Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Perrellis gravidkamp – dolde allting utåt

Perrellis gravidkamp – dolde allting utåt
Charlotte Perrelli gästar Carina Berg och berättar bland annat om sina missfall.
Foto: Discovery+
I dag har Perrelli och maken Anders Jensen två gemensamma barn.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
”Det vi brottades med var ju att hjärtat slutade slå. ”Missed abortion” som det kallas när barnet dör i magen. Och det var nio missed abortions”, berättar Charlotte Perrelli.
Foto: Discovery+

Vid nio tillfällen dog Charlotte Perrellis barn i magen när hon och maken Anders Jensen försökte få barn tillsammans.

I Carina Bergs program ”Var fan är storken?” berättar artisten om sin dolda gravidkamp bortom rampljuset.

– Samma dag som jag fick missfallet skulle jag ju jobba och stå på scen i vita kläder, och jag var livrädd för att blöda igenom.

Charlotte Perrelli, 46, hade två barn sedan tidigare när hon träffade Anders Jensen, hennes make sedan 2015.

I dag har de sönerna Adrian, 7 och Alvin, 2, tillsammans men sedan en längtan efter gemensamma barn började gro har paret gått igenom en tuff resa med flera tunga bakslag, vilket hon nu berättar om i Carina Bergs ”Var fan är storken?”.

Att bli gravid var inte problemet, berättar hon.

– Det vi brottades med var ju att hjärtat slutade slå. ”Missed abortion” som det kallas när barnet dör i magen. Och det var nio missed abortions. 

Perrelli: ”Var helt knäckt”

Charlotte Perrelli berättar om vilket av tillfällena som kanske var jobbigast av dem alla.

– Jag var helt knäckt, kanske den gången som jag tagit det tuffast, för det var första gången jag drabbades av det. Och samma dag som jag fick missfallet skulle jag ju jobba och stå på scen i vita kläder och var livrädd för att man ska blöda igenom.

Gång på gång blev hon sedan gravid.

– Sen gick det någonstans kring tio till tolv veckor och så slutade det funka. 

Det fanns också fler tillfällen än så då Perrelli ofrivilligt kastades mellan olika känslotillstånd och efter mardrömsbesked snabbt fick ställa om och visa en oberörd fasad utåt. Ett sådant tillfälle var vintern 2017.

– Jag minns så tydligt när jag precis skulle in i Mello med ”Mitt liv”. Jag ska bara åka på det här ultraljudet för det är skönt att ha det gjort innan. Och direkt när de gör ultraljudet så ser jag på skärmen: ”fan det har slutat slå”. Och då var det en bebis liksom. Det var lite kämpigt faktiskt, berättar hon i programmet inför Carina Berg.

Samtidigt som Charlotte Perrelli var med i Melodifestivalen fick hon beskedet att hon förlorat ett barn i magen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carina Berg fängslas av Perrellis starka historia.
Foto: Discovery+

Prövade nya metoder under graviditeten

Artisten fortsätter:

– Men sen insåg jag att jag ändå måste duscha, jag måste ändå sätta mig i bilen. Jag måste åka. Jag har ingen tid för att sitta här och tycka synd om mig själv. 

Charlotte Perrelli berättar också om det svåra läget för Expressen:

Det var såklart jättetufft. Jag kände mig inte direkt på hugget, om man säger så.  Jag hade nog med mig själv och mina känslor så det blev inte lättare när jag fick kommentarer kring min kropp. De fanns de som ansåg att jag borde ”deffat” ner mig inför en sådan medverkan. Jag insåg snabbt att jag inte kunde döma eftersom jag inte var transparent och ingen visste att jag dagarna innan hade gjort en skrapning. Men det var ändå tufft”, skriver hon i ett sms.

I programmet pratar artisten också om hur hon under sin graviditet med nu tvåårige Alvin testade flera olika metoder för att påverka kroppen under graviditeten. Bland annat tog hon hormonsprutor och fick näringsdropp.

– Då låg jag i en timme var tionde dag och fick dropp i armen, berättar fyrbarnsmamman.

Sänkte immunförsvaret

Hon sänkte också sitt immunförsvar.

– Det här är första gången och jag tror att det är därför graviditeten fungerar. På grund av att det inte har fungerat förut har jag läst mig till själv att om man sänker immunförsvaret kan kroppen klara av att inte stöta bort fostret. Det här är ett helt nytt kort, berättade hon tidigare för Expressen medan hon var gravid.

Utöver Adrian och Alvin har Perrelli sedan tidigare barnen Angelo och Alessio, båda nu i tonåren, med exmaken Nicola Perrelli .

Expressen har sökt Charlotte Perrelli för en kommentar.

Charlotte Perrelli om missfallen: ”Bär med sig för resten av livet”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.