Perrellis nya superform – avslöjar hemligheten

Charlotte Perrelli nyfunna metod för att må bra
Charlotte Perrelli uppträdde i premiären av sommarens ”Lotta på Liseberg”.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
”Jag har blivit helt biten”, säger Perrelli om den nyupptäckta träningsformen.
Foto: Instagram
Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen har två gemensamma söner.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
I slutet av juli åker Charlotte Perrelli, Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen och Ola Rapace till Lejondals slott för att spela in en ny säsong av ”Stjärnorna på slottet” – resultatet visas i SVT i vinter.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Charlotte Perrelli under premiären av årets ”Lotta på Liseberg”.
Foto: Tommy Holl/TT / Tommy Holl

Charlotte Perrelli har öppet delat med sig om sin tuffa fjärde graviditet, med komplikationer, kortisonmedicinering och 30 kilos viktökning.

Men 1,5 år senare är artisten i sitt livs toppform – nu avslöjar hon sin nyfunna metod för att må bra.

– Jag har börjat spela padel. Jag spelar minst två timmar varje dag, säger Charlotte Perrelli.

Charlotte Perrelli, 45, har mycket ledighet framför sig i sommar, efter inspelningen av ”Stjärnorna på slottet” i slutet av juni.

I premiären av TV4:s ”Lotta på Liseberg” bjöd artisten på italienska toner när hon sjöng klassiska balladen ”Caruso”. Den glammiga sångerskan gjorde flera ombyten under programmets gång – och visade sig i sin absoluta toppform. 

Under coronavåren har hennes konserter ställts in – men Charlotte Perrelli har inte legat på latsidan. Nu avslöjar artisten hur det kan komma sig att hon är i sitt livs form.

– Jag har börjat spela padel. Jag spelar minst två timmar varje dag, säger hon och fortsätter:

– Jag har fått mycket bättre kondition och gått ner i vikt. Allt följs åt, när man spelar så mycket som jag gör nu så ger det resultat, det går inte att komma ifrån. 

https://www.instagram.com/p/CByjQtlFo6y/?utm_source=ig_embed?hidecaption=true

Tuffa påfrestningen på kroppen

Charlotte Perrelli födde sin fjärde son 2018, och har tidigare berättat om den tuffa graviditeten som tog hårt på kroppen. Hon tvingades medicinera med kortison för att fullfölja graviditeten, och diagnostiserades med graviditetskomplikationen Vasa Previa. 

I sin blogg berättade Perrelli att hon gått upp 30 kilo – och hon hyllade kvinnokroppen för de påfrestningar den klarar.

”Vi kvinnor och våra kroppar! Skit vad vi får stå ut med och herregud att vi kommer tillbaka! Man tror i detta skedet att man aldrig mer kommer bli normal igen men vi blir ju det”, skrev hon i sin blogg.


Motar bort nedstämdheten

Efter förlossningen väntade en tid av återhämtning för kroppen. Artisten är medveten om vikten av träning, men att dra på sig löparskorna har aldrig kommit lätt. Därför är Charlotte Perrelli extra glad att hon hittat racketsporten – det är roligt samtidigt som hon får rikligt med motion.

– Det är väldigt skönt och något positivt man får på köpet när man jobbar hårt. Jag tycker inte det är roligt att gå ut och springa.

– Det fantastiska med padel är att du kan komma som nybörjare och få över bollen, så du kan få till ett spel utan att vara världsmästare. Det är anledningen att jag blivit helt biten.

Sångerskan menar att träningen har varit en räddning under coronapandemin, då hon annars hade riskerat att bli passiv och nedstämd.

– Istället hade jag kunnat lägga mig hemma och tänkt: ”Jag skiter i allt”. Jag behöver aktivera mig för att må bra, och har hittat det här sättet att jobba med mig själv.

Tuffa utmaningen med familjen

Träningen har varit något att hålla i under en annorlunda vår, som inte alls blev som Charlotte Perrelli hade tänkt sig. Så gott som alla hennes konserter året ut är inställda på grund av coronapandemin och regeringens direktiv om begränsad publikstorlek.

– Det har varit mycket konstiga och svåra känslor, säger hon.

En av de tuffa bitarna för Charlotte Perrelli och hennes make Anders Jensen har varit att förklara corona för de fem barnen i familjen. Att ha häftiga diskussioner om regler och social distansering med viljestarka tonåringar kan kräva tålamod.

– Det har varit bland det svåraste, att hitta en linje som håller. De läser, ser och tittar. De förstår vad som gäller. Men det är lite upp till var och en, och olika regler gäller på olika skolor. Folk får använda sin egen fingertoppskänsla och handla efter egna beslut. Det är svårt för barnen att förstå.

Hade det varit bättre med tydligare riktlinjer?

– Ja, det hade åtminstone underlättat för föräldrar hemma! Har man tonåringar som är bra på att argumentera och tycker att de börjar bli stora och att de kan ta vissa beslut själva – då blir det svårt när riktlinjerna inte är lika för alla. Jag har hört det här från jättemånga föräldrar som haft samma problem.


Perrelli: Vill ge bredare bild

Nyligen blev det offentligt att Charlotte Perrelli är en av de medverkande i ”Stjärnorna på slottet”, som ska visas på SVT i vinter. Hon tror att de som följt henne sedan genombrottet nog ”har en ganska vettig bild av henne”. 

– De har följt mig genom upp- och nedgångar, allt från barn och graviditeter till sjukdomar och framgångar och floppar. Allt som man varit med om. 

– De som däremot ser Charlotte Perrelli när jag gör grejer som de inte kan missa, som schlagern eller när man är programledare, de människorna hoppas jag kunde jag en bredare bild av vem jag verkligen är. Att det finns något mer bakom den där ytan. Det behöver inte alls vara så att saker och ting är enkla bara för att man har ett leende på läpparna.


Det här är Charlotte Perrelli

Ålder: 45.

Gör: Artist och entreprenör.

Bor: Villa i Djursholm, Stockholm. Hus i Spanien och i Åre.

Familj: Maken Anders Jensen, 43. Barnen Angelo, 16, Alessio, 14, Adrian, 6, Alvin, 1,5, Anders dotter Izabella, 12.

Aktuell: Spelar in ”Stjärnorna på slottet” som visas i SVT i vinter. Släpper en egen klädkollektion till hösten. Spelar in en uppföljande dokumentär till ”Flickan från Småland” som visades på Kanal 5 och Dplay.

Benjamin Ingrossos TikTok-succé – hundratals fans gör dansen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.