Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pernilla Wahlgrens miljoner – efter succén

Hör Wahlgren berätta om de raderade scenerna i serien.
Nu regnar miljonerna över Pernilla Wahlgren. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Här tillsammans med dottern Bianca Ingrosso i ”Skavlan”. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

På 80-talet blev Pernilla Wahlgren, 51, känd för låten ”Svindlande affärer”.

Med lyckade tv-satsningar, podcast och webbshopp gör hon verkligen skäl för låttiteln – i fjol kunde tv-stjärnan ta ut flera miljoner i vinst.

– Vi pratar inte så mycket om pengar, men det klart att vi tjänar bra, sa Pernilla Wahlgren tidigare i augusti.

I torsdags gjorde ”Wahlgrens värld” lyckad comeback i tv-rutan på Kanal 5, och bjöd som vanligt tittarna på en intim inblick i familjens liv. Att serien blivit ett positivt inslag i mångsysslaren Pernilla Wahlgrens ekonomi är ingenting hon hymlar med.

– Vi pratar inte så mycket om pengar, men det klart att vi tjänar bra. Det tycker jag att man ska göra också om man filmar så mycket som vi gör. Det tycker jag är rimligt, sa hon till Expressen tidigare i augusti.

Wahlgrens bolag Picadill Productions har ökat sin omsättning med nästan tio miljoner – mycket tack vare just ”Wahlgrens värld”.

Enligt bolagets årsredovisning ökade omsättningen från 4,7 miljoner kronor till drygt 14,6 miljoner, med ett resultat som steg från knappt 1,5 miljoner kronor till nästan 9,2 miljoner kronor före skatt. Och i årsredovisningens förvaltningsberättelse tackar man en del av ökningen för ”den lyckade satsningen på tv-serien ”'Wahlgrens Värld'”.

Bolagets kapital uppgår även till 11,5 miljoner kronor, där utdelningen 2018 blev 500 000 kronor.

Samarbetet med Wistam – en succé

Tillsammans med programledaren Sofia Wistam, 53, driver Wahlgren även bolaget Wahlgren & Wistam samt podcasten med samma namn.

Bolaget bakom podcasten – som såväl hyllats och kritiserats – har bjudit på en rejäl ekonomisk framgång.

Intäkterna därifrån steg från 3,3 miljoner kronor 2017 till nästan 4,5 miljoner förra året. Samtidigt landade vinsten efter skatt på 2,9 miljoner – och de båda ägarna beviljade sig 2,8 miljoner kronor i utdelning – alltså 1,4 miljoner kronor var.

https://www.instagram.com/p/B1KjVmAiocE/

I Pernilla Wahlgrens andra bolag Perval Produktion som ägs av just Picadill Productions steg intäkterna med två miljoner kronor.

Perval produktion driver såväl en webbshopp som en blogg, och 2017 låg omsättningen på 477 000 kronor. 2018 ökade omsättningen till 2,5 miljoner kronor.

Wahlgren: ”Glad att det ger resultat”

Pernilla Wahlgren kommenterar vinsterna i ett sms till Expressen:

”Ja, det stämmer att mina bolag ökat i både omsättning och resultat under 2018. Vilket så klart är väldigt roligt. Främst handlar det ju om att jag har varit med-producent och tagit en risk i genomförandet av min föreställning 'Kort, Glad & Tacksam' som glädjande nog spelades för utsålda hus och gav ett positivt resultat”, skriver hon och fortsätter:

”Men självklart påverkas också resultatet av min och Biancas realityserie 'Wahlgrens Värld' som rullar på för sjätte säsongen, och som vi lägger ner större delen av året på att spela in – plus mina digitala plattformar samt min och Sofias podcast som fortsätter att växa och blir då mer attraktiv för reklam och sponsor marknaden. Jag jobbar ju mycket och är sällan riktigt ledig, så det är klart att jag är glad att det ger resultat”, skriver Pernilla Wahlgren.