Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas kärlekshinder – avslöjar svåra dilemmat

Pernilla Wahlgrens hån mot kändiskvinnorna
Pernilla Wahlgren berättar att allt jobbande gör det svårt för henne att hinna hitta kärleken.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Bland annat är det showen ”Kort, glad och tacksam” som tar upp mycket av tiden.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Pernilla Wahlgren har även synts i årets julkalender tillsammans med sin mamma, Christina Schollin.
Foto: Ulrika Malm/SVT / © Ulrika Malm
Pernilla Wahlgren berättar också om hur det är ett fylla år på julafton.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES

Pernilla Wahlgren firar dubbelt i dag.

Stjärnan fyller år på julafton – något som inte alltid har varit helt enkelt enkelt.

– När jag var liten brukade vi ha kalas för mig på min halvårsdag i stället, säger hon.

För 52 år sedan fördes Christina Schollin med ambulans till Allmänna BB i Stockholm. Det var en dramatisk julafton 1967 när Pernilla Wahlgren föddes – sedan dess har hennes födelsedagar varit betydligare lugnare.

– När man fyller år på julafton så blir det inte så mycket. Folk har inte tid att komma, de är hemma och firar med sina egna familjer. Det är alltid ganska lugnt förutom när jag fyllde 50, då var det lite hullabaloo, säger Pernilla Wahlgren.

– Som julaftonsbarn är man van vid att inte fira så mycket. Jag tycker att det är ganska skönt, det är lite frukost med familjen på morgonen och sedan är det julafton.

Då var det värre när Pernilla Wahlgren var barn och aldrig fick något kalas på sin födelsedag. I stället hade hon kalas på sin halvårsdag, den 24 juni.

– Så brukade det bli. Sedan när man blev lite äldre så slutade man att fira, säger hon.

Slipper planera

I dag tycker Pernilla Wahlgren inte att det är något problem att vara julaftonsbarn – hon ser det snarare som en fördel då hon slipper en massa planering.

– Jag har tyckt att det har varit ganska skönt att slippa födelsedagen. Då ska man ju styra upp grejer och så där. Jag är inte så bra på att planera så jag tycker att det är ganska skönt att slippa fira födelsedagen och slippa bjuda in folk, säger hon.

Annars har Pernilla Wahlgren haft ett händelserikt år. I våras fortsatte hon spela sin jubileumsföreställning ”Kort, glad och tacksam” och realityserien ”Wahlgrens värld” har rullat samtidigt som hon har en lång rad andra engagemang.

Och inget talar för att 2020 kommer att bli lugnare. I januari är det premiär för hennes nya show ”Hybris” som sedan kommer att spelas under hela året samtidigt som nya avsnitt av ”Wahlgrens värld” ska spelas in.

”Får ta min egen plats”

Men trots att det är mycket att göra är hon lyckligare i sitt artisteri än någonsin tidigare.

– Jag har alltid velat jobba med humor, även när jag har varit popsångerska och schlagerartist har humor varit det som jag har tyckt har varit roligast. Att bara vara en cool och kreddig popartist har aldrig riktigt varit jag, säger Pernilla Wahlgren.

– Nu när jag får ta min egen plats och bestämma själv vilken jag vill jobba med så är humorn a och o för mig. Sedan kan jag blanda in musiken och allt det andra i det också.

När du har så mycket att göra, hur gör du för att inte gå in i väggen?

– Jag gör det genom att jag har så kul jobb, det gör mig energi och glädje. Det är en oerhörd skillnad på att gå till jobbet och ha kul och skratta än att gå till jobbet och må dåligt, då går väl vem som helst in i väggen, säger Pernilla Wahlgren.

– Dels det och sedan prioriterar jag bort alla onödiga grejer som kändisfester och premiärer. När jag är ledig vill jag bara vara hemma eller gå ut och käka med familjen, inte fixa i ordning mig. Det är väl det som gör att jag orkar, när jag är ledig så är jag bara ledig. Då är jag med familjen och tankar energi och kärlek.

”Kommer aldrig att hända”

Någon ny kärlek i sitt liv längtar hon inte heller efter – hon säger att hon inte vet när hon skulle ha tid att träffa någon eftersom det är så mycket jobb. Hon har inte heller lust att sitta på någon stel dejt och bli ”intervjuad”.

– Det kommer aldrig att hända, säger Pernilla Wahlgren.

– Sedan är det klart att om jag skulle träffa någon på jobbet eller att det bara skulle ske...  Jag har inte stängt alla dörrar, men det är inget jag saknar och inget jag prioriterar.

Pernilla Wahlgren om karriären 

Pernilla Wahlgren om karriären

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.