Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pernillas maniska shopping – avslöjar hisnande summorna

Pernilla Wahlgren tröstshoppa för 106.000 på en månad
Wahlgrens värld
Foto: Kanal 5 och Dplay / Kanal 5 och Dplay
Wahlgrens värld
Wahlgrens värld
Foto: Kanal 5 och Dplay / Kanal 5 och Dplay

Pernilla Wahlgren berättar om hur hon tröstshoppat – för 106 000 kronor en månad.
Hon kunde sitta uppe på nätterna och beställa hem kläder och till slut hade hon en hel vägg fylld av märkesväskor.

– Det roliga var väl liksom att köpa grejerna, berättar artisten i programmet ”Wahlgrens värld”.

Pernilla Wahlgren, 52, och dottern Bianca Ingrosso, 25, är huvudpersoner i ”Wahlgrens värld” på Kanal 5. Båda är intresserade av shopping och mode. Men i Pernillas fall gick det vid en tidpunkt för långt.

Artisten berättar i torsdagens avsnitt av ”Wahlgrens värld” om perioden när hon var shoppingberoende. Bland gamla böcker och andra saker hittar hon en gammal räkning. Räkningen är från hennes shoppingperiod som hon hade för flera år sedan.

Hon berättar att hon tröstshoppade och beskriver själv perioden som tragisk. Hon kunde sitta uppe på nätterna och beställa hem massvis med kläder från nätet. Shoppingkostnaderna var extra höga vid ett tillfälle – en månad handlade Wahlgren för 106 000 kronor.

– Jag har shoppat liksom för 100 000. Det är helt sjukt, säger Pernilla Wahlgren i ”Wahlgrens värld”.

Pengarna lades på bland annat kläder och taxiturer. Sångaren berättar att hon hade en hel vägg i sitt dressingroom fyllt med massa märkesväskor. Hon bara shoppade mer grejer för shoppandets skull, och inte för att hon behövde sakerna.

Pernilla Wahlgren: ”ångest”

– Det roliga var väl liksom att köpa grejerna, berättar hon i programmet.

Hon kom till ett skede där hon shoppade upp alla de pengar hon tjänade. Wahlgren spontanköpte huset på Lidingö som hon i dag bor i. Samtidigt som hon köpt det nya huset hade hon svårt att få sitt gamla hus sålt, vilket gjorde att hon låg risigt till ekonomiskt. 

– Ångest. Den tiden är över tack och lov, säger Pernilla Wahlgren i ”Wahlgrens värld”.

När ekonomin inte var på topp sa artistens revisor att de skulle klippa hennes kort – vilket de till slut också gjorde. Efter det fick hon klara sig på endast kontanter, vilket gjorde att hon hade en viss summa att klara sig på varje månad.

I dag ser situationen annorlunda ut. På fem år har Pernilla Wahlgren dubblat både sin lön och sina tillgångar i hennes bolag. Pernilla Wahlgren hade mellan 10 och 14 miljoner i omsättning på hennes bolag ”Picadill Production AB” förra året och tillsammans med dottern Bianca Ingrosso omsatte hon 50 miljoner kronor förra året. 

”Wahlgrens värld” sänds torsdagar 21:00 på Kanal 5 samt visas på Dplay.

Här är Pernilla Wahlgrens dyraste spontanköp:

Här är Pernilla Wahlgrens dyraste spontanköp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.