Pernilla Wahlgrens ord efter Mello-succén: ”Jag är rörd”

Pernilla Wahlgren och Per Andersson programledde i helgen Sveriges största musiktävling, Melodifestivalen.
Foto: OLLE SPORRONG
Duon har hyllats till skyarna.
Foto: OLLE SPORRONG
”Jag vaknade upp och hade femtusen kommentarer på min Instagram” berättar Pernilla.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

I helgen programledde Pernilla Wahlgren Sveriges största musiktävling tillsammans med Per Andersson.

Efter sändningen har duon hyllats till skyarna – dessutom har den omtalade mellanakten redan fått klassikerstatus.

– Jag vaknade upp och hade femtusen kommentarer på min Instagram med fina ord, berättar Pernilla Wahlgren för Expressen,  

I helgen lyckades Pernilla Wahlgren, 53, och Per Andersson, 44, lura miljoner tittare att allt gick snett under sändningen av Melodifestivalen. Under den fyra minuter långa mellanakten fattade Wahlgren eld, föll ner i en plastlåda och blev hängande i en vajer, medan Andersson fick en kuliss över sig och ramlade av scenen. Efter kaoset dök en ruta med ”tillfälligt avbrott” upp för tittarna. 

– Vi är så glada att alla uppskattade detta. Och att så många gick på det, säger Pernilla Wahlgren till Expressen dagen efter sändningen. 

– Till och med min son Theo gick på det och blev lurad. Han tyckte det var så pinsamt när jag ramlade av scenen.

Det såg ut att göra rejält ont när du ramlade. Hur känns det i dag?

– Ja, det gjorde ganska ont faktiskt. Men det är ingen fara, lite roligt när det gör ont också. Vi fick spela in det flera gånger, säger hon. 

Efter programmet har hon och Per Andersson hyllats stort i tidningar och på sociala medier. Expressens Maria Brander gav duon gott betyg och kallade showen för ett ”enastående kaos”. 

– Jag och Per kan inte vara mer än nöjda. Jag ska faktiskt ringa honom nu och prata om allt. Det har vi faktiskt inte hunnit göra riktigt, säger hon. 

– Man har ju fått fina recensioner tidigare. Men detta var helt otroligt. När jag vaknade i morse hade jag över femtusen kommenterar på Instagram. Jag har också fått så otroligt fina sms från kolleger, folk i branschen och vänner.

Efter programmet fick Pernilla Wahlgren också fina recensioner från sina viktigaste kritiker – familjen.

– Familjen är alltid de första jag ringer till och frågor hur det har gått. De är alltid ärliga. Efter programmet sa de väldigt fina saker och berättade att det var längesen de hade skrattat så mycket. 

Vill hellre programleda än tävla

Sångerskan är långt ifrån en rookie i Mello-sammanhangen. Hon berättar att tävlingen varit en viktig byggsten för hennes karriär. Hon var med första gången redan som 17-åring 1985 med låten ”Picadilly circus”. Efter den gången har hon tävlat ytterligare fyra gånger, senast var 2013 i gruppen Swedish House Wives. 

Nu känner hon själv att hon hellre programleder Mellon än att tävla i den. 

– Jag känner att jag nog har gjort mitt. Men jag kan tänka mig att vara programledare varje år. Det är så himla kul.

– Året efter att Benjamin vann fick jag frågan om att vara med. Men då kände jag ”Mamma kan ju inte komma och vara med året efter”. Men vi får se, man kan ju göra en comeback om några år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.