Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Perrellis ärliga ord om krisen: ”Riktigt dålig”

Perrelli: ”Snart fit for fight”
Charlotte Perrelli berättar i nya dokumentären hur hon 2008 mådde så dåligt att hon inte villa vinna Eurovison. Foto: Kanal 5
”Jag ville bara hem och reda ut mitt liv”, säger hon i dokumentären. Foto: Kanal 5
Charlotte Perrelli med ”Heroes” i Eurovision-finalen 2008. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX / SCANPIX NORWAY SCANPIX SWEDEN
Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen. Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte Perrelli berättar hur de höga förväntningarna knäckte henne. Foto: JENS CHRITIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Charlotte Perrelli har haft en lång och lyckad karriär som artist.

Men framgången har också haft en baksida.

I den nya Kanal 5-dokumentären ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland” berätter artisten om den kanske tyngsta perioden i sitt liv.

– Kroppen lade ner och jag hade klippkort på akuten, berättar hon i dokumentären.

Den firade och folkkära artisten Charlotte Perrelli har genom åren inte bara upplevt utsålda shower, dubbla vinster i Melodifestivalen och en förstaplats i Eurosvision.

Hon har också gått igenom svåra perioder. I ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland” berättar hon om den svåra tiden runt Eurovision-finalen 2008, där Perrelli tävlade med låten ”Heroes”.

– 2008 var inte mitt ljusaste år. Perioden när jag gjorde 34 länder på fyra veckor eller vad det var, i promotion inför Eurovision knäckte mig litegrann.

Perrelli berättar om de höga förväntningar och de krav som fanns på henne, både utifrån och från henne själv.

Samtidigt som hon jobbade hårt gick hon även igenom en personlig kris, då äktenskapet med Nicla Perrelli (tidigare Ingrosso) gick i kras.

– Jag gick igenom en skilsmässa och det var nog den utlösande faktorn till att jag kände att jag inte stod stadigt längre. Utan allt började att wobbla för mig, säger hon i dokumentären.

Perrelli: ”Ville bara hem och reda ut mitt liv”

Det gick så långt att artisten själv inte villa vinna Eurosvison. Livskrisen gjorde att Perrelli hade helt andra prioriteringar.

– Det kan jag säga med handen på hjärtat, att jag ville inte vinna. Jag ville bara hem och reda ut mitt liv.

När Perrelli väl kom hem från Eurovision som hölls i Belgrad, Serbien, blev hon allvarligt sjuk.

– Jag fick hjärnhinneinflammation och det var mycket det som gjorde att jag blev riktigt, riktigt dålig. Kroppen lade ner och jag hade klippkort på akuten och åkte in och ut. 

Sakta men säkert började Charlotte Perrelli att återhämta sig. Och plötsligt hittade hon också kärleken igen. I dokumentären visas bilder från en konsert där Perrelli berättar för publiken om första kontakten med Anders Jensen.

– Vi träffades på den mest oromantiska platsen i världen, nämligen Facebook. Anders skrev till mig trots att vi inte kände varandra och aldrig hade träffats. Han frågade lite försynt om vi inte skulle ses, han tyckte vi verkade ha mycket gemensamt. Och min första tanke var 'skulle inte tro det'.

Berättar om kärleken till Anders Jensen 

Men Perrelli gav Anders Jensen chansen – och hon förklarar hur kärleken växte fram, trots att hon inledningsvis kände att hon inte ville ha någon ny relation.

– Lite sådär ett steg i taget och man känner att det här kanske ändå är rätt läge. Och det kanske finns något där som jag faktiskt gillar och en person som jag faktiskt han ha utbyte av. Så det blev ju ganska bra faktiskt. 

2015 sade sedan Charlotte Perrelli och Anders Jensen ja till varandra efter att ha gift sig på det exklusiva slottet Château d'Esclimont i Frankrike. 2018 fick paret sitt andra gemensamma barn.

Charlotte Perrelli har även tidigare varit öppen med sin kamp under den tuffa perioden i självbiografin ”Flickan från Småland” som släpptes 2018.

Dokumentären ”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland” sänds måndag 23 september kl 21 på Kanal 5 och Dplay.