Pernilla Wahlgren programleder Melodifestivalen

Pernilla Wahlgren kommer att leda en av deltävlingarna i Melodifestivalen tillsammans med Per Andersson. Andersson berättade förra veckan i SVT vad tittarna kan förvänta sig.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: JONAS TOBIN / JONAS TOBIN GT/EXPRESSEN

Pernilla Wahlgren kommer att vara en av programledarna i årets upplaga av melodifestivalen, enligt ett pressmeddelande.

Hon kommer att leda den fjärde deltävlingen tillsammans med komikern Per Andersson.

– Efter att ha tävlat fem gånger i Mello, så ska det bli otroligt roligt att nu få vara med och leda programmet. Dessutom tillsammans med Per Andersson! Jag ser fram emot detta så mycket, säger Pernilla Wahlgren i pressmeddelandet.

Wahlgrens medverkan har varit klar en längre tid men SVT har väntat med att utannonsera nyheten på grund av ”praktiska detaljer”, enligt Melodifestivalens exekutive producent Christel Willers.

– Per och Pernilla har redan visioner för deltävling fyra. Vi kommer att få en oväntad kväll där vad som helst kan hända, säger hon i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har SVT meddelat att Christer Björkman, Shima Niavarani, Anis Don Demina, Shirley Clamp, Jason Diakité, Måns Zelmerlöw, Per Andersson, Pernilla Wahlgren, Oscar Zia och Lena Philipsson kommer att turas om att programleda Melodifestivalen.

Programledare Melodifestivalen 2021:

Deltävling 1 – Lena Philipsson

Deltävling 2 – Anis Don Demina & Oscar Zia

Deltävling 3 – Jason Diakité

Deltävling 4 – Per Andersson & Pernilla Wahlgren

Andra chansen – Shirley Clamp

Finalen – Måns Zelmerlöw & Shima Niavarani


Källa: SVT

Minns du? The Mamas vann Melodifestivalen 2020

Se glädjevrålet en gång till: ”Absolut det största som hänt i mitt liv”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.