Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas okända romans med komikern – före bråket

Pernilla Wahlgrens hån mot kändiskvinnorna
Pernilla Wahlgren
Foto: Magnus Ragnvid / Magnus Ragnvid / Kanal 5
Mårten Andersson och Kristoffer Appelquist var programledare för ”Mitt liv är ett skämt” på Kanal 5.
Foto: FOTOGRAF MATTIAS BARDÅ WWW.MATTIASBARDA.SE +46708
Mårten Andersson delade Instagram-bilder från inspelningen av ”Mitt liv är ett skämt” – här med Johannes Brost och Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren är aktuell med sin nya scenföreställning ”Hybris” – en titel som redan innan premiären hamnade i blåsväder.

Komikern Mårten Andersson anklagade artisten för plagiat, något som ledde till att en häftig ordstrid blossade upp mellan dem.

Men det är inte första gången det hettar till mellan Pernilla Wahlgren och Mårten Andersson – fast tidigare på ett helt annat sätt. 

Under en tv-inspelning 2012 uppstod en romans.

– Ja, det var bra stämning mellan oss, det kan man lugnt säga, säger Pernilla Wahlgren.

I slutet av januari är det premiär för Pernilla Wahlgrens, 52, nya scenshow ”Hybris” i Stockholm och det repeteras dagligen.

– Det är en som en fortsättning på ”Kort, glad och tacksam” på så sätt att vi fortsätter där den andra slutade och driver lite med succéåret som jag har bakom mig. Det gick faktiskt bra på alla plan, vilket kan göra att man lätt får hybris. Därav namnet, säger Pernilla Wahlgren.

Att scenshowen går under namnet ”Hybris” har rört upp känslor. Komikern Mårten Andersson, 45, turnerade för tre år sedan med sin humorföreställning ”Hybris”, och tycker att det förutom namnet finns slående likheter mellan reklamaffischerna.

”Ja det är uppenbart att du har hybris Pernilla Wahlgren, som alltså både har snott mitt shownamn och även upplägget på ditt artwork. Säg till om du vill ha mitt manus också när du ändå är i farten”, skrev Mårten Andersson på Instagram.

Pernilla Wahlgrens affisch till ”Hybris”.

Inlägget retade upp Pernilla Wahlgren rejält och det ledde i somras till en offentlig ordfajt mellan de två.

– Varför han har hybris, det vet jag faktiskt inte. Han kan göra en ny show som heter kränkt, sa Pernilla Wahlgren då.

Senare har Mårten Andersson berättat om bråket i ”Rix Morronzoo”. Han håller fast vid sin åsikt – men förklarar också att inlägget var mer skämtsamt menat än vad som framgick.

– Jag släppte det här rätt fort, men jag vet inte hur det är med henne, säger han i radioprogrammet.

Till Expressen säger Pernilla Wahlgren nu att hon och Mårten Andersson har olika uppfattningar.

Har ni hörts och pratat ut?

– Nej, det har vi inte gjort. Jag har gjort klart vad jag tyckte om det där. Det blev ju väldigt roligt, det framstod som att han hade hybris som hade ensamrätt på namnet. Plus att våra affischer är så olika som de kan bli.

– Det är inget fel på Mårten, han är en bra komiker och gör sin grej och jag gör min. Våra shower kommer inte vara speciellt lika, det tror jag han fattar också. 

”Pernilla Wahlgren flirtade med mig”

Men Pernilla Wahlgren och Mårten Andersson är inga totala främlingar för varandra. De fick en nära kontakt när Pernilla Wahlgren 2012 var med i Kanal 5-satsningen ”Mitt liv är ett skämt”, som leddes av Mårten Andersson och Kristoffer Appelquist. 

Mårten Andersson coachade Pernilla Wahlgren inför ett stand up-framträdande. Tillsammans utsatte de sig för galna situationer, testade skämt och umgicks både framför och bakom kameran. Att det fanns kemi mellan dem undgick inte tv-tittarna.

Var det så att ni hade ni en romans då, 2012?

– Ja, det var bra stämning mellan oss, det kan man lugnt säga, säger Pernilla Wahlgren och skrattar.

– Jamen, jag gillar Mårten. Det finns inga hard feelings. 

Att det var mer än bara vänskap är något som också Mårten Andersson har berättat om i sin podcast ”Raw comedy” i ett avsnitt från 2018.

– Mitt finaste, konstigaste minne, det jag minns mest från inspelningarna, var att Pernilla Wahlgren flirtade med mig. Jag frågade tv-teamet: ”är det bara jag, eller är det så?”, säger Mårten Andersson i programmet.

Kristoffer Appelquist, som också medverkade som programledare i ”Mitt liv är ett skämt”, menar att flirten var uppenbar.

Mårten Andersson hemlighetsfull

Mårten Andersson berättar i podcasten att det kändes smått overkligt för honom, eftersom han redan som ung beundrade Pernilla Wahlgren och tyckte att hon var snygg.

– Och så helt plötsligt kunde det hända på riktigt, säger han.

På frågan om vad flirten sedan ledde vidare till, så svarar Mårten Andersson:

– Ska jag avslöja sådant här? Nej det tror jag inte att jag ska, folk får tolka tystnaden själva.

Expressen har sökt Mårten Andersson.

https://www.instagram.com/p/Ov3VUhS386/
Pernilla Wahlgren om karriären

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.