Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Perrelli och Pontare är klara för Melodifestivalen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Schlagerveteranen Charlotte Perrelli är klar för Melodifestivalen 2017
Foto: Sven Lindwall
Roger Pontare är klar.
Foto: Johan Carlen

Schlagerveteranen Charlotte Perrelli är klar för Melodifestivalen 2017 – artisten gav ett sent besked till SVT om sin medverkan. 

Expressen kan även berätta att Roger Pontare är med i tävlingen, precis som Benjamin Ingrosso – vilket Nöjesbladet var först med att rapportera om. 

– Jag är tillfrågad, säger Roger Pontare om uppgifterna. 

I februari drar Melodifestivalen 2017 i gång. Schlagerveteranen Charlotte Perrelli, 42, är en av artisterna som är klara för tävlingen. Enligt uppgifter till Expressen tackade Perrelli ja till att medverka så sent som i förra veckan. 

Hon har vunnit tävlingen två gånger: 1999 med ”Tusen och en natt” respektive 2008 med låten ”Hero”, skriven av Fredrik Kempe och Bobby Ljunggren. 

Expressen kan även berätta att Roger Pontare, 65, tvåfaldig Mello-vinnare, bjuder upp till motstånd i Melodifestivalen. Roger Pontare bekräftar att han fått frågan av SVT:   

– Jag är tillfrågad. Men jag måste träffa dem i Stockholm innan jag kan säga så mycket mer, säger han om uppgifterna. 

Pontare vann tävlingen 1994 med ”Stjärnorna” respektive 2000 med ”När vindarna viskar mitt namn”.

En annan deltagare som enligt uppgiftslämnare till Expressen är klar för tävlingen är Pernilla Wahlgrens son Benjamin Ingrosso, 19. Han har som nioåring deltagit i ”Lilla Melodifestivalen” men gör nu debut i Melodifestivalen. 


LÄS MER: Hit kommer Melodifestivalen 2017


87-årig artist debuterar

SVT presenterar den fullständiga deltagarlistan på en presskonferens i dag. Nöjesbladet har rapporterat att bland andra pojkbandet Foo Conspiracy, rapartisten Adrijana, 19, och Owe Thörnqvist, 87, är klara för tävlingen. 


LÄS MER: Fler artister klara för Melodifestivalen 2017


Owe Thörnqvist har tidigare tävlat i festivalen som låtskrivare. Han skrev ”När min vän” åt Monica Zetterlund 1962. Hans debut som artist i Melodifestivalen gör honom till den äldsta artisten som ställt upp i tävlingen. 

– Han ska vara med. Han har skrivit sin egen låt, säger en källa till Nöjesbladet.

Melodifestvalen startar den 4 februari i Göteborg och fortsätter sedan till Malmö, Växjö, Skellefteå och Linköping. Finalen hålls på Friends arena i Stockholm den 11 mars. 

Festivalen leds av en trio bestående av Clara Henry, David Lindgren och Hasse "Kvinnaböske" Andersson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.