Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrelli: ”Jag gick miste om miljoner”

Charlotte PerrelliFoto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Bert KarlssonFoto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN
Charlotte Perrelli i Eurovision Song Contest 1999Foto: NATI HARNIK / AP
Charlotte Perrelli i Eurovision Song Contest 1999Foto: FRIDA HEDBERG/SCANPIX / CODE 60520 SCANPIX SWEDEN

Charlotte Perrelli gjorde succé i Eurovision Song Contest, men efter vinsten följde en kaotisk tid som skulle komma att kosta henne både hälsa och pengar.

Det menar Perrelli i sin nya självbiografi, där hon berättar om besluten som ledde till hårda ekonomiska smällar.

”I slutändan gick jag miste om ett par miljoner”, skriver hon i ”Flickan från Småland”.

1999 fick den då 24-åriga Charlotte Perrelli ett internationellt genombrott när hon vann Eurovision Song Contest. Men vinsten skulle också komma att kosta både hennes hälsa och ekonomi.

I självbiografin ”Flickan från Småland” berättar Charlotte Perrelli att hon på grund av felaktiga beslut har gått miste om miljontals kronor genom karriären.

När det stod klart att Charlotte Perrelli skulle representera Sverige i Eurovision så behövde ”Tusen och en natt” snabbt få en engelsk text. I boken berättar hon att Bert Karlsson hade rättigheterna till låten i sitt bolag Mariann Publishing. Enligt Perrelli var hon med och valde ut låttexten, samt skrev om och la till saker.

 

Charlotte Perrelli är en av artisterna i "Så mycket bättre".Foto: OLLE SPORRONG

”Om det varit i dag så hade jag nog insisterat på att få några procent av upphovsmannadelen på låten, som nu hette 'Take me to your heaven'. Men då viftades det bara bort med orden: 'Nej, Charlotte, tänk inte på det nu, det är inte så viktigt.' Så då lyssnade jag på det – och gick i slutändan miste om ett par miljoner”, skriver hon.

Tiden efter Eurovison-triumfen var hektisk. Enligt Charlotte Perrelli var hon nära att köra slut på sig själv när hon hanterade både en solokarriär samtidigt som hon fortfarande sjöng i Wizex.

”Jag gjorde det fortfarande bara för min vanliga månadslön i bandet i stället för att få procent på intäkterna. Jag fick alltså inte en krona mer för att det var jag som drog den jättepublik som nu kom till bandets spelningar överallt i Sverige”, skriver Perrelli i boken.

Bert Karlsson: ”Hon har inte varit med”

Bert Karlsson förnekar att Charlotte Perrelli var involverad i att skriva texten till ”Take me to your heaven”. 

– Nej nej nej, det är rent trams. Hon har inte varit med ett skit. Det här är så sanslöst, vi hade kunnat ta Jenny Silver eller vem som helst vi ville lansera - inte Charlotte Perrelli. Det är så absurt, hon hade inte med denna låten att göra mer än att hon sjöng i Wizex, säger han.

Charlotte Perrelli: ”Det var inte rimligt”

Charlotte Perrelli stämdes senare av Bert Karlsson och Wizex, men det blev aldrig någon rättegång då Bert Karlsson föreslog en förlikning.

– Det som är grejen med Bert är att han är en vinnarskalle, det viktigaste för honom är att vinna en fight. Det är nog viktigare än själva sakfrågan ibland kan jag tro. Jag anser absolut, både då och i dag, att det inte var rimligt någonstans att utsätta mig för den psykiska pressen som så ung med stämningar till höger och vänster, från både Wizex och Mariann Grammofon, som så klart hade hur mycket muskler och pengar som helst bakom sig.

Charlotte Perrellis affärsmiss: ”Mitt största misstag någonsin”

Charlotte Perrelli berättar i ”Flickan från Småland” att det finns ett beslut som är hennes största ekonomiska misstag någonsin.

Hon fick frågan om att gå in i ett nystartat företag, men tackade nej. Ett beslut som enligt artisten gjorde att hon gick miste om miljoner. 

”Jag vågade inte tro på affärsidén och tackade nej. Det är ett av mina största (ekonomiska) misstag någonsin” skriver hon i boken. 

Expressen har sökt Marcos Ubeda som är angiven som upphovsman för den engelskspråkiga textversionen av ”Take me to your heaven”.

Charlotte Perrellis inkomster och tillgångar

2017 hade Charlotte Perrelli en fastställd förvärvsinkomst på 1 482 600 kr, med ett överskott av kapital på 5 645 kr.

 

Charlotte Perrelli sitter i styrelsen för fyra bolag:

 

Chanille Aktiebolag hade 2017 en omsättning på 1 316 000 kr. Resultat efter finansnetto: -163 000 kr. Eget kapital: 486 000 kr.

 

Chita Entertainment Aktiebolag hade 2017 en omsättning på 3 350 000 kr.

Resultat efter finansnetto: 1 644 000 kr. Eget kapital: 3 081 000 kr.

 

Förvaltnings AB Sigrum 15 hade 2017 en omsättning på 300 000 kr. Resultat efter finansnetto: -1 198 000 kr. Eget kapital: 996 000 kr.

 

Familjefynd Media AB hade 2017 en omsättning på 0 kronor. Resultat efter finansnetto: -418 000 kr. Eget kapital: 50 000 kr.

 

Charlotte Perrelli äger tillsammans med maken Anders Jensen tomtmark för ett småhus i Åre. Köpt 2016 för 2 300 000 kr, taxeringsvärde: 1 338 000 kr.

 

Huset i Djursholm där Charlotte Perrelli bor ägs av bolaget Förvaltnings AB Sigrum 15. Köpt 2014 för 20 miljoner kr, taxeringsvärde: 18 785 000 kr.

 

Bolaget Chanille äger en fastighet I Djursholm. Köpt 2004 för 7 500 000 kr, taxeringsvärde: 11 400 000 kr.