Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla Månsson Colts tårar efter hemska beskedet i tv

Under inspelningarna av ”Trädgårdstider” fick Pernilla Månsson Colt och hennes kolleger beskedet attTareq Taylor brutit nacken.
Foto: SVT
Månsson Colt har svårt att hålla tårarna tillbaka i programmet.
Foto: SVT

Mitt under inspelningarna av ”Trädgårdstider” får Pernilla Månsson Colt och hennes kolleger ett hemskt besked – kocken Tareq Taylor, som också är med i programmet, har brutit nacken.

I tisdagens avsnitt försöker Månsson Colt och de andra fokusera på trädgårdsarbetet, men har svårt att hålla tårarna tillbaka innan de får ett besked från Taylor på sjukhuset.

– När vi kommer tillbaka till trädgården dagen efter vet vi väldigt lite om vilka konsekvenser den här olyckan kommer få för Tareq, berättar Pernilla Månsson Colt i ”Trädgårdstider”.

Tv-programledaren Pernilla Månsson Colt, trädgårdsmästaren John Taylor, inredaren Malin Persson och kocken Tareq Taylor arbetar alla tillsammans för att uppnå sommarmys i SVT:s ”Trädgårdstider”.

Men i tisdagens avsnitt – inspelat i augusti förra året – får kollegerna ett fruktansvärt besked: Tareq Taylor har brutit nacken under en kitesurfingolycka.

– Det var tanken att Malin och Tareq skulle bygga ett beduintält tillsammans. Allt skulle vara som det brukar. Men ibland tar livet oväntade vändningar, säger Pernilla Månsson Colt, och fortsätter:

– Så när vi kommer tillbaka till trädgården dagen efter vet vi väldigt lite om vilka konsekvenser den här olyckan kommer få för Tareq.

Pernilla Månsson Colt om tårarna i ”Trädgårdstider”

Pernilla Månsson Colt ses stå i ösregn med tårar i ögonen och vänta på trädgårdsmästaren, som kramar om henne när han anländer.

– Vi får jobba på, han får komma sen. Han får njuta av rabatten sen, säger Pernilla Månsson Colt tappert, och tillägger:

– Det kändes väldigt konstigt att fokusera på en futtig rabatt mitt i alltihop, men det var faktiskt bara att bita ihop. Trädgårdsarbetet kallade.

Produktionen fortsätter enligt planerna, men alla inblandade har svårt att fokusera på något annat än hur det går för deras vän och kollega på sjukhuset.

– Hela den dagen hade vi alla gått runt med en malande oro i magen. Hur hade det gått för Tareq? Det kändes konstigt att vi hade jobbat på nästan som vanligt samtidigt som han legat på sjukhuset med bruten nacke. Men så plötsligt plingade det till i telefonen, säger Pernilla Månsson Colt.

Tareq Taylor hälsar från sjukhuset

I en videohälsning syns Tareq Taylor ligga i en sjukhussäng med nackkrage, och säga åt sina kolleger att fortsätta jobba.

– Ni får inte använda det här som en ursäkt för att inte jobba, jäkla latmaskar. In och knega med er. Jag har det skitbra här, säger Tareq Taylor i videohälsningen.

Taylor stelopererades i nacken, och återhämtade sig förvånansvärt snabbt under hösten. Han kan i dag arbeta som vanligt.

”Trädgårdstider” sänds tisdagar 20.00 på SVT1 och SVT Play.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.