Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pernilla Wahlgrens nya bakslag med lyxhuset

Pernilla Wahlgren berättar om det nya bakslaget.
Foto: Discovery +
Pernilla Wahlgrens hus är byggt uppe på ett berg.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Flytten närmar sig med stormsteg till det nybyggda lyxhuset.  

Men allt går inte som en nyservad hiss för Pernilla Wahlgren – och just den detaljen verkar hon bli utan. 

– Jag kan inte bygga ett garage bara för då måste jag be om nytt bygglov till det, säger hon i podcasten ”Wahlgren och Wistam”.  

Pernilla Wahlgren, 54, är i full gång med att bygga sitt drömhus på Lidingö utanför Stockholm. Det lyxiga huset är planerat att bli över 300 kvadratmeter stort med mycket ljusinsläpp och stora sällskapsytor.

– Det är ett jätteprojekt. Jag vet hur jag vill ha det, och har satt ihop en moodboard med det finaste kök, vardagsrum och fasad jag kan tänka mig. Det kommer önskemål från barnen också – Benjamin vill ha gym och plats för flygel, Bianca vill ha en pool, har hon tidigare berättat för Expressen.

När bygglovet till tomten godkändes, visade hon också upp ritningar på det nya tvåvåningshuset. På bilderna går det att skönja att Biancas önskan om pool fått gehör, och samtidigt finns stora ytor där en flygel säkerligen skulle kunna få plats. Därutöver finns en stor terrass och en matplats utomhus för att tillbringa tid vid under de varma månaderna.

Det senaste beskedet är att Pernilla Wahlgren och förmodligen pojkvännen Christian Bauer,   55, kommer att flytta in i augusti. 

– Jag tror ju som det ser ut nu att vi kommer bo där tillsammans, men det är också så att vi inte varit tillsammans i ett år än, man kan skynda långsamt och njuta av nuet, berättade hon nyligen. 

Missen med huset 

Men allting har inte gått som på räls under husbygget. Tidigare har projektet försenats och nu berättar Pernilla Wahlgren att en av detaljerna med huset, som kan låta rätt lyxig, inte kommer att kunna bli av: En hiss rakt upp i huset. 

– Ja grejen är att det inte är så himla lyxigt utan det är ett krav från Lidingö kommun. Jag har inget val om jag inte bygger en väg, en bilväg. Det funderar jag på att göra nu, berättar Pernilla Wahlgren i podcasten ”Wahlgren och Wistam”. 

Hon förklarar att kravet från kommunen finns just om man bygger hus så högt upp som hon gör och i början var det tänkt att hissen skulle vara en vanlig handikappshiss. 

Nya planen med huset 

Men sen föddes idén om att det går att spränga in en hiss i berget så att man kommer rakt upp i huset. 

– Det tyckte jag lät mycket coolare, berättar Pernilla Wahlgren och förklarar samtidigt att den idén förmodligen inte kommer att bli av eftersom att allt bygglov redan är använt. 

– Så jag kan inte bygga ett garage bara för då måste jag be om nytt bygglov till det. 

Nu kommer de förmodligen i stället att bygga som en uppfart i hästskoform, så att man kan köra upp med bil nästan hela vägen. Så slipper Pernilla Wahlgren kommunens krav. 

– Jag vill inreda huset så att det känns som ett lyxigt boutiquehotell så att mina barn ska vilja checka in där, säger hon i podcasten. 

Ingrossos panik i mötet med Bauer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.