Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas rädsla: Tvingades avbryta tv-inspelningen

Pernilla Wahlgren berättar om sin sjukdom i premiären av TV4-programmet ”Helt sjukt”. Foto: TV4
Bland annat berättar hon om den gången hon blev tvungen att avbryta inspelningen av ”Walhgrens värld”. Foto: TV4
Mikael ”Soldoktorn” Sandström förklarar vad kristallsjukan är.
Programledaren Petra Mede lyssnar på Pernilla Wahlgrens historia. Foto: TV4
”Sista gången jag fick det var det jätteobehagligt för då höll det i sig, jag tror att jag var från och till i två veckor”, berättar Pernilla Wahlgren. Foto: Olle Sporrong

Plötslig yrsel som känns en karusell som får frispel och bara snurrar på.

Så beskriver Pernilla Wahlgren sin kristallsjuka – en sjukdom som realitystjärnan hela tiden tvingas leva med.

I ”Helt sjukt” berättar hon om första gången det slog till – och när hon tvingades avbryta inspelningen av ”Wahlgrens värld”

– De fick ju komma och filma själva anfallet, berättar hon.

Realityprofilen och tidigare artisten Pernilla Wahlgren har tidigare berättat om sin kristallsjuka – en sjukdom som orsakar kraftig yrsel.

I premiäravsnittet av TV4-programmet ”Helt sjukt” med Petra Mede som programledare, berättar Wahlgren om första gången hon drabbades, redan 2014.

– Jag hade aldrig hört talas om den här sjukdomen innan jag fick den. Jag skulle åka på skidsemester med min brorsa. Jag vaknade upp på morgonen och skulle kliva ur sängen, och hela rummet bara snurrade. Och först blir man så här 'wow vad var det där liksom”. Så lade jag mig ner igen och tänkte att jag blundar lite så går det över. Och då fortsatte det att snurra medan jag blundade, hela tiden. 

Hon fortsätter att berätta om händelsen:

– Jag blev så rädd, för jag brukar inte ens bli yr. Jag har inte lätt för att svimma, jag har aldrig svimmat. Det var helt nytt för mig. Och jag försökte ta mig ur sängen och det gick inte för jag hade ingen balans överhuvudtaget. Och jag försökte ta mig till badrummet och höll i väggar. Det är otroligt ångestframkallande att tappa balansen så.

”Det blir kaos i hjärnan”

Kort senare fick hon bekräftat för sig att det rörde sig om kristallsjukan. En sjukdom som orsakas av att små kalkkristaller lossnar i innerörat.

– Det blir kaos i hjärnan och så får man yrsel, förklarar Mikael ”Soldoktorn” Sandström, som är med som expert i TV4-programmet. 

För Expressen berättar Pernilla Wahlgren att hon drabbats av symptomen två eller tre gånger.

– Det var senaste gången var när det inte gick över. Så den var ju absolut, absolut jobbigast. Det är ett år sedan och jag har inte haft det sedan dess, gudskelov.

Avbröt tv-inspelning

Vid det tillfället spelade tv-profilen in ”Wahlgrens värld” – och hon försökte jobba in i det sista.

– Ja då skulle jag egentligen ha filmat synkar som det heter, när man sitter i en stol och berättar vad som har hänt. Men då kände jag att 'det här kommer inte gå över'. Och man är ju realitymänniska, så då fick de ju komma och filma själva anfallet, säger hon i programmet.

Den gången fick hon till sist åka in på akuten för sina besvär.

– Det är som att sätta sig i en tekopp på Gröna Lund eller Liseberg som bara får frispel, berättar Pernilla Wahlgren i TV4-programmet.

Går du runt och oroar dig för att det ska komma tillbaka?

– Nej, utan jag bara hoppas. Samtidigt som man vet att det kan komma tillbaka så hoppas jag att det inte gör det.

”Helt sjukt” visas torsdag 12 september kl 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Det här är familjen Wahlgren. Släkten kommer ursprungligen från Småland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.