Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Wahlgren dödshotad – berättar nu om traumat

Nu berättar Pernilla Wahlgren för första gången i ”Stjärnorna på slottet”.
Pernilla Wahlgren berättar om ett trauma i ”Stjärnorna på slottet”.Foto: SVT.
Måns Möller är berörd över Pernilla Wahlgrens kamp.Foto: SVT.

Pernilla Wahlgren har blivit dödshotad men valt att hålla det hemligt – tills nu.

I ”Stjärnorna på slottet” berättar artisten om traumat.

– Sjunger du i Melodifestivalen kommer vi skjuta dig i direktsändning, citerar Pernilla Wahlgren dödshotet i SVT-programmet.

Artisten Pernilla Wahlgren, 52, har varit ett känt ansikte för svenska folket i flera decennier.

Men livet i rampljuset har inte bara varit en dans på rosor – i underhållningsprogrammet ”Stjärnorna på slottet” berättar Pernilla Wahlgren om en traumatisk händelse hon var med om som ung.

Den otäcka händelsen började med ett samtal från Sverige Radios Ulf Elfving som meddelade Pernilla Wahlgren att han fått ett dödshot riktat mot henne.

– Gud jag har aldrig pratat om det här, säger en rörd Pernilla Wahlgren i ”Stjärnorna på slottet” och samlar kraft för att berätta:

– Jag vet inte varför dom skickat det till Ulf Elving, men det var väl för att dom ville få ut det. När jag fick se och läsa det kände jag att det här vill jag inte att ska komma ut. För då var det som man sett på film - med hopklippta bokstäver, ja och så stod det - 'du har knullat svartskallar länge nog. Du skämmer ut den svenska mannen, sjunger du i Melodifestivalen kommer vi skjuta dig i direktsändning'.

Pernilla Wahlgren berättar vidare att dödshotet var undertecknat av en rasistisk organisation. 

Tysta reaktionen på dödshotet

Hotet kom som en chock för stjärnan som beslöt sig för att inte gå ut med händelsen offentligt.

– Jag tror jag blev så illa berörd av det här hotet att jag kände att det var inget jag ville prata om, och jag har inte pratat om det heller. Jag rev brevet i bitar, slängde det och sedan ville jag inte tänka på det längre efteråt, säger hon i ”Stjärnorna på slottet”.

Trots att Pernilla Wahlgren valde att lägga hotet bakom sig så fort som möjligt påverkade det henne negativt långt efteråt, inte minst i Melodifestivalen som hon ställde upp i kort därefter.

Komikern Måns Möller blir starkt drabbad av berättelsen.

– Man önskar att hon hade fler runt sig som var där och sa behöver du inte hjälp. För hon kommer aldrig be om det själv, säger han i programmet.

Pernilla Wahlgrens avslöjar sitt dyraste spontanköp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.