Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charlotte Perrelli petas som programledare

Charlotte Perrelli får sparken som programledare för Melodifestivalen.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Charlotte Perrelli presenterades som programledare i höstas.
Foto: Pelle T Nilsson

Charlotte Perrelli petas som programledare för Melodifestivalen.

Trots att SVT godkände hennes Comviqreklam innan programledarjobbet blev klart omförhandlar kanalen nu avtalet.

Hon kommer i stället delta som utökad mellanakt.

"Det är givetvis tråkigt att SVT gjort en avtalsmiss som drabbar min programledarmedverkan", säger Charlotte Perrelli i ett pressmeddelande.

Charlotte Perrelli, 41, medverkar just nu i en reklamkampanj för Comviq, trots att hon den 13 februari skulle ha stått på scen som programledare för den andra deltävlingen i Melodifestivalen i SVT.

Innan artistens medverkan som programledare i tävlingen blev klar ska SVT ha godkänt Perrellis övriga förehavande - trots det omhandlar kanalen nu sitt avtal.

Anledningen är att SVT har missat tidsperioden för reklamkampanjen.

"Det är en viktig SVT policy så avtalet har omförhandlats så att programledarrollen utgår och ersätts med en utökad artistisk del", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Charlotte Perrelli: "Tråkigt"

Charlotte Perrelli säger att det känns tråkigt att SVT gjort en miss.

"Jag kan bara hänvisa till att vi gjort allt enligt avtalet där vi inkluderat alla mina reklamuppdrag som godkänts av SVT men det är givetvis tråkigt att SVT gjort en avtalsmiss som drabbar min programledarmedverkan. Jag ser fram emot mina utökade artistiska framträdanden i programmet", säger Charlotte Perrelli i ett pressmeddelande.LÄS MER: SVT i krismöten efter Charlotte Perrellis reklamSVT ber om ursäkt till artisten.

"Ibland blir det fel och vi på SVT tar på oss det. Vi ber Charlotte om ursäkt som framstått som den avtalsbrytande parten vilket inte är fallet samtidigt beklagar vi den negativa publicitet som Charlotte fått de senaste dagarna . I går träffades Charlotte och Svt för att lösa den uppkomna situationen på bästa sätt vilket resulterade i att parterna omförhandlade avtalet där Charlotte kommer att få en utökad roll som artist i programmet. SVT är tacksamma för Charlottes medgörlighet och professionalism för att lösa den uppkomna situationen", säger Anette Helenius på SVT.LÄS MER: Bilden där Charlotte Perrelli kan bryta mot lagenCharlotte Perrelli skriver på Instagram att SVT:s miss innebär i utökat artisteri för hennes del:

"Jag kommer inte vara "programledare" nästa lördag... Pga SVT avtalsmiss! Däremot kommer mitt artisteri utökas under kvällen och jag kommer medverka i flera nummer och andra insatser som vi nu skriver om och jobbar på. Det här känns jättebra och riktigt roligt! Det passar mig som handen i handsken".https://www.instagram.com/p/BBUqWGjkpMV/Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.