Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pernillas kritik efter beslutet om Benjamin

Benjamin Ingrosso är inte en av årets artister som kommer uppträda i ”Allsång på Skansen”. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pernilla Wahlgren tycker att Benjamin borde vara med. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

När årets artister i ”Allsång på Skansen” presenterades fanns inte Melodifestivalen-vinnaren Benjamin Ingrosso med.

Eurovision-sjuan har fått förfrågan, men inte kunnat komma överens med SVT om datum och låt - nu pågår ett arbete för att lösa hans medverkan i programmet.

– Jag tycker det känns konstigt. Han borde absolut vara med, säger hans mamma Pernilla Wahlgren.

Den 26 juni drar ”Allsång på Skansen” på SVT i gång. I vanlig ordning kommer flera av landets största artister medverka. Sedan 2016 leds programmet av Sanna Nielsen. 

Men en av de stjärnor som inte presenterades vid presskonferensen var årets vinnare av Melodifestivalen, Benjamin Ingrosso. 

Däremot är Eurovision-sjuans mamma, Pernilla Wahlgren, en av årets artister i allsångsprogrammet. Hon har reagerat på att sonen inte var där. 

– Jag tycker det känns konstigt. Han borde absolut vara med. Både han och Felix Sandman fattas. Jag vet att frågan har diskuterats. Det är väl något som har gjort att de inte kan vara med. Det som har diskuterats har varit datum och vilka låtar man vill köra. Jag tycker de borde stoppa in dem ändå, säger Pernilla Wahlgren.

 

LÄS MER: Allsång på Skansen 2018: Nu avslöjas alla artisterna 

 

Inte överens med SVT

Benjamin Ingrosso fick förfrågan om att medverka i ”Allsång på Skansen” men tvingades tacka nej.

– Han reser just nu fram och tillbaka mellan Stockholm och Los Angeles och arbetar med sitt kommande album. Vi kunde inte säga ja till att vara med i början av sommaren, då SVT önskade att han skulle framföra ”Dance you off”. Vi försökte i stället komma med i slutet, så att Benjamin kunde presentera en ny singel, men det gick inte för SVT, säger Therese Hädinggård som är PR-ansvarig på skivbolaget Ten.

Benjamin Ingrosso landade i Stockholm för tre dagar sedan och planerar att snart resa tillbaka till USA. Enligt Therese Hädinggård är Benjamin Ingrosso ”väldigt besviken” över att inte kunna medverka i ”Allsång på Skansen”. 

– Han tycker det är skittråkigt. Han har frågat mig flera gånger om det inte går att lösa. Han var inte med förra året och då var han extra peppad att vara med detta år, säger hon.

Artistens nya album är färdiginspelat och släpps i samband med att Benjamin Ingrossos turné drar i gång i oktober. 

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!