Pernillas ändring med lyxhuset på Lidingö – i sista stund

Ur arkivet: Dotterns möte
Pernilla Wahlgren fick säga stopp.
Foto: Discovery plus
Det närmar sig inflytt i det nya huset.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Snart får Pernilla Wahlgren kliva över tröskeln till sitt nybyggda lyxhus. 

Men först var hon tvungen att ändra en viss detalj. 

– Jag ba ”nej men stopp, stopp, säger hon i podcasten ”Wahlgren och Wistam”. 

Snart är det dags.

I sommar får Pernilla Wahlgren, 54, som är aktuell med showen ”Pernilla Wahlgren har hybris”, äntligen flytta in i sitt extravaganta, egenritade lyxhus på Lidingö i Stockholm. Men redan nu har hon flyttat ut ur sitt gröna hus och in på hotell under en period.

Men det finns en viss sak hon ångrar med försäljningen av sin tidigare bostad: Hon borde ha haft mer is i magen.

– Jag gjorde inte mitt livs bästa affär... Jag var ju klantig nog att, eller det kunde man ju inte veta då, men jag sålde ju huset innan priserna steg i väg, har Pernilla Wahlgren tidigare berättat i podcasten ”Wahlgren och Wistam”.

Och vägen till det nya lyxhuset har inte varit helt enkel. Projektet har blivit försenad och ändringar har gjorts. Wahlgren har också haft en del ångest över sina val. 

– Jag är jättenervös, måste jag säga, för nya huset. Att jag inte har ritat in någon förvaring och jag har inte ett garage att trycka in skiten i, har hon sagt i podcasten. 

Stoppade byggföretaget

Och nu börjar det närma sig flytten till det nya huset med stormsteg och Pernilla Wahlgren berättar att hon gjort en sen ändring. På bilderna från arkitektfirman är huset vitt – men det är egentligen inte så hon vill ha det. 

– I fredags så ringer min byggherre på mitt hus och säger ”nu på måndag börjar målarna måla huset”. Och jag ba ”okej i vilken färg, jag har inte valt färg än?”. ”I vitt”, säger han. Men jag har inte bestämt att jag vill ha ett vitt hus, säger Pernilla Wahlgren i det nya avsnittet av podcasten. 

Det visade sig då att byggföretaget hade fått instruktioner om att huset skulle vara just vitt. 

– Så jag ba ”nej men stopp, stopp, jag vill inte ha ett vitt hus”. Men på bilderna är det ju gjort som vitt och på skisserna.

I sista stund fick Pernilla Wahlgren ta sig till en målarbutik för att välja ut en ny färg. Lyxhuset kommer att bli grått med vita detaljer. 

Biancas pik till sin mamma: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.