Charlotte Perrelli är en av många som kritiserar beslutet att lägga ner ”Moraeus med mera”. Foto: SVEN LINDWALLCharlotte Perrelli är en av många som kritiserar beslutet att lägga ner ”Moraeus med mera”. Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli är en av många som kritiserar beslutet att lägga ner ”Moraeus med mera”.  Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli är en av artisterna som uppträder i den sista säsongen av det populära programmet. Foto: SVEN LINDWALLCharlotte Perrelli är en av artisterna som uppträder i den sista säsongen av det populära programmet. Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli är en av artisterna som uppträder i den sista säsongen av det populära programmet.  Foto: SVEN LINDWALL
Kalle Moraeus gör sista säsongen av ”Moraeus med mera”. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMKalle Moraeus gör sista säsongen av ”Moraeus med mera”. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kalle Moraeus gör sista säsongen av ”Moraeus med mera”.  Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Perrellis ilska efter petningen av Moraeus

Publicerad

Årets säsong av ”Moraeus med mera” blir den sista efter att SVT beslutat att lägga ner programmet. 

Nu kritiserar Charlotte Perrelli SVT för valet att plocka bort tittarsuccén. 

”Ibland blir man inte bara upprörd utan lite ledsen”, skriver hon på sin blogg

Nyligen stod det klart att SVT:s omtyckta program ”Moraeus med mera” ska läggas ner. Programmet, som spelas in hemma hos Kalle Moraeus i Orsa, kommer alltså att få sin sista säsong i höst och just nu pågår inspelningarna. 

En av artisterna som kommer att medverka i programmet är Charlotte Perrelli, 42.

 

LÄS MER: Moraeus petas av SVT – lägger ner programmet 

 

På sin blogg uttrycker hon nu sin ilska och sorg över att SVT valt att plocka bort programmet. 

”Varför undrar jag? För jag förstår inte det? Det drar en miljonpublik, vilket betyder att det inte behöver förnyas el läggas ner. Folk verkar gilla det, precis som det är! Ibland är inte nytänkande rätt!”, skriver hon och fortsätter sedan: 

”Ibland blir man inte bara upprörd utan lite ledsen. Tråkigt!”.

Ett älskat format plockas bort

Charlotte Perrelli har varit med i programmet tidigare och är en av många svenskar som tycker om konceptet. 

”Jag älskar detta formatet. Hur många riktiga musikprogram har vi i Sverige? Där vi artister får komma o bara vara artister? Utan att leka o tramsa?”, skriver hon på sin blogg. 

Programmet ”Moraeus med mera” har över 1,5 miljoner tittare och många har varit upprörda över SVT:s beslutat att lägga ner tittarsuccén.

 

LÄS MER: Tittarilskan efter Moraeus petning 

 

Kalle Moraeus, 53, har i en tidigare intervju med Expressen betonat att det varit SVT:s beslut. 

– Det är inte jag som lägger ner, det är de, sa han men beskrev också att han ser positivt på framtiden. 

– Jag var också en som var förnyelse en gång i tiden. Och jag har lärt mig hur mycket som helst om tv under de här åren. Stängs en dörr öppnas tusen nya. Det är bara att ladda på med nya idéer. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag