Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pernilla Wahlgren tar över ”Allsång på Skansen”

Pernilla Wahlgren tar över efter Sanna Nielsen.
Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT
Profilen berättar att hon vill få in humor i programmet.
Foto: OLLE SPORRONG
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso i ”Wahlgrens” värld.
Foto: Kanal 5 och Dplay

Artisten Pernilla Wahlgren, 54, tar över efter Sanna Nielsen och blir ny programledare för ”Allsång på Skansen”.

– Jahopp, där rök somrarna i Spanien, skämtar hon i SVT:s ”Morgonstudion”.

”Wahlgrens värld” fortsätter som vanligt, enligt artisten.

– Det finns säkert de som kommer att tycka att vi är överallt, säger Wahlgren till Expressen. 

Det nya uppdraget har varit omgärdat av mycket hemlighetsmakeri – men när Pernilla Wahlgren berättade om SVT:s förfrågan för barnen tyckte de att det var självklart att tacka ja. 

– Barnen blev jättestolta faktiskt. Bianca brukar klaga, ”du ska inte vara med överallt, håll lite låg profil” men när jag sa att jag fått frågan om det här så var det bara ”herregud mamma, det måste du säga ja till”, säger Pernilla Wahlgren till Expressen.

Pernilla Wahlgren berättar att hon fick frågan för ett tag sen – och sedan dess har många möten hållits. 

– Det har varit jättejätte hemligt och jag har inte fått säga någonting. Så det är väldigt skönt att äntligen berätta, säger hon. 

Var det självklart att tacka ja? 

– Ja det kändes det ändå som, jag blev otroligt stolt och hedrad när jag fick förfrågan. Jag var mest livrädd att det skulle krocka med något annat eftersom att jag inte direkt är ledig i mitt liv. Men tack och lov hade jag inte bokat in någon sommarturné. 

För att tacka ja till programledarjobbet ville Pernilla Wahlgren vara med och påverka hur programmen blir. 

– Jag vill vara med och utforma programmet. Jag vill gärna blanda in så mycket humor som det går eftersom att jag tycker att det är roligt. Det känns som en bra blandning för mig att kunna använda sången och sen att jag älskar att stå på scen och underhålla, säger hon till Expressen. 

Pressen på nya jobbet

Klart är att det är ett drömjobb för Pernilla Wahlgren och med det kommer en viss press. 

– Jo så klart, de tidigare programledarna har ju varit fantastiska så. Och Sanna Nielsen som lämnar över stafettpinnen till mig, hon har gjort ett fantastiskt jobb, det är självklart att man känner att man vill kunna leva upp till förväntningarna. Jag hoppas samtidigt att folk kommer låta mig vara mig och göra min grej, säger hon. 

Sanna Nielsen lämnar nu över stafettpinnen till Pernilla Wahlgren.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Kan tv-marknaden bli mätta på Wahlgrens?

– Det finns säkert de som kommer att tycka att vi är överallt och så, det kan jag känna att det kan inte jag göra någonting åt. ”Wahlgrens värld” och det här är två helt olika saker. ”Wahlgrens värld” är ju reality så det är ju jag privat, och här är jag ju inte den privata Pernilla på samma sätt, samtidigt är det precis det jag gör i mina shower. Jag blandar den privata Pernilla med scenartisten Pernilla. Och så driver jag lite om mig själv och jag tror det är ganska viktigt att ha självdistans också. Jag förstår att folk spyr på mig ibland, det kan jag förstå, säger hon till Expressen och ler. 

”Wahlgrens värld” fortsätter

Framgångarna med tv-succén ”Wahlgrens värld” i Kanal 5 har gett henne en väldigt bred publik, berättar artisten i SVT:s ”Morgonstudion”. Där säger hon också att programmet kommer att fortsätta. 

Många har följt jakten på den två och en halv meter långa kungskobran Sir Vääs som rymde från sitt terrarium på Skansen i lördags genom en lamparmatur – och fortfarande är försvunnen. 

Wahlgren är inte särskilt sugen på att dela utrymmet på Solliden med en giftorm.

– Vi får verkligen hoppas att de har hittat den till dess, skrattar Pernilla Wahlgren i ”Morgonstudion”.


Fem oförglömliga ögonblick med Pernilla Wahlgren

Nakenchock • Hybris • Strippa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.