Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pernilla Wahlgrens ilska efter vd:ns ord

Smålandsgrans vd Anna Benson.
Foto: Magnus Ragnvid / Pressbild
Pernilla Wahlgren
Foto: GÖRAN GRANLUND / STELLA PICTURES

Smålandsgrans vd Anna Benson skrev till Pernilla Wahlgren att hon borde ”skämmas”, efter att artisten riktat kritik mot företaget. 

Nu svarar Wahlgren på vd:ns hårda ord:

”Det här är bland det värsta jag har varit med om”, skriver hon till Expressen.

Familjeföretaget Smålandsgran har sedan mitten av 70-talet bedrivit egen odling av de flesta grantyper, enligt hemsidan. De poängterar det genuina och närodlade i sina granar men enligt en granskning av Aftonbladet har Smålandsgran importerat mängder av träd från Danmark, Polen och Lettland.

Enligt granskningen har Smålandsgran felaktigt märkt tusentals granar som ekologiska och Kravmärkta – trots att de inte varit det. Till följd av bluffen drogs Smålandsgrans kravcertifiering in och företaget har stängts av i 1,5 år.

Smålandsgrans vd Anna Benson menar dock att Aftonbladets granskning bygger på felaktiga grunder.  

”Smålandsgran har inte sålt en enda felmärkt gran. De påståenden som Aftonbladet publicerat är därför direkt felaktiga.

Granskningen ledde till att flera kända profiler riktade skarp kritik mot granföretaget. Bland de kritiska rösterna finns Pernilla Wahlgren som under helgen menade att hon, mot sin tillåtelse, reklamförts som ambassadör för företaget. 

”Jag sa i ett meddelande ok till att de fick citera mig julen 2018 , men att de har använt mitt citat och dessutom olovligt en bild på mig i ytterligare tre år har jag inte haft en aning om”, skriver Wahlgren. 

Publicerade privata sms

Smålandsgrans vd Anna Benson kontrade kritiken med att publicera en rad privata sms från ”Wahlgrens värld”-stjärnan på företagets hemsida

”Påståendet att vi använt hennes namn olovligt på hemsidan stämmer inte. Pernilla Wahlgrens namn var godkänt via sms. Vi skulle i normala fall aldrig publicera sms-konversationer”, skriver företaget. 

Företagets inlägg med bilder på Wahlgrens sms.
https://www.instagram.com/p/CXGhU8LsCMv/

I ett Instagraminlägg har Anna Benson även skrivit att Pernilla Wahlgren bör ”skämmas” och i ett meddelande till Aftonbladet utvecklar hon kritiken mot artisten.

”Det är oerhört beklagligt att en så stor influencer använder sin makt för att trycka ner mig och mitt företag.”

Orden får Pernilla Wahlgren att se rött – som ger replik under Bensons inlägg. 

”Driver du med mig?? Varför skulle jag skämmas!!?? 

”Vill inte svartmåla”

Till Expressen berättar musikalstjärnan känslorna efter ordkriget med vd:n. 

”Har skrivit till henne och bett henne att lämna mig utanför hennes & företagets soppa som de själva har satt sig i – men hon vägrar.”

”Så jag har verkligen ingenting med vare sig Anna Benson eller hennes företag att göra - och kommer aldrig vilja ha det heller. Väldigt obehagligt och oprofessionellt av Smålandsgran att hoppa på mig som privatperson så här på sina egna kanaler, enbart för att försöka dra fokus från deras eget misslyckande.”

Anna Bensons inlägg.
Foto: Instagram

Anna Benson ger en annan bild av relationen och menar att Wahlgren fått ”kostnadsfria” granar de senaste nio åren. Uppgifter som artisten dementerar. 

”Jag har inte fått julgran av dom varje år i nio års tid. Kanske tre jular, varav en av dessa , bad jag att få ge ”min” gran till en sjuk flicka i stället.”

”Jag har inte svartmålat henne eller företaget, jag ville bara inte bli sammankopplad med Smålandsgran.”

Pernilla Wahlgrens svar till Anna Benson.
Foto: Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.