Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla erkänner – kravet för att delta

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

Pernilla Wahlgren hade tackat nej till att vara med i ”Stjärnorna på slottet” flera gånger, innan hon till slut bestämde sig för att vara med.

Det var först när hon fick veta vilka andra deltagare som skulle vara med som hon tackade ja.

– Jag vill veta att det är sköna människor, och ingen som skapar drama, säger Pernilla Wahlgren.

På lördagen är det säsongsavslutning av ”Stjärnorna på slottet”, och äntligen Pernilla Wahlgrens tur att stå i fokus en hel dag.

Men ”Wahlgrens värld”-profilen, som nu gör succé med sin nya show ”Hybris”, var inte säker på att hon skulle vara med i programmet, utan har tackat nej till att vara med flera gånger förut.

– Jag kommer inte ihåg när jag fick frågan... Jag har fått frågan förut, men då har jag känt att ”Nä, jag passar inte in i det här sällskapet”. Det är viktigt med personkemi i ett sånt här program tycker jag, för mig är det det. Jag vill veta att det är sköna människor, och ingen som skapar drama. Man ska ändå umgås väldigt tätt i en veckas tid. När den här konstellationen föll på plats kände jag Gud vilket härligt gäng, berättar Pernilla Wahlgren.

Tidspress hindrar Pernilla

Även artistens tajta schema har gjort det svårt att vara med tidigare säsonger.

– Sen har jag fått frågan men att det inte har passat i tiden. Så nu föll alla bitarna på plats.

Pernilla Wahlgren kände Björn Kjellman sedan tidigare, men de andra deltagarna har hon lärt känna under ”Stjärnorna på slottet” – och är glad över hur bra de kommit överens.

– Det var viktigt med människor man kan skratta med. Björn kände jag sen innan och vi älskar varandra. Vi har spelat musikal ihop, och han är jätterolig. Måns visste jag bara att vi skulle klicka och ha kul ihop. Gago kände jag mig nyfiken på, jag tycker det är kul med människor som har en brokig bakgrund och det har ju han. Julia var den jag visste minst om, så det var jättespännande att få lära känna henne. Hon är också en otroligt härlig, gullig och varm människa.

”Stjärnorna på slottet” sänds lördag 20.00 på SVT.

Därför tacka Pernilla Wahlgren först nej till ”Stjärnorna på slottet”:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.