / Celine Property Group
Charlotte Perrelli och hennes familj stortrivs i Marbella.
Foto: Celine Property Group / Celine Property Group

Ålder: 45.

Gör: Artist och entreprenör.

Bor: Villa i Djursholm, Stockholm. Hus i Spanien och i Åre.

Familj: Maken Anders Jensen, 43. Barnen Angelo, 16, Alessio, 14, Adrian, 6, Alvin, 1,5, Anders dotter Izabella, 12.

Aktuell: Släpper en egen klädkollektion till hösten. Spelar in en uppföljande dokumentär till ”Flickan från Småland” som visades på Kanal 5 och Dplay.

Allt om Charlotte Perrelli, som är från Småland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.