Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas miljonframgångar – svåra tiden före succén

Han är den kändaste Pernilla Wahlgren kysst
Pernilla Wahlgren är aktuell med nya showen ”Hybris”. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Men för Expressen berättar hon också om svårigheterna under karriären. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Precis som i Wahlgrens förra show är Ola Forssmed, Måns Nathanaelson Hanna Hedlund och Kim Sulocki med.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pernilla Wahlgren drog in flera miljoner kronor på sin förra show och nya föreställningen ”Hybris” är också en ekonomisk storsatsning.

Men hennes karriär har inte alltid varit en dans på rosor – det har funnits tuffa perioder med ”pinsamma gig” och tvivel.

– Jag har varit rädd i så många år, säger Pernilla Wahlgren.

”Kort, glad och tacksam” hade premiär lagom till Pernilla Wahlgrens 50-årsdag för två år sedan. Showen blev en jättesuccé som turnerade runt i landet med utsålda föreställningar.

Rent ekonomiskt blev ”Kort, glad och tacksam” också en stor succé för Pernilla Wahlgren själv. Hon var en av producenterna bakom showen och satsade eget kapital för att den skulle bli verklighet – något som innebär en hög risk men också chans till en hög utdelning.

– Om det inte hade fungerat hade jag inte gått i konkurs men jag hade ju inte tjänat några pengar. Då hade jag jobbat gratis. Det är den risken man tar och det har jag inte velat göra tidigare, jag har varit ensamförsörjande och då har jag inte haft råd att åka i väg och turnera och komma hem och säga ”tyvärr ungar, jag tjänade inga pengar så nu måste vi flytta”. I stället har jag tagit trygga jobb, säger Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgrens miljonsuccé

Men då föreställningen fungerade bra blev också vinsten stor.

Hennes bolag Picadill Production AB omsatte 14,6 miljoner kronor 2018 och gjorde en vinst på 7,1 miljoner samtidigt som hennes andra helägda bolag, Perval Produktion AB, omsatte 2,5 miljoner och gjorde en vinst på 1,6 miljoner.

Pernilla Wahlgren själv hade en fastställd förvärvsinkomst på 1,6 miljoner kronor.

Den ekonomiska framgången beror både på föreställningen och ”Wahlgrens värld” – nu kommer också hennes nya satsning, showen ”Hybris” som har premiär i Stockholm den 23 januari.

– Det har varit bra år. Alla de produktioner jag har jobbat med har genererat pengar så det är man ju otroligt tacksam över. Sedan har en bra manager och ett bra team som hjälper mig att göra rätt val. I och med att jag jobbar hela tiden så hinner jag inte göra av med pengarna heller, säger Pernilla Wahlgren.

– Förut brände jag mycket pengar på shopping. Det gör jag inte längre, jag har det jag behöver. Men det är klart att det är roligt att det går bra när man jobbar och sliter.

”Varit rädd i så många år”

Hon säger att de senaste åren har varit hennes mest framgångsrika sedan hon slog igenom som popartist i mitten av 1980-talet och åkte runt till folkparkerna med en egen turnébuss.

Däremellan har det funnits tuffare perioder.

– Jag har haft så många år när det inte har gått så bra, jag har inga problem att prata om alla pinsamma gig jag har gjort eller när det inte har kommit folk, säger Pernilla Wahlgren och berättar att hon därför gärna skryter om framgångarna nu.

– Jag har varit rädd i så många år för att göra något på egen hand, att våga satsa egna pengar. Jag har varit väldigt trygg och bara tackat ja till redan skrivna musikaler och shower. Jag har inte velat stå längst fram. Så när jag väl gjorde det och det blev sådan succé, då ska man få vara stolt.

Här är Pernilla Wahlgrens dyraste spontanköp

Här är Pernilla Wahlgrens dyraste spontanköp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.