Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Månsson Colts kamp för Tareq Taylor efter olyckan

Svenske stjärnkocken har brutit nacken
Tareq Taylor är tillbaka i ”Trädgårdstider”.Foto: SVT
Profilen bröt tidigare nacken i en kitesurfingolycka.Foto: SVT
Pernilla Månsson Colt väljer att överraska honom med en stark gest.Foto: SVT
”Det var några dagar där när du hade din olycka när vi överhuvudtaget inte kunde fungera här”, säger Pernilla Månsson Colt.
Tareq Taylor.Foto: SXVT
Pernilla Månsson Colt.Foto: SVT
Tareq Taylor.Foto: SVT
1 / 8

Tareq Taylor är tillbaka i ”Trädgårdstider”, efter att ha brutit nacken i en kitesurfingolycka.

Men kockens nära döden-upplevelse har skrämt upp hans vänner, som överraskar honom med en känslofylld gest för att visa vad han betyder för dem.

– Du skrämde livet ur oss. Det var några dagar där när du hade din olycka när vi överhuvudtaget inte kunde fungera här, säger Pernilla Månsson Colt med tårar i ögonen.

I förra veckans avsnitt av ”Trädgårdstider” i SVT fick Pernilla Månsson Colt och hennes kolleger det hemska beskedet att kocken Tareq Taylor brutit nacken i en kitesurfingolycka. Men Taylor hade änglavakt, och lagom till säsongsavslutningen kan han vara med i programmet igen.

– Mannen som vi alla hade saknar så innerligt. Vad härligt det är att se dig, säger Pernilla Månsson Colt och kramar om sin vän när han kommer till gården.

– Det är sånt som händer, tycker Tareq Taylor, men får mothugg.

– Nä, det är det faktiskt inte, det händer inte alla, säger Pernilla Månsson Colt.

Tareq Taylor är medveten om hur tur han har haft, men har fortfarande ont efter olyckan.

– Ja, hela tiden. Inte så mycket uppe i nacken, men framför allt lite längre ner. Mellan skuldrorna, ut i axlarna, säger han och visar på ryggen.

Pernilla Månsson Colts fina gest

För att kunna laga mat i tv har han med sig en kock från sin restaurang, som hjälper till.

För att fira av programmet ställs det till med kalas på gården där de spelat in ”Trädgårdstider”, och Tareq Taylors återkomst står i fokus. Programledaren Pernilla Månsson Colt, som har jobbar med kocken i ”Trädgårdstider” i över ett decennium vill att han ska förstå vad han betyder för henne.

Pernilla Månsson Colt, Malin Persson och John Taylor tvingar ner Tareq Taylor i en bäddad säng utomhus, och med tårar i ögonen förklarar programledaren att kockens olycka skrämde upp hela produktionen.

– Det är nämligen så här Tareq, du skrämde skiten ur oss, du skrämde livet ur oss. Det var några dagar där när du hade din olycka när vi överhuvudtaget inte kunde fungera här, och vi bara tänkt på dig och hur det kunde ha gått. Du är så otroligt positiv och härlig och underbar, och det problematiska med dig är att du är så jäkla livsbejakande så du tror ju att du är odödlig, säger Pernilla Månsson Colt.

”Du behöver vila ibland”

Tareq Taylor tittar upp på henne med tårar i ögonen, och Månsson Colt förklarar varför de har bäddat ner honom i en säng.

– Jag hoppas att den här olyckan lärde dig någonting, och vi vill lära dig någonting. Det här, att du behöver vila ibland.

Expressen har sökt Pernilla Månsson Colt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.