Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas bittra konflikt med Anna Book: ”Bara pinsamt”

Anna Books oväntade framträdande i Mello – efter diskningen
Anna Book tycker att Pernilla Wahlgrens kommentarer är märkliga.
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ
Anna Book har delat med sig av tankarna om Wahlgrens kommenterar flera gånger på sin Instagram.
Foto: Instagram
Pernilla Wahlgren är noga med att berätta det inte finns något bråk mellan henne och Anna Book – och säger att hennes kommenterare var konstruktiv kritik.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Anna Book säger att den utslätande effekten på vissa bilder beror till viss del på en trasig mobiltelefon.
Foto: Instagram

Anna Books följare kritiserade henne för att använda ”snyggfilter” på Instagram – då kastade sig Pernilla Wahlgren in i konversationen och ställde sig på följarnas sida.

Nu berättar Pernilla Wahlgren att kommentarerna var konstruktiv kritik – något som får Anna Book att tappa hakan. 

– Hon ska nog vara glad att jag har tackat nej till att göra en reality i 12 år, men jag kanske ska ändra mig på den punkten, säger Anna Book. 

Pernilla Wahlgren, 52, och Anna Book, 49, drar inte helt jämnt just nu. 

Allting började med att ”ABC”-stjärnan delade med sig av en bild på sig själv varpå hennes följare påpekade att hon ser ut att använda ”snygg-filter – ett filter som slätar ut huden, ger lyster och gör att hon påminner om en porslinsdocka. 

Det fick Book att att slå tillbaka med att hon inte tolererar kommentarer från ”bitterkärringar” och att hon har en naturligt slät hy tack vare att hon aldrig rökt eller druckit, är noga med fuktgivande kräm – samt att hon är lycklig och kär. Hon förklarar också den utslätade effekten på en del av sina bilder med en trasig mobiltelefon.

Wahlgren röt ifrån

Pernilla Wahlgren följde diskussionen mellan Anna Book och hennes följare, och kunde till slut inte hålla sig från att uttrycka sig och ryta ifrån.

”Men snälla. Nu måste jag reagera. Det är helt okej att använda olika filter om man tycker det är kul. Men då får man också ta att vissa som ser bilden kommenterar detta, och stå för det. Vissa av dina bilder har ju ett hitte på-filter som barn mest brukar använda, och det får väl du också använda om du tycker att det är kul. Men det är oerhört viktigt att vi också vågar visa oss som vi är ibland, utan filter. Vi som har varit med ett tag måste föregå med gott exempel. Så nästa gång någon påpekar dina dockfilter, svara ingenting om du vill eller säg som det är: Ja jag har lagt på ett gulligt roligt filter som jag tycker är kul att använda ibland. Det är bättre att svara så än att ljuga och kalla folk för bitterkärringar.”

Anna Book var inte sen med att replikera i ett nytt inlägg, och ifrågasätter bitskt skälet till att kritisera henne.

”Tydligen har vissa liiite svårt med sanningen - och återigen ska jag tydligen finna mig i att bli kallad för lögnare. Så, jag säger som jag ofta gjort - man dömer eller känner andra efter sig själv. Och snälla lämna mig utanför, jag är inte intresserad av drama”, skriver Book – med hashtaggen ”do you need me for publicity?”

Bråket eskalerade

Pernilla Wahlgren och Anna Book svarade sedan två gånger till på inlägget – innan Anna Book valde att ta bort kommentarerna. 

Efteråt la Anna Book upp ett långt inlägg på Instagram där hon kallade Pernilla Wahlgrens kommentarer för ett ”oväntad påhopp”. 

Efter den hätska konversationen har både Anna Book och Pernilla Wahlgren fått ta emot hat från den andras fans och Book kallar fansens ord för ”sjuka elakheter”. 

Nu vill Pernilla Wahlgren berätta vad det egentligen är som har hänt. 


Pernillas syn på konflikten

I sin podcast hon har tillsammans med Sofia Wistam, 53, förtydligar Wahlgren att hon inte har skrivit något om Anna Book på sin Instagram, sin blogg och de har inte heller pratat om henne i podcasten – däremot har de pratat konstruktivt om just olika filter. 

– Det har aldrig funnits något bråk, säger Pernilla Wahlgren. 

Däremot säger hon att hon har skrivit två kommenterar på Anna Books Instagram – som senare togs bort. 

– Så det är ingen som har sett dem och de var inte hatiska på något sätt. Det var bara konstruktiv kritik, säger Wahlgren i podcasten.

Hon vänder sig till Wistam och fortsätter: 

– Jag vill bara klargöra det här. Det finns vissa som har blivit arga på dig och mig utan anledning för att de har fått uppfattningen av kanske fröken Book, att vi är mobbare och har hängt ut henne och det vill jag bara klargöra att det har vi inte gjort. 

”Hennes utspel var väldigt märkligt”

När Expressen når Anna Book låter det helt annorlunda. 

Stjärnan berättar att hon och Pernilla Wahlgren inte har någon relation längre – trots att de har haft det tidigare.  

– Jag har aldrig haft något otalt med henne. Jag har inget otalt med henne nu heller. Jag tycker bara att hennes utspel var väldigt märkligt och det är jag inte ensam om att tycka, säger hon.  

Hon förklarar sina bitska kommentarer med att personen som kommenterade har varit spydig i kommentarsfältet flera gånger tidigare. 

”ABC”-sångaren är dock än i dag förbryllad av Pernilla Wahlgrens kommentarer. 

– Att bli kallad för saker och ting och anklagad på det sättet. Jag bara undrar? Vad har hon för befogenheter och vad är hennes syfte? Det undrar jag fortfarande? 

– Men jag är alldeles för kär och lycklig och glad, jag bara konstaterat att det är jävligt onödigt och märkligt. 

Pernilla Wahlgren säger i sin podcast att kommentarerna till dig var konstruktiv kritik. Vad säger du om det? 

Anna Book skrattar rätt ut. 

– Wow. 

Hon skrattar igen innan hon hittar orden. 

– Jag kan bara säga att våra åsikter om konstruktiv kritik skiljer sig åt rejält. Hon hade kunnat säga det där på ett mycket snyggare sätt. 

”Bara pinsamt”

Hon tycker att Pernilla Wahlgren borde studera innebörden av konstruktiv kritik. 

– Min konstruktiva kritik hade låtit lite annorlunda och framför allt: Jag hade använt mig av ett annat tillvägagångsätt. Jag hade kontakta henne privat. Jag förstår inte hennes behov av att försöka ge mig någon typ av konstruktiv kritik, säger hon och fortsätter: 

– Och nu blir jag allvarlig. Det där är bara pinsamt. Jag har skärmdumpar på vad hon skrev och hon ska vara glad att jag tog bort dem. Det kom väldigt mycket fula kommentar om henne också och tro mig, det har varit ett mindre arbete för mig att sitta och faktiskt ta bort personangrepp och fula ord. 

Pernilla Wahlgren har under de senaste åren gjort succé tillsammans med dottern Bianca Ingrosso, 25, i realityserien ”Wahlgrens värld”. Anna Book har i flera år tackat nej till att göra en egen serie, enligt henne själv. 

– Jag har fått så mycket fina meddelanden från människor som tycker att jag har skött det här snyggt. Jag vill verkligen inget illa, säger Anna Book och fortsätter: 

– Men när hon återigen tar upp mig i en till podd man bara wow, wow! Hon ska nog vara glad att jag har tackat nej till att göra en reality i 12 år, men jag kanske ska ändra mig på den punkten. 

Pernilla Wahlgren gör succé med ”Wahlgrens värld”.
Foto: Kanal 5
Bilden som Pernilla Wahlgren kommenterade på – kommentaren togs sen bort.
Foto: Instagram

Anna Books vädjan

Anna Book säger att hon inte har något att förlora. 

– Jag tror att man ska vara glad att jag än så länga håller mig till ABC – men tro mig jag kan hela alfabetet. Enough is enough. Låt mig bara vara. Jag stör inte henne. 

Anna Book säger att hon inte har fått någon ursäkt av Pernilla Wahlgren, inte heller någon förklaring. 

– Jag tycker det är barnsligt, ring mig. Prata med mig då. Hon är välkommen. Jag kan komma till hennes podd så kan vi snacka. Det är inga problem. Men hon ska inte kalla mig för feg. Vänta lite gumman, om du ska gå upp i ringen, då är det kanske bra att du inte vet vem du ska möta. Men jag har ganska bra självförtroende när det kommer till argument i grund och botten och jag menade verkligen det där garvet. Det kom från hjärtat.

Pernilla: ”Kan inte hålla på att ljuga”

När Expressen när Pernilla Wahlgren berättar hon att hon bestämde sig för att kommentera bilden eftersom det är viktigt att visa en sann bild. 

– Det här är egentligen inget jag vill lägga nån energi på, då det enda jag har gjort är att jag har skrivit en saklig kommentar i all välmening på hennes Instagram – som hon dessutom tog bort efter bara några minuter. Jag tycker det är viktigt att vi som offentliga personer, jag har absolut ingenting emot att man använder filter, det får man göra hur mycket man vill. Men om det är så otroligt uppenbart som i det här fallet och folk påpekar det så kan man ju inte hålla på att ljuga och neka, säger hon. 

Pernilla Wahlgren säger att hon absolut inte är någon ”filterpolis”, hon använder själv filter ibland, men hon tycker det är viktigt att man också delar med sig av andra bilder där man inte är superperfekt. 

– Särskilt i de här tiderna när folk mår dåligt och de jämför sig på Instagram och oftast är det inte så man ser ut i verkligheten. 

”Blir ju jättelöjligt”

Däremot skulle hon aldrig använda den typen av filter som hon säger att Anna Book gör. 

– Det är ju mest ”påkul-filter” men det blir ju jättelöjligt. Om jag har ett sånt filter och sen påstår att jag inte har det är det ju som att idiotförklara sina följare. Det är ju superuppenbart.

– Hon får ha hur mycket filter hon vill men det är hennes svar till hennes följare där hon skrev att de var bitterkärringar och var avundsjuka på att hon hade fin hy. 

Anna Book tycker att det du skrev var hårdare än konstruktiv kritik. Vad säger du om det? 

– Det tycker inte jag. Jag tycker att det kan vara kul när det händer saker i kommentarfältet, alla behöver inte tycka att jag är världens bästa, jag tar bara bort kommentarer som är djupt kränkande eller om det är något superfelaktigt. 

– Jag kan inte lägga upp en bild på mig i en gul klänning och hävda att den är blå och så säger folk att den inte är blå utan gul och då säger jag att de är dumma i huvudet. 

Pernilla Wahlgren säger att hon står för det hon har skrivit. 

– Jag skulle inte skriva en öppen kommentar om jag inte stod för det. Det var absolut inget hat det var konstruktiv kritik, hur jag tycker att man ska bemöta sina följare om man nu så uppenbart har ett filter & de påpekar detta. 

– Tycker man att den var hemsk så får man väl tycka det. Jag står för det som jag har skrivit. 

Anna Book säger att hon hade tagit en sån här sak privat, vad tycker du om det? 

– Man har väl ett kommentarfält för att man ska skriva kommentarer. Jag skriver om jag har något att säga i kommentarsfältet och inte privat. 

– Jag skulle ju inte kommentera om det inte så uppenbart var ett filter, så jag kan ju inte be om ursäkt. Hon vill inte att folk ska tro att hon ljuger , men det kan alla som är normalt funtade själva se att hon gör. 

Pernilla Wahlgren säger att hon skulle kunna förstå Anna Books reaktion om hon hade hängt ut Anna Book i ett inlägg på sin egen Instagram, blogg eller i podden – men det har hon inte gjort. 

Anna Book säger att hon nu kanske borde tacka ja till en egen realityserie. Vad säger du om det? 

– Vad ska jag säga om det?! Man kan inte bara sitta och bestämma att man ska få en realityserie, man måste få ett erbjudande. Jag tar allt hon säger med en nypa salt. 

Pernilla Wahlgren har sett i Anna Books kommentarfält att det är många som är arga på henne – men hon känner inte att hon behöver peka ut vad som är sant. 

– Jag tror att läser man lite mellan raderna så ser man att hon har lite lätt för att bli upprörd, kan man lugnt säga.

Däremot tycker Pernilla Wahlgren att det har kommit något gott ur det här.  

– Kontentan är ju att hon nu har börjat våga lägga ut även bilder utan smink och utan filter. Då kom det ju något gott ut ur det och det är ju toppenbra, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.