Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Perrelli om beslutet att börja medicinera

"Anders kan tycka att jag jobbar gränsfall till för mycket. Samtidigt är han väl medveten om att vi inte hade planerat den här graviditeten. Vi hade bestämt oss för att lägga ner det och hade inte alls de här tankarna den här gången", säger Diggiloo-aktuella Charlotte Perrelli.
Foto: OLLE SPORRONG
Anders Jensen och Charlotte Perrelli Jensen är båda vana vid att jobba hårt och mycket. "Det är skönt att vara två om ansvaret", säger Charlotte.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
"Nu har jag inte kommit så långt i graviditeten och det känns ganska skönt att jag inte behöver bära på så mycket extra", säger Charlotte Perrelli om att vara med i Diggiloo, samtidigt som hon väntar barn i höst.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Charlotte Perrelli utsågs 2013 till "Årets Mama". Här tillsammans med sönerna Alessio, Angelo och Adrian.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Charlotte Perrelli intervjuas av Expressens Karin Sörbring (i rött, bild från intervjutillfället 2013).
Foto: OLLE SPORRONG
Årets Diggiloogäng gör 22 konserter tillsammans.
Foto: PER JAHNKE
Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson, två av stjärnorna i årets "Diggillo"-turné.
Foto: Foto: KRISTOFER SANDBERG
1 / 9

Efter sju missfall läste Charlotte Perrelli Jensen om ett sätt öka chanserna att få behålla barnet som hon och maken nu väntar.

Här berättar sångerskan öppenhjärtigt om havandeskapet, kärleken till Anders och familjelivet och det hårda arbetet under Diggiloo-turnén.

– Den här gången har jag sänkt min motståndskraft med kortison för att jag inte ska stöta bort fostret. Jag är inte svullen bara av graviditeten utan kanske främst av kortisonet. Men jag kände att det var det alternativet jag hade, säger den 43-åriga artisten.

Klockan är 13.00 och Charlotte Perrelli har precis klivit av planet på Sturup, där hon ska försöka komma i kapp med vad kollegerna i Diggiloo-gänget redan har övat på i flera veckor.

– Familjen och jag landade med planet från Spanien klockan 01.30 i natt så jag var hemma och slängde ut de väskorna. Nu är jag på plats här och det känns bra. Det är bara att slänga sig in i nästa projekt.

Du skriver på din blogg att även om du älskar ditt jobb så hade du behövt lite mer semester än sex dagar...?

– Ja, 5,5 dagar är lite för lite. Men nu har jag inte jobbat ihjäl mig under våren i och med att jag fick mina polyper på stämbanden under hösten, vilket gjorde att jag var ledig både över julen och i vår. Jag skulle egentligen ha varit med i produktionen prins Pippin på Malmöoperan. Ur den aspekten kan jag känna att jag har fått ledigt på ett helt annat sätt än vad jag är van vid.

Helt ledig var Charlotte Perrelli inte ens under de 5,5 dagarna i Spanien. Hon fick videor med danssteg och körstämmor att repetera inför "Diggiloo". "När jag kommer hit i dag så förväntas jag vara på samma nivå som de andra, men jag har inte riktigt haft någon tid att sätta det i och med att jag har spelat in "Så mycket bättre" och därefter varit i Spanien", säger hon.
Foto: OLLE SPORRONG

Jag har sett dig backstage på Diggiloo och i andra sammanhang och du är ju den som kånkar flest väskor för att personalen inte ska behöva bära allt på egen hand.

– Lite så är det, men vi får exempelvis hjälp att ta hand om våra kläder och när vi artister kommer på plats vid 16-tiden om dagarna för repetitioner och soundcheck finns allt på plats. Sedan får man sminka sig, göra sitt arbete själv. Det är för mycket folk för att det skulle få plats sminköser och frisörer på den trånga platsen. 

Men det är inte som att ni river av två hittar var och kan vila resten av tiden?

– Nej, vi backar ju varandra i väldigt många nummer. När showen sparkar i gång är vi mer eller mindre "on stage". Det är inte så att man sitter bakom scenen och väntar i sju låtar. 

Årets Diggiloogäng gör 22 konserter tillsammans.
Foto: PER JAHNKE

Hur vältajmat tycker du att det är med 22 Diggilookonserter i sommar när du precis har avslöjat att du är gravid igen?

– Jag ska inte föda än, så det är ganska skönt att åka på turnén nu. Förra gången med Adrian hade jag tajmat in så att han kom under turnén.


LÄS MER: Charlotte Perrelli: "Ett tag var jag ganska hispig"


Ja, du stod på scenen bara 48 timmar efter förlossningen!

– Nu är jag i och för sig lite svullen med vatten och på grund av kortison, men då var jag svullen eftersom det var så nära förlossningen. Det var lite kämpigt att vara så stor och väga 30 kilo mer en så varm sommar. Nu har jag inte kommit så långt i graviditeten och det känns ganska skönt att jag inte behöver bära på så mycket extra.

"Jag mår jättebra i graviditeten. Än så länge ska jag inte klaga. Det känns ungefär som det brukar vara", säger Charlotte Perrelli.
Foto: OLLE SPORRONG

Vilken graviditetsvecka är du i?

– Tidigare har jag varit så enormt transparent med det, men den här gången vill jag behålla det för mig själv. Det blir ingenting under sommaren, utan det kommer att komma i höst.

Du har öppenhjärtigt berättat att ni tidigare har längtat efter barn, att du har gått igenom sju missfall och att din man Anders Jensen efter ett av dessa skjutsade dig till Hooks herrgård där du skulle uppträda samma kväll. Är han orolig för dig nu under Diggiloo?

– Han kan tycka att jag jobbar gränsfall till för mycket. Samtidigt är han väl medveten om att vi inte hade planerat den här graviditeten. Vi hade bestämt oss för att lägga ner det och hade inte alls de här tankarna den här gången, vilket gör att när saker är inbokade är det svårt att boka av och sätta sig hemma med armarna i kors. Fungerar en graviditet och allt är som det ska så spelar det ingen roll om man jobbar eller inte, det här är ingen sjukdom. Grejen är att det inte har funkat för att kroppen har stött bort fostret tidigare, att kroppen har hamnat i fel cykel. Då har man fått sänka min motståndskraft med kortison för att jag inte ska stöta bort fostret. Det har alltså inte varit fel alla gånger på fostret utan kroppen har hamnat i fel cykel. Det är inte så farligt att jobba så länge jag lyssnar på min kropp och känner att jag orkar med det. 

– I det här fallet gör jag tre eller kanske någon gång fem föreställningar på en vecka och det ska nog inte vara några problem.

Apropå kortisonet som du äter nu har du ju gjort en viktresa några gånger, bland annat inför Melodifestivalen 2008 och bröllopet 2013. Påverkar inte kortisonet vikten?

– Jo, det gör det absolut. Jag har gått upp väldigt mycket i vikt nu och framför allt har jag svullnat i kroppen och ansiktet. Det är smällar man får ta. Jag är inte svullen bara av graviditeten utan kanske främst av kortisonet. Men jag kände att det var det alternativet jag hade för att kroppen skulle klara av att behålla det här barnet. Jag kommer inte att äta kortison under hela resan heller, ganska snart kommer jag sluta med det. Man kan hoppas att kroppen stabiliserar sig då och kanske tappar lite vatten som jag ansamlar i onödan. 

– Samtidigt känner jag att det här är sista gången som jag är gravid. Skit samma om det är så att jag går upp fem kilo mer eller mindre, det spelar inte så stor roll. Den viktresan har jag gjort så många gånger att jag kan ta tag i den sedan, om det blir en bebis.

Har du ätit kortison vid tidigare graviditeter också?

– Nej, det här är första gången och jag tror att det är därför graviditeten fungerar. På grund av att det inte har fungerat förut har jag läst mig till själv att om man sänker immunförsvaret kan kroppen klara av att inte stöta bort fostret. Det här är ett helt nytt kort.

Inga "cravings". "Nej, mer att jag konstant är lite hungrig. Jag blir mätt väldigt fort. Kroppen säger vad jag behöver. Ibland är jag sugen på jordgubbar, ibland på surt, sött eller fett. Dofter känner jag också mycket starkare, alla tentakler ligger utanpå kroppen", säger Charlotte Perrelli till Expressens Karin Sörbring (bild från intervjun 2013).
Foto: OLLE SPORRONG

Sedan jag träffade dig 2013 då du blev "Årets mama" och Adrian var fyra månader har du pratat om längtan efter ett biologiskt helsyskon till honom?

– Sedan han har förstått grejen med syskon har han velat ha ett syskon. Tidigt i den här graviditeten sade Adrian "mamma, du är tjock, jag tror att du har en bebis i magen". Jag ville inte berätta något förrän det hade gått ganska långt, för skulle det inte funka skulle Adrian bli helt förkrossad. Därför svarade jag att jag bara hade ätit lite mycket bullar. Det kändes nästan knasigt att ljuga för honom, men nu tycker han att det är så himla roligt.

Här är Anders Jensen och Charlotte Perrelli på galapremiär av en James Bond-film. Året därpå, 2013, gifte de sig på ett slott i Frankrike.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Sedan dess har du även hunnit vigas med Anders (2015). Vad betyder det att vara gift?

– Jag trivs väldigt bra med att vara gift. Det är lite fint att känna att man binder samman familjen och kan visa sin kärlek på det sättet. Jag är väldigt glad att vi har gjort det, att vi bär det med oss. Det stärker oss på många sätt. 

Första gången jag intervjuade dig, 2008, var du ensamstående med två barn och van att försörja familjen ensam och klara allt praktiskt på egen hand. Hur är det nu?

– Det är jättejättestor skillnad nu. I vissa lägen blir jag till och med lat, för jag vet att Anders gör vissa saker bättre. Han är en riktig byggare, fixar allt. Han är fantastisk! Han tvättar också och gör inte bara det tyngsta arbetet. Anders är uppfostrad till att lära sig saker, är otroligt allmänbildad, aldrig handfallen. Det är så otroligt skönt att man bara kan vila och landa i det och vara två om saker. Jag levde som en ångmaskin innan jag träffade honom.

Följer Anders med i husbilen under Diggilooturnén?

– Han jobbar extremt mycket fram till semestern. Sedan när han är ledig kommer han att åka med. Men som vd för ett stort företag är han alltid standby. Förra turnén vet jag att jag under resorna satt som en sekreterare och läste avtal och han hade konferenser medan han körde. Han jobbar nästan hela tiden även om han är ledig. 

Charlotte Perrelli och sonen Adrian dansar efter genomgången inför Diggilookonserten i Eksjö, 2015.
Foto: KRISTOFER SANDBERG / KRISTOFER SANDBERG/EXPRESSEN

I fjol plockade du ut 1,4 miljoner i lön från dina bolag. Och om du levde sparsamt skulle du kanske inte behöva jobba mer i ditt liv, utifrån vad du redan har byggt upp. Men pengarna verkar inte riktigt vara din drivkraft?

– Det är jätteskönt att vi är två som försörjer familjen, men jag fortsätter att jobba för att jag har en passion för mitt arbete. 

"Det var en väldigt rolig resa att göra med "Så mycket bättre", även om den är påfrestande. Det är förenat med att man ska prestera varje dag på många olika plan, men det var roligt och ett skönt gäng. Inte så mycket prestige. Folk var genuint intresserade av varandra", säger Charlotte Perrelli (här med Christer Sjögren).
Foto: OLLE SPORRONG

Är du bra på att förhandla kring arvoden?

– På den tiden då jag gjorde det själv tyckte jag att det var roligt, men nu har jag folk som hjälper mig med det. Jag hade säkert kunnat bli en bra manager om jag hade velat.

Som 18-åring hade du redan tjänat ihop pengar till din första bil. Hur gör du för att dina barn som växer upp med en helt annan materiell standard ska bli lika strävsamma som du?

– Det är svårt, men de har fått börja sommarjobba och lära sig värdet av pengar. Det är dock svårt att låta bli att ge dem sådant som man själv inte hade möjlighet att få som barn. Framför allt får de upplevelser och resor än prylar.

Varför skriver du boken "Flickan från Småland"?

– Den handlar om mitt liv, min uppväxt, min resa, hur den har sett ut, till att ta mig dit jag är i dag. Den handlar inte alls om att hänga ut någon hit och dit. Den är inte helt färdig, men det ska bli kul när den kommer ut 15 oktober.

"Mello" var ju för 1,5 år sedan, det ligger inte längre kvar i mitt känslospann. "Så mycket bättre" har legat och bubblat i väldigt många år och det var på gång förra året, oavsett hur det gick i Melodifestivalen. Nu passade det äntligen och kändes rätt", säger Charlotte Perrelli.
Foto: OLLE SPORRONG

Fakta/Släpper snart sin självbiografi

NAMN: Anna Jenny Charlotte Perrelli Jensen.

ÅLDER: 43 (fyller 44 år den 7 oktober).

BOR: Villa i Djursholm. Hus i Åre, lägenhet i Spanien.

FAMILJ: Barnen Angelo, 14, Alessio, 12 (med ex-maken Nicola Perrelli), och Adrian, snart fem år. Maken Anders Jensen, 41, vd och koncernchef för Ryds bilglas (har dottern Izabella, 11, med tv-journalisten Suzanne Sjögren). 

FÖDD OCH UPPVUXEN: Född i Hovmantorp och uppväxt på Kåramålatorp med lillasyster Kina.

MAMMA ÄR: Monica Nilsson, 65, jobbar med ekonomi.

PAPPA ÄR: Berth Nilsson, 66, pensionerad egenföretagare.

UTBILDNING: Musikgymnasium, två år jazz och pop på Kulturama.

KARRIÄR: Släppt nio soloalbum, över 110 inspelade låtar. Haft egna tv-program, tävlat i Melodifestivalen fyra gånger, varit programledare för tävlingen tre gånger, turnerat i Europa och Asien. Huvudroller i "Skönheten och odjuret", "Jesus Christ Superstar" och "Evita". Tre träningsböcker. Driver egen skönhetskollektion.

AKTUELL: Med Diggiloo-premiären 4 juli i Malmö (ytterligare 21 städer fram till avslutningen i Stockholm 18 augusti). Bloggar på blogg.damernasvarld.se/charlotteperrelli/. Boken "Flickan från Småland" släpps 15 oktober.

LÄS MER: Charlotte Perrelli berättar allt i sin nya självbiografi 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.