Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pernilla Wahlgren bygger drömhus

Pernilla Wahlgren bygger sitt drömhus.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
På Instagram visar hon upp hur hon tänker sig att huset ska se ut.

Pernilla Wahlgren, 53, planerar byggandet av sitt nya drömhus för fullt.

På Instagram visar hon upp en första bild på hur det kommer att se ut.

”Nu längtar vi bara tills vi får börja bygga”, skriver hon.

Artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren berättade i höstas att hon har hittat en perfekt tomt att bygga sitt drömboende på. Planerna har länge funnits i hennes tankar men hon har skjutit på att förverkliga dem.

– Mina barn har tjatat på mig ända sedan de flyttade hemifrån. De har tyckt att jag borde unna mig att flytta och köpa något annat. Men jag har ju trivts väldigt bra i mitt kedjehus, och Theo har gått i en skola precis bredvid. Men sen kom jag till en tid i livet där jag kände att det inte vore så dumt med förändring. Jag är jättelycklig för det, sa hon i augusti i en intervju med Expressen.

”Kärlek uppstod”

Pernilla Wahlgren har visat upp sitt nuvarande hus i tv-serien ”Wahlgrens värld”.

Nu har hon anlitat en arkitekt för att realisera drömmen om ett nytt specialritat boende. Inspirationen kommer från ett annat hus – ritat av samma arkitekt – på Lidingö utanför Stockholm.

På Instagram har hon nyligen lagt upp en skiss av ett av rummen i den framtida villan. Där syns bland annat en flygel framför stora rejäla fönster.

”Så glad att jag fann dig, Heidi”, skriver Pernilla Wahlgren om arkitekten i inlägget.

Den lyxiga fastighet som inspirerat till husbygget hittade hon i våras under en hundpromenad. Hon skickade in en vän för att ”luska ut vem som hade ritat huset” eftersom hon ”inte vågade knacka på själv”.

Därefter tog hon kontakt med arkitekten i fråga.

”Kärlek uppstod - och på den vägen är vi ... Nu längtar vi bara tills vi får börja bygga mitt drömhus”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram.

”Ett jätteprojekt”

Hon har en tydlig vision om en rymlig villa. Det ska finnas tillräckligt med plats för att alla hennes barn ska kunna hälsa på och övernatta.

– Det är ett jätteprojekt. Jag vet hur jag vill ha det, och har satt ihop en moodboard med det finaste kök, vardagsrum och fasad jag kan tänka mig, har hon tidigare sagt till Expressen.

– Det kommer önskemål från barnen också – Benjamin vill ha gym och plats för flygel, Bianca vill ha en pool.

Pernilla Wahlgren är just nu aktuell med rese- och matlagningsprogrammet ”Yes chef!” på Dplay. Med programmet vill hon hitta tillbaka till matglädjen.

– Jag vill få tillbaka självförtroendet och få ny kunskap. Nu är det bara min son Theo som bor kvar hemma och då är det lätt att tänka att det inte är så viktigt att lägga energi på god mat för oss två, men det är det visst det, sa hon inför premiären.

Expressen har sökt Pernilla Wahlgren om husbygget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.