Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Wahlgrens nya konkurrens – med sonen

Pernilla Wahlgrens nya satsning – Benjamins dolda inspiration
Pernilla Wahlgren berättar att mat är en stor del av familjen Wahlgren.
Foto: TV4
Tilde de Paula Eby påpekar att det nu blir konkurrens med sonen.
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso när han var gäst i Carina Bergfeldts program. Nu får han ett eget program.
Foto: SVT/Skärmdump
Foto: Pressbild

Pernilla Wahlgren skaffade tv-programmet ”Yes chef!” bland annat för att få tillbaka självförtroendet efter att hennes söner mer och mer tagit över matlagningen i hemmet.

Nu får hon konkurrens av sin son Benjamin Ingrosso – som snart ger sig in i samma genre. 

– Jag var först, säger Wahlgren när hon gästar ”Efter fem”. 

Pernilla Wahlgrens dröm har slagit in – hon har sitt alldeles egna matlagningsprogram ”Yes chef!” tillsammans med stjärnkocken Thomas Sjögren. 

I familjen Wahlgren är just mat och matlagning ett stort intresse och sönerna Benjamin Ingrosso, 23, och Oliver Ingrosso, 31, tar med sig intresset även utomlands. 

– Vi älskar att äta. Vi älskar att gå på restaurang, laga middagar hemma. Vi älskar att bara sitta och titta på matprogram. När vi reser så gör Benjamin och Oliver upp listor på vilka restauranger vi ska gå till, vad vi ska äta. Så det är en viktig del i vårt liv, berättar Pernilla Wahlgren när hon gästar programledaren Tilde de Paula Eby i TV4:s ”Efter fem”. 

Sonen följer efter

Men det är inte bara Pernilla Wahlgren som har fått sitt alldeles egna matprogram. Benjamin Ingrosso går inte bara i sin mammas fotspår som artist – snart har han även ett eget mat- och musikprogram. 

I ”Efter fem” påpekar Tilde de Paula Eby att det blir konkurrens mellan mamma och son. 

– Exakt, men jag var först, säger Pernilla Wahlgren och skrattar. 

”Yes chef!” finns att se på Discovery+ medan Benjamin Ingrossos program kommer att sändas i TV4. 

– Jag tycker om att umgås med människor så jag gjorde det här programmet för att inte vara ensam, skojade Benjamin Ingrosso när han gästade ”Hellenius hörna” men berättade sedan mer om sin nya satsning:

– Jag har bjudit dit folk som jag verkligen beundrar, tycker om, ser upp till och nära vänner, så lagar vi mat ihop. Blir det en sång så blir det en sång, jag vill att mina gäster ska komma dit och vara sig själv och känna att de aldrig vill lämna. 

Och inspelningen för programmet blev minsta sagt intensiv. Den drog i gång efter att Benjamin Ingrosso varit sjuk i covid-19. 

– Vi skulle ha spelat in två avsnitt i veckan. Men eftersom jag varit sjuk blev det ont om tid och vi var tvungna att göra fyra i veckan. Jag skulle fixa maten, se till att gästerna mådde bra och att kamerateamet var nöjda. Ibland höll vi på till klockan två på morgonen och på dagarna skulle jag mixa min skiva. Till slut satt jag hos min psykolog och grät: ”Jag orkar inte vara trevlig mot någon längre!”, berättar Benjamin Ingrosso för DN. 

”Vill få tillbaka självförtroendet”

Pernilla Wahlgren har tidigare berättat att hennes söner mer och mer har tagit över matlagningen hemma och att det också är därför hon ville göra sitt nya program. 

– Jag flyttade min position bort från spisen. Men jag känner att det är så kul med matlagning att jag vill få tillbaka den där glädjen igen. Jag vill få tillbaka självförtroendet och få ny kunskap. Nu är det bara min son Theo som bor kvar hemma och då är det lätt att tänka att det inte är så viktigt att lägga energi på god mat för oss två, men det är det visst det.

Därför höll Amadeus musiken hemlig för Carola:

Därför höll Amadeus musiken hemlig för Carola

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.