Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas stora skräck för hälsan - är livrädd

Pernilla Wahlgren.Foto: OLLE SPORRONG
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Pernilla Wahlgren är skräckslagen för att bli utbränd.

I podcasten "Wahlgren & Wistam" berättar både hon och Sofia Wistam om sin oro över deras stressiga livsstilar.

– Då är man ju livrädd, säger Pernilla Wahlgren i podcasten.

Nyligen berättade Bianca Ingrosso att hon är nära på att gå in i väggen. I det senaste avsnittet av podcasten "Wahlgren & Wistam" framgår det att även Pernilla Wahlgren och kollegan Sofia Wistam har börjat oroa sig för sin hälsa.

– Gud, jag börjar nästan gråta när jag läser det här. Det är ändå min dotter. Och det här är ju typiska tecken på utbrändhet, säger Pernilla Wahlgren i podcasten efter att hon läst upp Bianca Ingrossos inlägg.

 

LÄS MER: Biancas ärliga ord om utbrändheten

 

Pernilla Wahlgren radar sedan upp flera varningssignaler på utbrändhet och nämner också att det har blivit en vanlig åkomma, särskilt bland yngre.

Bland symptomen på utbrändhet finns bland annat: spänningar i nacke och rygg, yrsel, problem med balansen, oroskänslor och känslor av otålighet.

– Vet du, att just nu när jag sitter här Sofia så tänkte jag i morse när jag vaknade att shit vad ont jag har i nacken och ryggen. Sedan läste jag om det här och då blev jag ännu mer orolig.

Även Sofia Wistam bockar av flera av punkterna som exempelvis känslor av otålighet och att hon har svårt för att stå i kö.

– Nej men Gud, jag kan kryssa i så mycket där, säger Sofia Wistam i podden.

Pernilla Wahlgren: "Då är man ju livrädd"

Även korttidsminnet störs av stress vilket, tillsammans med trötthet och svårigheter att somna, är ytterligare varningssignaler.

– Det här har vi pratat om att man är så trött att man inte vet var man ska ta vägen men sedan när man lägger sig i sängen kan man inte somna ändå, säger Pernilla Wahlgren.

Sofia Wistam fortsätter:

– Ja men jag känner igen det här både i mig men också hos dig för jag vet inte hur många gånger jag säger samma sak till dig och ändå är det "va, vad ska du göra?". "Men jag sa ju det precis". Om man har krokar i huvudet att hänga upp minnen på så är krokarna... de fastnar inte, de är raka i våra huvuden.

Pernilla Wahlgren:

– Jag har tänkt så här men Gud håller jag på att få Alzheimers men jag tror att det är den här stressen, det är därför jag glömmer bort så ofta. Det var någon gång jag satt och berättade för Jessica om en rolig fest jag hade varit på och hon bara "men vi gick ju dit tillsammans". Då är man ju livrädd.

 

LÄS MER: Christina Schollins stora oro för Bianca Ingrosso

 

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam återvänder sedan till Bianca Ingrosso.

– Jag vet ju också att tidigare när jag var i hennes ålder och jobbade på då fick jag panikångest och tryck över bröstet. Jag åkte till och med in till sjukhuset för att jag trodde att jag hade fått en hjärtattack. Man blir lite hungrig på livet, det kommer massa tillfällen man vill ta vara på och det är svårt att säga nej till roliga saker, säger Sofia Wistam och fortsätter:

– Vårt jobb är ju svårt för det är olika hela tider vilket göra att det är väldigt svårt att planera saker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.