Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernilla bryter ihop i sändning – livssorgen efter exmannen

Pernilla Wahlgren berättar om sin sorg i ”Stjärnorna på slottet”:Foto: SVT.
Pernilla Wahlgren bryter ihop i ”Stjärnorna på slottet”.Foto: SVT.

Pernilla Wahlgrens livsdröm kraschade då exet lämnade henne.

I ”Stjärnorna på slottet” berättar artisten om uppbrottet och börjar gråta över sorgen att inte kunna hålla ihop en familj.

– Jag blev ensam igen. Det var ett sådant nederlag, säger Pernilla Wahlgren i programmet. 

I underhållningsprogrammet ”Stjärnorna på slottet” öppnar artisten Pernilla Wahlgren, 52, upp om sin stora livssorg – att inte kunna hålla ihop en familj.

– Det är min sorg i livet att jag inte blev en familj så där. Det är klart att det blir alltid tungt när man sitter och pratar om det, även om jag i dag mår bra har det verkligen varit min livssorg, säger Pernilla Wahlgren efter inspelningen av ”Stjärnorna på slottet” till Expressen.

Den folkkära stjärnan har fyra barn – Oliver, Bianca, Benjamin och Theo – med två olika män. I underhållningsprogrammet beskriver Pernilla Wahlgren sorgen över att inte lyckas få kärleksrelationerna att fungera.

Turbulenta relationen

Det första äktenskapet med Emilio Ingrosso var turbulent. I SVT berättar Pernilla Wahlgren om hur paret gjorde slut till och från under hela sin relation.

– Det var ingen sund relation, säger Pernilla Wahlgren i SVT.

Redan som tonåring väntade hon sitt första barn med Emilio, men valde då att göra abort berättar Pernilla Wahlgren i programmet:

– Jag ville ha barnet men kände att vi var för unga och jag valde abort, och sedan mådde jag så fruktansvärt dåligt efter det.

Några år senare blev paret föräldrar på riktigt till Oliver och Bianca, men när hon var gravid med sitt tredje barn Benjamin gjorde paret slut – igen. Och stjärnan hamnade i en djup svacka. I programmet berättar Pernilla Wahlgren om när hennes vänner skulle hjälpa henne att flytta ut från hennes och Emilios gemensamma lägenhet – varpå en höggravid Pernilla gömde sig för att hon inte orkade med.

– Jag klarade inte av den här situationen, vi hade nyss köpt lägenheten, säger Pernilla Wahlgren i programmet och fortsätter:

– Det var där jag kände att jag accepterade så otroligt mycket som jag inte hade accepterat för att jag ville vara en familj.

Kampen med nya kärleken

Det blev slutet på äktenskapet. Efter skilsmässan satsade Pernilla Wahlgren på familjen och karriären, året därpå blev hon utsedd till Sveriges sexigaste kvinna och träffade sin nästa stora kärlek på en fest som uppmärksammade utmärkelsen.

– Jag var så kär och så lycklig, att jag kunde känna så och hitta någon, berättar Pernilla Wahlgren i ”Stjärnorna på slottet”.

Mitt i förälskelsen drabbades Pernilla av ett rejält bakslag när hon och den nya kärleken fick missfall. Men efter sorgen så vände allt igen – och hon blev gravid, varpå yngsta sonen Theo kom till världen.

Drömmen om en familj tycktes bli sann, men så vände livet uppochner ännu en gång.

– Han kämpade men innan Theo var ett år så tog det slut, säger Pernilla Wahlgren i programmet, kämpar med tårarna, och fortsätter:

– Jag blev ensam igen. Det var ett sådant nederlag, men Gud ska jag inte få vara en familj igen. Det var ju det enda jag ville.

Ärret från uppbrottet

En hjärtekrossad Pernilla Wahlgren kämpade på med vardagen för barnens skull, men om nätterna sipprade känslorna efter uppbrottet igenom och panikångestattackerna kom på löpande band. 

Med hjälp av goda vänner och psykolog har stjärnan fått livet på räls igen, men för Expressen berättar Pernilla Wahlgren att hon fortfarande har ärr från uppbrottet.

– Har man fått brustet hjärta, när det väl har läkt passar man sig jävligt noga för att det ska hända igen, säger Pernilla Wahlgren och tillägger:

– Jag tror jag har väldigt svårt att ta in någon ny person i mitt liv. Eller jag vet det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.