I tv-serien "Wahlgrens värld" och podden "Wahl Foto: Alexander Donka / ALEXANDER DONKA EXPRESSENI tv-serien "Wahlgrens värld" och podden "Wahl Foto: Alexander Donka / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN
I tv-serien "Wahlgrens värld" och podden "Wahl Foto: Alexander Donka / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN
Nu berättar Pernilla Wahlgren om sexsnacket, den intima scenen med Stellan Skarsgård och att hon faktiskt tjänar mer än sina manliga motspelare. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURESNu berättar Pernilla Wahlgren om sexsnacket, den intima scenen med Stellan Skarsgård och att hon faktiskt tjänar mer än sina manliga motspelare. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Nu berättar Pernilla Wahlgren om sexsnacket, den intima scenen med Stellan Skarsgård och att hon faktiskt tjänar mer än sina manliga motspelare. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

Pernilla Wahlgrens nya sexutspel

Publicerad

I tv-serien "Wahlgrens värld" och podden "Wahlgren & Wistam" har hon gjort sig känd som frispråkig och humoristisk.

Nu berättar Pernilla Wahlgren om sexsnacket, den intima scenen med Stellan Skarsgård och att hon faktiskt tjänar mer än sina manliga motspelare.

– Jag kan nästan inte låta bli att stoppa in något sexsnack, det är inget jag gör bara för tv:s skull, säger den 49-åriga artisten och affärskvinnan med ett skratt.

Många kvinnliga skådespelare har vittnat om svårigheter att få intressanta roller då det mesta skrivs för män och om sexuella trakasserier. Det säger sig Pernilla Wahlgren inte ha upplevt.

– Jag har aldrig varit med om trakasserier. Alla i musikalbranschen sprider glädje. Vi är kramiga och fysiska och kan på skämt nypa varandra i baken, men då är det lika ofta vi kvinnor som nyps. Jag har aldrig känt mig sextrakasserad.

Pernilla har dessutom alltid tjänat mer än sina manliga motspelare.

– På privatteatrar betalar man efter vem som är störst affischnamn. Jag har jobbat med män som har respekterat mig och vi har varit jättemånga tjejer totalt sett, inte alls någon mansdominans. Även om många regissörer är män så är regiassistenterna, koreograferna och scenograferna ofta kvinnor. Jag delar inte upp människor i män och kvinnor. Det går helt klart att vara en stark kvinna i den här branschen.

 

LÄS MER: "Pernilla Wahlgren är något så sällsynt som en morsa som vågar stå för och visa att hon sätter ungarna främst".

 

"Sexsnacket är inget jag gör bara för tv:s skull", säger Pernilla Wahlgren

I tv-serien "Wahlgrens värld" skojar Pernilla Wahlgren om att man ska "ta säden dit man kommer" och säger att "här var det trångt" och fnissar.

– Ja, jag kan nästan inte låta bli att stoppa in något sexsnack, det är inget jag gör bara för tv:s skull. Det är en humor som jag har och som jag delar med många av mina kompisar. Bianca har ärvt den humorn rakt av.

– Det kanske inte är så vanligt att kvinnor skämtar på det sättet. När jag jobbade med Dan Ekborg i "Trolkarlen från Oz" sade han att han hade haft fördomar om att jag var en mesig brud, men att jag var så jäkla rolig och grov i munnen och hade "värre killhumor än en kille". Jag har aldrig varit rädd för att ta plats.

Pernilla har fått höra att det skulle vara opassande att prata om sex på det sätt som hon gör med Bianca i "Wahlgrens värld".

– Men Bianca öppnar för frågor och då svarar jag förstås. Vi har en sådan kärlek i vår familj och vi driver verkligen med oss själva. I poddar är det vanligare att män är roliga, som i "Alex & Sigges podcast" och "Filip & Fredrik". Därför är det extra kul att jag och Sofia Wistam vann postcastpriset för just komedi och underhållning och att Bianca och jag som är två tjejer har blivit nominerade som "årets duo" på QX-galan.

Sofia Wistam pikar dig då och då i podden och Bianca säger i "Wahlgrens värld" att du inte har legat på flera år...?

– Vi har skämtat en del om det i podden, ja. Det är inget fel på mig, jag älskar sex, jag har bara inte haft det på ett tag för att jag har prioriterat annat och inte har hittat rätt man.

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: "Jag har varit otrogen"

 

Reine Brynolfsson skulle "skära pitten" av Stellan Skarsgård

Berätta om när du som 19-åring gjorde rollen som Johanna som tvingades ha sex med byns butiksägare, spelad av Stellan Skarsgård, i Bo Widerbergs film "Ormens väg på hälleberget"!

– Jag var jättejätterädd och satt och grät ensam i min loge. Jag var den enda unga i ensemblen, Bo Widerberg handplockade mig. Men det kanske var bra för den scenens skull att jag var så rädd som jag var, för jag skulle inte spela att jag njöt. Jag skulle lyfta på kjolen och sätta mig gränsle över Stellan som låg naken och sedan skulle Reine Brynolfsson skära pitten av honom. Stellan hade förvarnat mig om att det kanske skulle kunna hända något på honom "där nere" i och med att "jag var en ung och söt flicka". För att slippa nudda hans kön hade jag dubbla boxershorts och säkert tio par bindor på mig under kjolen. Skulle jag komma åt hans kön då så var det ändå inte jag, utan boxershortsen och bindorna som kom i beröring med det.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag