Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pernilla Wahlgren: Jag har varit otrogen

Pernilla Wahlgren och hennes familj är aktuell i tv-serien "Wahlgrens värld".
Foto: Expressen
"Men visst, det hade varit mysigare att åldras om jag hade haft någon som stod vid min sida. Du vet, när barnen är utflugna, åka på resor, ha sex på alla bord hemma, haha. "
Foto: Olle Sporrong

Pernilla Wahlgren, 48, är aktuell med “Wahlgrens värld” i Kanal 5.

För Expressen berättar hon om sin nya tatuering, att hon inte dejtat på två år, unga älskare och sin egen otrohet.

– Det hade varit mysigare att åldras om jag hade haft någon som stod vid min sida. Du vet, när barnen är utflugna, åka på resor, ha sex på alla bord hemma, haha.

Du blir mer och mer lik prinsessan Madeleine.

– Vad roligt, tack! Skönt att du inte sa att jag är lik prinsessan Birgitta. Det hade inte varit lika kul.

Haha. Har tatuerat dig?

– Ja, mina barns namn på armen. En riktig klimakterie-tatuering, haha.

Ett uttryck för en tidig 50-årskris?

– Nej, jag har inte gjort den för att vara cool, faktiskt. Utan för att jag älskar mina barn så mycket.

Du har blivit vän med Emilio Ingrosso, pappan till dina äldsta barn, efter några struliga år.

– Ja, vi har verkligen inte haft en bra relation genom åren. Nu kan jag åka till Palma och äta på hans restaurang. Det är otroligt härligt för barnen. Vi har ju inte haft det så.

Vad sa era gemensamma barn?

– “Vad sjukt, satt du där på restaurangen och skrattade med pappa?”. Vi pratade gamla minnen och barnuppfostran. Sådant vi aldrig har gjort.

Pernilla Wahlgrens relation med Emilio

Hur kändes det för dig?

– Skönt. Hade vi haft den relationen hela tiden hade alla mått väldigt mycket bättre. Särskilt barnen. Det är de som varit drabbade. Jag förstår hur jobbigt det varit att växa upp med två föräldrar som varit osams. Det har påverkat jättemycket.

På vilket sätt?

– Jag märker skillnad med Theo, min yngsta son. Jag har ju två kullar skilsmässobarn. Och han har inga sådana problem, han behöver inte välja mellan sina föräldrar, inga konflikter, vi bollar och löser allting.


LÄS MER: Pernilla Wahlgrens försvar efter konfliktenPernilla Wahlgren är aktuell i nya tv-serien "Wahlgrens värld".
Foto: Izabelle Nordfjell

Är du kär i någon nuförtiden?

– Nej. Och jag har inte dejtat på på två år. Jag har tröttnat på den biten. Jag ville så gärna ha en familj, och när det inte blev så försökte jag dejta, tänka att man faktiskt inte behöver vara ihop med alla man ligger med. Men det fungerade inte. Jag har försökt, men det är inte min grej.

När var du kär senast då?

– Det var sju år sedan. I Joachim, Theos pappa. Jag har inte varit kär sedan dess. Och då har jag ändå försökt.

Jobbigt.

– Ja. Och det går inte att försöka bli kär. Jag har kommit till en period där jag känner att jag inte orkar. Jag mår bra utan att dejta, har sköna barn. Jag kanske kan satsa längre fram, men jag vill bara att det ska hända.

Du verkar lyckligare i dag är för några år sedan? 

– Klart det funnits perioder när jag inte mått bra. Det har funnits perioder när jag känt att jag inte kommer fastna för någon. Grejen med mig är att jag blivit otroligt sårad av män jag verkligen har älskat. Psykologer skulle säkert säga att jag är rädd för att inleda något för att jag är rädd att bli sårad. Men det handlar inte om det. Jag blir inte kär. Jag får inga känslor.

Wahlgren om otroheten

Du sa att du blivit sårad. Men har du någon gång varit otrogen?

– Ja, det har jag. Och det är ju inte bra. Men jag har inte behövt konfrontera någon med det. Det upptäcktes aldrig. Men visst, jag har gjort sådant som inte är helt okej. Samtidigt tänkte jag “kommer det här fram så kommer jag skämmas och be om ursäkt”.

För två år sedan berättade du för mig att du haft en del unga älskare, men det har du alltså lagt ner?

– Ja, lammköttet kom till mig, haha. Jag dejtade en del unga killar ett tag, men det var aldrig så att jag tänkte bli ihop med dem.


LÄS MER: Pernilla Wahlgrens semesterdramatik


Du lekte med deras känslor?

– Jag playade dem, haha. Om jag träffar någon en dag så ser jag inte framför mig att det ska vara en ung kille. Jag har ju så stora barn. Oliver är 27. Skulle jag komma hem med en 30-åring… Det skulle vara jättekonstigt. Jag har inget emot unga killar, men ska jag leva med någon så vill jag att han ska vara lite äldre.

Trivs du själv med att åldras?

– Det är inte så att jag ser fram emot att få fler rynkor. Däremot vill jag inte se konstig ut, så jag gör inga ingrepp. Det kanske jag kommer göra. Men folk som ser jätte-botoxade ut ser konstiga ut. Jag testade att göra botox en gång och jag gillade det inte. Man får Jack Nicholson-ögonbryn och stirrig blick.

Haha.

– Men visst, det hade varit mysigare att åldras om jag hade haft någon som stod vid min sida. Du vet, när barnen är utflugna, åka på resor, ha sex på alla bord hemma, haha. Det vore tråkigt om åldern begränsar mig från att dejta, att jag inte kommer träffa någon på grund av det.

Är du rädd för det?

– Nej, det måste ju finnas någon annan i min ålder som också är ensam.


Pernilla Wahlgren med dottern Bianca
Foto: Olle Sporrong

"Skulle gärna bo ihop med en tjej"

Men Pernilla du är ju bara 48, inte 108.

– Haha, jag vet. Och jag har ändå aldrig gillat att gå på krogen, jag saknar inte att gå på Café Opera, jag har aldrig gillat det. Jag går ut och käkar middagar, sen tycker Sofia Wistam att jag är tråkig och säger “du kommer aldrig träffa någon eftersom du bara går på tjejmiddagar”. Det är jävligt synd att jag inte är lagd åt det lesbiska hållet. Det hade varit perfekt. Det är synd att jag inte tänder på tjejer, jag älskar ju tjejer. Jag skulle gärna bo ihop med en tjej, men inte ligga med dem.

Hur är det med dina stämband – du har haft problem med dem?

– Jag antar att jag kommer att få operera dem. Det har gått två år nu, och det blir inte direkt bättre. Jag har inte gjort övningarna som jag borde göra för att få stämbanden att få bra igen. Det är som när jag går på diet. Jag gör det en dag, sen står jag och käkar pasta. Jag är otroligt inkonsekvent.

Du känns väldigt självsäker och öppen, det är fint att se.

– Ja, förr var jag präktig i intervjuer. Jag bryr mig inte så mycket längre. När jag var med i “Berg flyttar in” och började gråta. Min reaktion efteråt var att be dem ta bort det. “Jag kan inte gråta i tv och vara privat”. Men efteråt insåg jag att det inte var så farligt, jag är inte mer än människa.

Vad kan vi förvänta oss av er i "Wahlgrens värld"?

– I serien får tittarna möta mig, min familj och mina härliga vänner. Mitt liv är ju väldigt flexibelt och ostrukturerat, ingen dag är den andra lik, så tittarna kommer att få följa med på allt från galapremiärer och repetitioner av nya föreställningar till designmöten och podinspelningar. Dessutom har jag ju en stor familj och mycket vänner så de kommer även att få hänga med på släktresor, aktiviteter med barnen och tjejmiddagar.

Pernilla Wahlgren

Ålder: 48.

Bor: På Lidingö.

Familj: Barnen Oliver, Bianca och Benjamin tillsammans med Emilio Ingrosso. Och sonen Theo tillsammans med Joachim Lennholm.

Yrke: Artist.

Aktuell: Med “Wahlgrens värld” som har premiär i Kanal 5 på torsdag.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.