Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Wahlgrens nya sexutspel

I tv-serien "Wahlgrens värld" och podden "WahlFoto: Alexander Donka / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN
Nu berättar Pernilla Wahlgren om sexsnacket, den intima scenen med Stellan Skarsgård och att hon faktiskt tjänar mer än sina manliga motspelare.Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

I tv-serien "Wahlgrens värld" och podden "Wahlgren & Wistam" har hon gjort sig känd som frispråkig och humoristisk.

Nu berättar Pernilla Wahlgren om sexsnacket, den intima scenen med Stellan Skarsgård och att hon faktiskt tjänar mer än sina manliga motspelare.

– Jag kan nästan inte låta bli att stoppa in något sexsnack, det är inget jag gör bara för tv:s skull, säger den 49-åriga artisten och affärskvinnan med ett skratt.

Fakta/Har fått Ulla Billquist-stipendiet

• NAMN: Pernilla Nina Elisabet Wahlgren.

• ÅLDER: 49.

• YRKE: Artist, bloggare, designer, kokboksförfattare.

• BOR: Kedjehus på Lidingö utanför Stockholm.

• FAMILJ: Barnen Oliver, 27, Bianca, 22, Benjamin, 19, och Theo, 9.

• INKOMST AV TJÄNST: 703 300 kronor (2015).

• FÖDD OCH UPPVUXEN: I Stockholm med äldre bröderna Peter och Niclas och yngre brodern Linus.

• FÖRÄLDRARNA ÄR: Christina Schollin och Hans Wahlgren, bägge 79 år och skådespelare.

• UTBILDNING: Adolf Fredriks musikskola, danslektioner hos Lasse Kühler.

• KARRIÄR I URVAL: Titelrollen i musikalen "Annie" som elvaåring. Har två gånger tilldelats teaterpriset Guldmasken (1999 för "Charleys tant" och 2002 för "Kärlek & lavemang"). Programledare för "Småstjärnorna". "Nicke & Nilla" och "Söndagsöppet". Har gett ut ett tiotal skivor och sommarpratat (2007). Har fem gånger tävlat i "Melodifestivalen". Tävlat i "Let´s dance" (2012).

• AKTUELL: Podden "Wahlgren & Wistam". Driver butiken MiNilla, har eget klädmärke, eget vin och egna tv-serien "Wahlgrens Värld" (Kanal 5). Bloggar på www.pernillawahlgren.se.

Många kvinnliga skådespelare har vittnat om svårigheter att få intressanta roller då det mesta skrivs för män och om sexuella trakasserier. Det säger sig Pernilla Wahlgren inte ha upplevt.

– Jag har aldrig varit med om trakasserier. Alla i musikalbranschen sprider glädje. Vi är kramiga och fysiska och kan på skämt nypa varandra i baken, men då är det lika ofta vi kvinnor som nyps. Jag har aldrig känt mig sextrakasserad.

Pernilla har dessutom alltid tjänat mer än sina manliga motspelare.

– På privatteatrar betalar man efter vem som är störst affischnamn. Jag har jobbat med män som har respekterat mig och vi har varit jättemånga tjejer totalt sett, inte alls någon mansdominans. Även om många regissörer är män så är regiassistenterna, koreograferna och scenograferna ofta kvinnor. Jag delar inte upp människor i män och kvinnor. Det går helt klart att vara en stark kvinna i den här branschen.

 

LÄS MER: "Pernilla Wahlgren är något så sällsynt som en morsa som vågar stå för och visa att hon sätter ungarna främst".

 

"Sexsnacket är inget jag gör bara för tv:s skull", säger Pernilla Wahlgren

I tv-serien "Wahlgrens värld" skojar Pernilla Wahlgren om att man ska "ta säden dit man kommer" och säger att "här var det trångt" och fnissar.

– Ja, jag kan nästan inte låta bli att stoppa in något sexsnack, det är inget jag gör bara för tv:s skull. Det är en humor som jag har och som jag delar med många av mina kompisar. Bianca har ärvt den humorn rakt av.

– Det kanske inte är så vanligt att kvinnor skämtar på det sättet. När jag jobbade med Dan Ekborg i "Trolkarlen från Oz" sade han att han hade haft fördomar om att jag var en mesig brud, men att jag var så jäkla rolig och grov i munnen och hade "värre killhumor än en kille". Jag har aldrig varit rädd för att ta plats.

Pernilla har fått höra att det skulle vara opassande att prata om sex på det sätt som hon gör med Bianca i "Wahlgrens värld".

– Men Bianca öppnar för frågor och då svarar jag förstås. Vi har en sådan kärlek i vår familj och vi driver verkligen med oss själva. I poddar är det vanligare att män är roliga, som i "Alex & Sigges podcast" och "Filip & Fredrik". Därför är det extra kul att jag och Sofia Wistam vann postcastpriset för just komedi och underhållning och att Bianca och jag som är två tjejer har blivit nominerade som "årets duo" på QX-galan.

Sofia Wistam pikar dig då och då i podden och Bianca säger i "Wahlgrens värld" att du inte har legat på flera år...?

– Vi har skämtat en del om det i podden, ja. Det är inget fel på mig, jag älskar sex, jag har bara inte haft det på ett tag för att jag har prioriterat annat och inte har hittat rätt man.

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: "Jag har varit otrogen"

 

Reine Brynolfsson skulle "skära pitten" av Stellan Skarsgård

Berätta om när du som 19-åring gjorde rollen som Johanna som tvingades ha sex med byns butiksägare, spelad av Stellan Skarsgård, i Bo Widerbergs film "Ormens väg på hälleberget"!

– Jag var jättejätterädd och satt och grät ensam i min loge. Jag var den enda unga i ensemblen, Bo Widerberg handplockade mig. Men det kanske var bra för den scenens skull att jag var så rädd som jag var, för jag skulle inte spela att jag njöt. Jag skulle lyfta på kjolen och sätta mig gränsle över Stellan som låg naken och sedan skulle Reine Brynolfsson skära pitten av honom. Stellan hade förvarnat mig om att det kanske skulle kunna hända något på honom "där nere" i och med att "jag var en ung och söt flicka". För att slippa nudda hans kön hade jag dubbla boxershorts och säkert tio par bindor på mig under kjolen. Skulle jag komma åt hans kön då så var det ändå inte jag, utan boxershortsen och bindorna som kom i beröring med det.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.