Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pernillas bitska svar efter komikerns anklagelser: ”Han kan göra en ny”

Pernilla Wahlgren berättar mer om våren som gått.
Foto: SVEN LINDWALL
I höst sätter Pernilla Wahlgren upp sin nya show ”Hybris”. Foto: SVEN LINDWALL
Pernilla Wahlgren. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Mårten Andersson Foto: Emma Persson.

”Hybris” är ett populärt namn på shower.

Mårten Andersson anklagar nu Pernilla Wahlgren för att ha snott hans shownamn till hennes nya show hon sätter upp i vår – något som Pernilla inte håller med om. 

– Varför han har hybris det vet jag faktiskt inte. Han kan göra en ny show som heter kränkt, säger Pernilla Wahlgren.

Efter showen ”Kort, glad och tacksam” sätter Pernilla Wahlgren, 51, i vår upp sin nya show ”Hybris”. En show som har exakt samma namn som komikern Mårten Anderssons succéshow som han satte upp för tre år sedan. Förutom den identiska titeln är även showaffischens upplägg och utförande snarlikt, menar Mårten Andersson, 44, som nu anklagar artisten för plagiat.

”Ja det är uppenbart att du har hybris Pernilla Wahlgren, som alltså både har snott mitt shownamn och även upplägget på ditt artwork. Säg till om du vill ha mitt manus också när du ändå är i farten”, skriver Mårten Andersson på Instagram.

När Expressen når Mårten Andersson berättar han att han blev förvånad när han såg vad Pernilla Wahlgren hade döpt sin nya show till och att han anser att det finns många likheter.

– Showen heter exakt samma sak, hon har på sig en kungakrona på sig på affischen precis som jag hade, hon står och tar en selfie på sig själv vilket är precis vad folk gör på min affisch. Det är lite för många likheter för att jag ska köpa det här med att det inte finns några likheter alls, säger han.

Måste vetat om likheterna

Mårten Andersson menar att Pernilla Wahlgren inte kan ha missat att hon tagit samma namn som honom eftersom hans show varit omtalad.

– Jag säger inte att Pernilla har snott det här men någon på produktionsbolaget eller i hennes team har definitivt lånat lite idéer. Om de hävdar, hon och hennes team att de inte kände till att jag hade gjort den här showen som spelats i 30 städer i Sverige. Det är klart som fan att de vet att jag gjort den här showen.

”Han kan göra en ny show som heter kränkt”

När Expressen når Pernilla Wahlgren berättar hon att hon inte håller med Mårten Andersson om att namnet skulle vara snott. 

– Det är faktiskt lite hybris att tro att man äger ensamrätt till ett ord. Ett uttryck kan användas till massa olika saker. Jag skulle förstå honom om han hade en show nu men det har han inte. Det är en gammal show som inte finns längre, säger Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren menar att hon har en tydlig anledning till varför hon döpt showen till ”Hybris” och att det inte spelar henne någon roll om Mårten Andersson är upprörd över det.

– Min show bygger på att det blev sån jäkla succé med förra showen, att vi gjorde en 100 procent utsåld turné. Så det är det jag spinner vidare på varför jag har hybris, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Varför han har hybris, det vet jag faktiskt inte. Han kan göra en ny show som heter kränkt.

 ”Sluta att ta idéer från komiker”

Efter att Mårten Andersson fick höra att Pernilla Wahlgren kallat honom för ”kränkt” reagerade han på att även det namnet var taget.

– Nu när hon varit så upprörd och kallat mig för kränkt och sagt att jag kan få det shownamnet av henne så kan jag ju hälsa tillbaka att det är en annan komiker Tobias Persson som redan haft det namnet på sin show. Så hon kanske ska sluta att ta idéer från komiker och komma på något eget i stället, säger Mårten Andersson och skrattar.

https://www.instagram.com/p/Bz5o4U9oMxL/