Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrelli berättar sin sanning om bråket

Charlotte Perrelli.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Efter Charlotte Perrellis framgång i Eurovision briserade ett stort bråk mellan henne och bandmedlemmarna i Wizex. Foto: P-J SAMUELSSON
Bert Karlsson.Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN

Efter Charlotte Perrellis framgång i Eurovision briserade ett stort bråk mellan henne och bandmedlemmarna i Wizex. 

Nu berättar hon sin sanning om striderna med bandet – och om hennes konflikt med Bert Karlsson. 

”Det kändes som om jag skulle dö”, skriver hon i sin självbiografi.

1999 slog Charlotte Perrelli, då Nilsson, igenom när hon vann Eurovision Song Contest med ”Take me to your heaven”.

Sångerskans karriär tog fart och Charlotte Perrelli, nu 44 år gammal, ville satsa helhjärtat på den – men kontraktet med dansbandet Wizex gjorde det omöjligt. 

En långdragen konflikt inleddes då mellan henne och bandet. I Perrellis självbiografi, ”Flickan från Småland” som ges ut av Lind & Co i samband med artistens medverkan i "Så mycket bättre", berättar hon nu om hur dåligt hennes konflikter med Wizex fick henne att må. 

För samtidigt som Perrelli inledde en intensiv turné för att marknadsföra sig utomlands var hon tvungen att medverka på Wizexs turné i Sverige. 

Snart började medlemmarna i bandet tröttna på att Perrelli alltid kom i sista minuten till spelningarna. 

Hon skriver i boken:

”Jag fick hårda och elaka kommentarer från flera av dem innan vi gick på: 'Så det är prinsessan som behagar komma nu?' 'Du tror att vi är dina roddare va?”

Wizex kapellmästare Eric Iversen säger att han minns gliringarna som att de var skämtsamt menade, men Perrelli säger att det inte var så hon upplevde det. 

– Gliringar är ju oftast inte roliga för den utsatta, säger hon. 

Perrelli: ”Det kändes som att jag skulle dö” 

Konflikten växte och ledde till att Wizex lämnade in en stämningsansökan mot Perrelli. I boken skriver hon om hur dåligt det fick henne att må.  

”När den där stämningen kom så gick luften helt ur mig. Nästa dag krävde både bandet och deras manager att jag skulle fortsätta uppträda med dem, trots att de alltså stämt mig. Situationen var helt mardrömslik och det kändes som om jag skulle dö. I ren panik sjukskrev jag mig, eftersom jag insåg att jag aldrig psykiskt skulle klara av att genomföra det”.

Eric Iversen säger i dag att han inte tycker det var rätt att Wizex stämde Perrelli. 

– När vi har tänkt tillbaka på det så tycker vi att det var ett ganska dumt val att göra. Vi hade kunnat reda ut det på ett förståndigare vis, då hade vi kanske haft en bättre relation i dag. 

Expressen har sökt de övriga medlemmarna i Wizex under den här tiden. Jerker Nilsson och Henri Schaffer vill inte kommentera, Thomas Wennerström har sökts utan framgång. 

Perrellis vilja att lämna bandet gjorde också att en konflikt inleddes med Bert Karlsson.

Det var Karlsson som värvade över henne till Wizex från Anders Engbergs orkester. Men efter Perrellis genombrott i Melodifestivalen ville Bert Karlsson att arbetet med Wizex skulle fortsätta. 

Bert Karlsson: Hon lurade mig 

Enligt Perrelli förbjöd han henne att använda inspelningen av ”Tusen och en natt” på sitt soloalbum.

Dessutom blev Perrelli stämd också av Bert Karlssons skivbolag, för att ha spelat in ”Take me to your heaven ” igen utan hans tillåtelse. 

– Det hon gjorde var oförlåtligt. Hon lurade mig, hon stack från mig och Wizex. Man gör inte så. I hennes värld har det bara varit pengar, pengar hela livet, säger Bert Karlsson. 

Men i dag säger Charlotte Perrelli att hon och Bert Karlsson är vänner. 

– Men jag anser absolut, både då och i dag, att det absolut inte var rimligt att utsätta mig för den psykiska pressen när jag var så ung, med stämningar från höger och vänster.

Under hösten är Charlotte Perrelli aktuell med en konserthusturné.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.