Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrellis karriär hotas – av dolda sjukdomen

Artisten Charlotte Perrelli oroar sig för sin fortsatta karriär.Foto: SVEN LINDWALL
Resultatet från ett läkarbesök tvingar henne att ställa in flera framträdanden och nu fruktar hon för framtiden.Foto: SVEN LINDWALL

Artisten Charlotte Perrelli oroar sig för sin fortsatta karriär.

Resultatet från ett läkarbesök har tvingat henne att ställa in flera framträdanden och nu fruktar hon för framtiden.

"Blir liiite rädd"…. skriver hon på sin blogg.

Den 27 januari har Broadway-musikalen "Pippin" premiär på Malmö opera. Ett av dragplåstren till showen har sedan tidigare varit artisten Charlotte Perrelli i rollen som änkan Cathrine. 

Men produktionen och Charlotte Perrelli själv har drabbats av ett stort bakslag. I slutet av november meddelades att hon tvingas ställa in sin medverkan efter läkarens rekommendationer.

– Jag måste lyssna på läkaren och tänka på hälsan! sa sångerskan i ett pressmeddelande då.

I ett inlägg på sin blogg berättar hon hur beskedet från läkarbesöket får henne att oroa sig för sin fortsatta karriär.

 

LÄS MER: Charlotte Perrellis lyxgåva från maken

 

Charlotte Perrelli tvingades söka specialistvård

Efter långa problem med halsen valde Charlotte Perrelli att söka specialistvård på sjukhuset Sofiahemmet i Stockholm. 

"Gick till läkaren för att jag är så hes och det ville inte bli bättre. Ledsamt och irriterande," skriver hon på sin blogg.

Beskedet från läkaren gjorde henne inte gladare: Hon har drabbats av polyper på båda stämbanden. Polyper är en typ av svullnad som växer ut från huden och kan bildas på ansträngda stämband. 

De tvingar nu Charlotte Perrelli att ställa in sin medverkan i "Pippin" och söka rehabilitering hos en röstterapeut och -psykolog. Det oroar artisten och menar att sjukdomen kan förändra stora delar hennes sätt att se på sig själv.

"Jag menar, denna pärs psykiskt… vad gör man utan sin fungerande röst när man har levt på den hela sitt liv? Blir liiite rädd. Hela min identitet sitter i rösten", skriver hon.

 

LÄS MER: Perrellis vändning – efter den svåra tiden

 

Kämpar för att bli av med polyperna

Nu kämpar artisten för att bli kvitt problemen. Hon har inte förlagts med sångförbud från sin läkare och kommer att göra några mindre krävande framträdanden. 

Men samtidigt tvingas Charlotte Perrelli bland annat att blåsa i ett glasrör tio gånger om dagen för att träna upp sina stämband.

"Jag är väldigt ledsen för detta men det finns inte så mycket jag kan göra utan hoppas på snabb förbättring. Försöker se det bästa ur situationen…. och det kunde alltid varit värre.

Charlotte Perrelli tvingas blåsa i ett glasrör tio gånger om dagen för att träna upp sina stämband.Foto: Charlotte Perrelli/blogg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.