Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Wahlgrens egna ord om Biancas abort

Bianca Ingrossos abort: ”Var ett gemensamt beslut”
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso.
Foto: OLLE SPORRONG
Nu uttalar sig Pernilla om Biancas abort.
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES

Bianca Ingrosso, 25, berättade nyligen att hon blev gravid och tog ett tufft beslut om att göra abort.

Nu uttalar sig hennes mamma Pernilla Wahlgren om aborten och Biancas tuffa beslut.

– Det är kvinnans val, bara. Och vad hon än gör så är det hennes val, det är viktigt att visa det, säger Pernilla Wahlgren.


När du har läst hela texten får du gärna dela med dig av tankar och kommentarer i fältet längst ner.

Det var i ”Wahlgrens värld” som Bianca Ingrosso öppnade upp sig för hela svenska folket om sin abort, som enligt henne var otroligt tuff. I serien berättade hon bland annat att hon velade in i sista sekund.

– Jag gick ju till barnmorskan, skulle ta en tablett och jag kunde inte göra det, så jag var tvungen att gå därifrån. Det var verkligen inget självklart val, jag velade tusen gånger om dagen, berättade Bianca då.

I serien berättade även Bianca öppenhjärtigt om att hon och hennes partner Phillipe Cohen inte var överens om att behålla barnet.

Dock gick Bianca ut på sin Instagram efter avsnittet och förtydligade att aborten var ett gemensamt beslut.

”Otroligt viktigt att poängtera är att jag inte blev tvingad något och att det var ett gemensamt beslut mellan mig & Philippe”, skrev hon då.

Pernillas Wahlgrens första ord om aborten

Mamma Pernilla uttalade sig nyligen om hur öppna de är om sitt liv i ”Wahlgrens värld” i sin egen podd ”Wahlgren och Wistam” som hon driver tillsammans med programledaren Sofia Wistam.

Hon tog även upp Biancas abort och berättade då att det inte var en självklarhet att det skulle visas i serien.

– I det här fallet med Bianca var det ju inte självklart att tittarna skulle få följa en graviditet som antagligen inte kommer att fullföljas, säger hon i podden.

Samtidigt förtydligar Pernilla att de som tittar kanske känner igen sig i Biancas situation.

– Men jag tror också det är viktigt, jätteviktigt. Det finns så många unga tjejer som blir gravida och kanske låter någon annan ta beslutet åt dem eller att de är rädda för att göra fel, säger Pernilla och fortsätter.

– Det är kvinnans val, bara. Och vad hon än gör så är det hennes val, det är viktigt att visa det.

Modellen Halima Aden slutar på grund av sin tro

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.