Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pernilla berättar om sex- övergreppet under massagen

"Många frågar om jag som har försörjt barnen på egen hand inte har fått underhåll. Jag fick det ett tag från Försäkringskassan, men Benjamin och Bianca började jobba då de var små då hade man inte längre rätt till underhållsbidrag, trots att jag inte tog av barnens pengar. Jag och Theos pappa har alltid delat lika på alla kostnader och haft honom lika mycket och hela tiden hjälps åt och stöttat varandra som föräldrar", säger Pernilla Wahlgren. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Pernilla Wahlgren tävlade 2012 i "Let´s Dance" med Tobias Bader. Foto: OLLE SPORRONG
Realityserien "Wahlgrens värld" har vid sidan av "Sofias änglar" blivit Kanal 5:s största succé. Här tre generationer Wahlgren: Bianca, Christina Schollin och Pernilla Wahlgren.
Sofia Wistams och Pernilla Wahlgrens podd "Wahlgren & Wistam" är Sveriges näst största och har blivit utsedd till "Årets podd".
Just nu repar Pernilla Wahlgren, Morgan Alling och resten av ensemblen föreställningen "Sunes jul" som har premiär 17 november och ska ut på turné i landet.
I februari drar Pernilla Wahlgren ut på den egna humorshowen "Kort, glad & tacksam".
1 / 7

Dottern Bianca brukar påstå att mamma inte har haft sex på åtta år.

Pernilla Wahlgren själv säger att det är otroligt överdrivet och berättar att hon just nu mejlar med en kille.

– Men det här som hände efter separationen från Theos pappa tog otroligt mycket kraft från mig. Jag orkade inte riskera att må så dåligt igen, utan kände att fy farao, då lever jag hellre ensam. Sedan har jag haft jättesvårt att bli kär igen, säger den 49-åriga artisten i en stor intervju om perioder då hon mått fruktansvärt dåligt, klimakteriet, att inte försöka hålla upp några fasader, gagerna och hur hon klarar allt jobb utan att gå in i väggen.

Du får mycket credd för att du i "Wahlgrens värld" inte bara visar glamour utan också din igenkläggade jacuzzi, en källarvåning som inte är helt städad och förråd där du stuvat undan en massa bråte. En del män jag intervjuar tycks kunna komma hem till ett välordnat hem och slå sig ner vid dukat bord och äta middag med barnen. Hur är det för dig? 

- Jag har varit ensamförsörjande och ensamstående och jobbat mycket och jag har klarat det. Men visst har jag känt att de som är två och kan dela upp ansvaret har det väldigt bra. Det har varit mitt jobbigaste: jag kan inte bara säga "hejdå, nu åker mamma till jobbet". Jag måste styra upp allt och tidigare hade jag två fantastiska barnflickor som blivit familjens vänner för livet. Sedan har mina föräldrar och olika vänner ställt upp mycket - och Theos pappa och jag har delat lika på ansvar och kostnader.

 

Pernilla: "Jag har kontakt med killar"

"Det är självvalt att jag inte har träffat någon", säger Pernilla Wahlgren. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Du sade i podden "Wahlgren & Wistam" att du mejlar eller messar med någon kille. Berätta!

- Ja, det gör jag. Bianca brukar säga att jag inte har haft sex på åtta år. Det är otroligt överdrivet, kan jag erkänna. Jag har kontakt med killar, men är väldigt privat och pratar inte om det förrän jag känner att det kan bli någonting seriöst. Jag sitter inte bara hemma och är deppig och uttråkad. Det är självvalt att jag inte har träffat någon. Just nu har jag svårt att se mig själv i ett förhållande, för jag har inte tid med det.

Men man kan ju ha olika sorters kontakter, man behöver inte bo med partnern...?

- Det är möjligt att det kan vara så, men det är ingenting som jag vill prata om i så fall. Ska jag prata om det ska det vara på riktigt. Det är dock ingenting som jag prioriterar just nu.

Fakta/Har fått Ulla Billquist-stipendiet

NAMN: Pernilla Nina Elisabet Wahlgren.

ÅLDER: 49.

YRKE: Artist, bloggare, designer, kokboksförfattare. 

BOR: Kedjehus på Lidingö utanför Stockholm. 

FAMILJ: Barnen Oliver, 27, Bianca, 22, och Benjamin, 20 (tillsammans med exmaken Emilio Ingrosso), sonen Theo, 10 (med ett ex som är polis). Hunden Dino.

INKOMST AV TJÄNST: 703 300 kronor (2015).

FÖDD OCH UPPVUXEN: I Stockholm med äldre bröderna Peter och Niclas och yngre brodern Linus.

FÖRÄLDRARNA ÄR: Christina Schollin och Hans Wahlgren, som bägge fyller 80 år i år och är skådespelare.

UTBILDNING: Adolf Fredriks musikskola, danslektioner hos Lasse Kühler. 

KARRIÄR I URVAL: Spelade som fyraåring mot sin mamma i tv-pjäsen "Den längsta dagen". Spelade första professionella produktionen "Karlsson på taket" på Folkan (1978). Titelrollen i musikalen "Annie" som elvaåring. "Grease", "Sound of music", "Trollkarlen från Oz". Har två gånger tilldelats teaterpriset Guldmasken (1999 för "Charleys tant" och 2002 för "Kärlek & lavemang"). Programledare för "Småstjärnorna". "Nicke & Nilla" och "Söndagsöppet". Har gett ut ett tiotal skivor och sommarpratat (2007). Har fem gånger tävlat i "Melodifestivalen". Ulla Billquist-stipendiet (2004). Tävlat i "Let´s dance" (2012). Två säsonger av "Fest hos Bindefeld" (Kanal 5), två säsonger av "Wahlgrens värld" (som tillsammans med "Sofias änglar" är Kanal 5:s största succé). Har släppt fyra kokböcker.

AKTUELL: Podden "Wahlgren & Wistam" (som är Sveriges näst största och som blivit utsedd till "årets podd", reality-tv-serien "Wahlgrens värld", egna bloggen pernillawahlgren.com, 270 000 följare på Instagram. Driver butiken MiNilla, har egna klädmärket "Pernilla Wahlgren collection" (med butik i Moodgallerian i Stockholm), barnklädesmärket "MarQy" med Benjamin, två egna viner (Pazzione by Pernilla Wahlgren"), porslinsserien "Piccadilly" (för Saga Form). Drar i februari ut på turné med egna krogshowen "Kort, glad & tacksam".

Ditt liv har förändrats med åren och du har mognat. Söker du något annat hos en presumtiv partner i dag än vad du gjorde tidigare?

- Nej, det tror jag inte. Jag vill bara ha någon jag kan skratta med, någon som är skön, som känner mig. Jag tror att man bara känner när det är rätt. Jag har aldrig haft inställningen att en man måste ha bra ekonomi eller en trygg bakgrund. Klickar det så klickar det, sedan spelar det ingen roll vad han jobbar med.

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: "Det vore härligt att få vara kär"

 

"Det måste finnas passion"

 

En del kanske tycker att passionen är viktigare då de är unga och skattar en fungerande gemensam vardag och trygghet högre då de är äldre?

- Passion måste det vara från början. Jag skulle absolut inte inleda något utifrån resonemanget att "det här vore bra för mig, det här passar in i mitt liv, det här blir tryggt och bra". Gud, vad tråkigt! Det måste finnas passion, sedan är det klart att det efter ett tag övergår till något annat. Tryggt har jag med mig själv, jag behöver ingen man för att känna mig trygg. Det jag vill ha är passion.

En del kvinnor i offentligheten säger att det verkar vara en tröskel för män att visa uppskattning och bjuda ut på dejt. Hur funkar det för dig?

- Mitt problem är att jag får så mycket... Det är många som tar kontakt med mig och skriver. Det är tyvärr säkert många bra killar som försvinner i den där gröten, men jag kan inte hålla på och svara till alla som skriver att jag verkar vara så fin eller en härlig tjej. Det hinner jag inte.

Har du gått på dejt med något fan?

- Nej, det skulle jag aldrig göra. Det har hänt att jag har träffat killar och att det senare har krupit fram att de har haft mig som idol när de var unga, men det har de släppt nu. Det är inte därför de har velat träffa mig nu. 

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har varit med i två säsonger av "Fest hos Bindefeld" i Kanal 5.

Flera kvinnor i 40-50-årsåldern säger att de känner sig mer jämnåriga med killar som är fem-tio år yngre. Vad känner du?

- Mitt umgänge - de jag jobbar med, känner och har dejtat - är yngre allihop. Skulle "prince charming" i min ålder dyka upp skulle jag inte säga nej.

Vad tror du att det beror på att du dejtat killar som varit yngre än du?

- Jag tror att det beror på vad man har för liv, för jobb. Det finns säkert assköna, roliga och pigga killar i min ålder också.

 

Pernilla planerar sin 50-årsfest

 

Du fyller 50 år på julafton. I fjol bjöd Bianca dig och dina vänner på överraskningsfest på Kasai. Hur tänker du fira i år?

- Jag tänker att födelsedagen ska bli magisk. Jag vill att folk ska uppträda, ha roliga sånger och tal och överraska mig. Jag planerar en fest, men jag är dålig på att styra upp sådant så Bianca och mina kompisar hjälper mig, annars skulle jag inte få i väg inbjudningarna förrän en vecka före festen. Vi ska försöka hitta ett datum före jul, jag kommer inte att ha fest på julafton.

Åker du till Thailand i mellandagarna i år igen?

- Nej, det kommer jag inte att hinna. Den 1 februari har jag premiär på en egen show. Medan vi spelar "Sunes jul" kommer jag parallellt att repa min egen show "Kort, glad & tacksam". Vi har premiär på Rival i Stockholm och fortsätter sedan på turné runtom i landet. 

Berätta mer!

- Det är en humorshow om mig, mitt liv och min karriär. Jag firar 40 år på scenen och 50 år på jorden. Humorn är en viktig bit i mitt liv. De flesta som tittar på "Wahlgrens värld" och lyssnar på podden tycker att jag är rolig. Jag vill inte bara stå upp och sjunga låtar, jag vill att publiken ska gå ifrån föreställningarna och ha skrattat mycket. Jag har satt ihop en dröm-ensemble med Ola Forssmed, Kim Sulocki, Hanna Hedlund och Måns Nathanaelson och jag är med och skriver manus.

Pernilla Wahlgren stöttar dottern Bianca i fjolårets "Let´s Dance". Foto: OLLE SPORRONG

Pernilla: "Jag har haft vallningar"

 

En indiskret fråga apropå den kommande 50-årsdagen: har du känt av några hormonförändringar?

- Jo, jag har haft vallningar sedan förra sommaren. Sedan har det kommit från och till och jag har dessutom haft det varmt hemma i huset. Då har jag trott att jag har haft vallningar, trots att det bara har varit för varmt inomhus. 

Du har inte funderat på östrogenbehandling eller medicin?

- Nej, det är bara vallningarna jag har märkt av. Då när det började kunde jag vakna av att jag var tokvarm. Jag googlade och det stod att det kan hålla på så i sex-sju år. Jag tycker inte att det är så farligt att säga att man är i klimakteriet. När jag fyller 50 fattar ju folk att jag inte är purung längre. Det enda det för mig sig är att jag inte kan få barn längre, men jag har redan fyra ungar och har inte suget efter en femte med någon ny man. Några humörsvängningar har jag dock inte märkt av. Jag är ganska stabil i mitt humör, utom om jag blir förbannad.

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens nya sexutspel

 

Du har berättat att du i perioder har mått riktigt dåligt. Hur har du gjort för att ta dig ur detta mående?

- Jag har pratat mycket med mina vänner, ältat och kunnat ringa dem sent på nätterna och sitta och prata. Det har hjälpt mig mycket mer än att gå i terapi. Och så har det varit min styrka att jag inte blir bitter. Jag har lätt att förlåta. Det finns folk nära mig som jag absolut inte släpper inpå livet igen så det är inte så att jag är superförlåtande mot alla, men mina barns pappor vill jag ha en bra relation med. Det är så otroligt viktigt för barnen. Där är det inte värt att fortsätta stånga sig blodig för att få rätt. Där får man sänka garden och vara lite storsint och härlig. Det mår alla bra av. Man mår inte heller bra själv av att gå runt och vara arg och bitter.

Pernilla Wahlgren och hunden Dino. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Pernilla Wahlgren fick antidepressiva tabletter

 

Har du tagit antidepressiva någon gång?

- Nej, jag var och pratade med någon när jag mådde fruktansvärt dåligt, inte kunde sova, var deprimerad och grät hela tiden. Då sade den här experten att man mår ännu sämre de första veckorna om man tar antidepressiva, innan det vänder. Jag gick hem med tabletterna, men vågade inte ta dem. Jag kände att jag inte vågade må sämre än vad jag redan gjorde.

När i livet var detta?

- När det tog slut med Theos pappa. Jag hade hoppats så mycket på att äntligen få vara en familj igen och att åtminstone ett av mina barn skulle få växa upp med sin pappa, i en familj. Så blev det inte. Då kom jag inte ur den sorgen. Det tog mig väldigt, väldigt hårt. Det är säkert därför jag inte har träffat någon efter det. Nu kommer jag förmodligen aldrig att må så dåligt igen. Om något nytt förhållande skulle ta slut så skulle det bara involvera den personen och mig, inget gemensamt barn skulle vara inblandat. Men det här som hände efter separationen från Theos pappa tog otroligt mycket kraft från mig. Jag orkade inte riskera att må så dåligt igen, utan kände att fy farao, då lever jag hellre ensam. Sedan har jag haft jättesvårt att bli kär igen och har haft svårt att släppa in folk. Jag känner att jag inte riktigt känner igen mig själv, jag har blivit lite hårdhudad. Jag har träffat väldigt snälla och gulliga killar som jag har varit tvungen att släppa för att jag inte har läkt helt.

Pernilla Wahlgren och sonen Theo på galapremiär, 2015. Foto: EXPRESSEN

Du säger att du är van att arbeta hårt och ha många bollar i luften, men har du någon gång känt som Bianca att du har varit nära att bli utbränd?

- Absolut, vi har pratat om det i podden. Då man går igenom checklistor kan jag pricka av massor av symptom. Jag brukar skylla på att jag är disträ och inte alltid vet vart jag ska, men jag har tack och lov ett väldigt starkt psyke. Att göra "Wahlgrens värld" är jätteroligt, men det kräver mycket av en som person. I kommentarsfältet på min blogg kan jag få höra att det är patetiskt att jag tycker att det är att jobba mycket när man som jag pratar sex i tv, men då fattar man inte hur pressande det är att hela tiden vara i offentlighetens öga och bli bedömd. Det tar. Det är jobbigt att varje dag vakna och känna att man inte skulle vilja göra någonting, men vet att tv-teamet är på väg och man måste prestera och leverera.

- Jag får höra att det är orättvist att jag tjänar så mycket mer än sjuksystrar och poliser. Absolut! Men tro mig, jag har varit tillsammans med en polis. Vi kunde diskutera det sjuka i att han fick jobba hårt och riskera livet, medan jag drog in mer på ett enda gig än vad han fick i månadslön. Men det är inte jag som sätter löner. Jag är medveten om att jag är privilegierad och tacksam för att jag får jobba med det jag älskar och tjäna så pass bra med pengar. 

"Jag är medveten om att jag är privilegierad och tacksam för att jag får jobba med det jag älskar och tjäna så pass bra med pengar", säger Pernilla Wahlgren, aktuell med familjeföreställningen "Sunes jul". Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

"Jag kan dementera att vi får fem miljoner"

 

Det stod att Bianca får strax under 5 miljoner kronor för den här säsongen av "Wahlgrens värld". Är det den nivån på ditt arvode också?

- Den siffran florerar, men den stämmer inte. Bianca sade att hon tjänade mindre än fem miljoner. Vi får inte fem miljoner per säsong, det kan jag dementera. I övrigt kommenterar jag aldrig min lön.

I ett av de senaste avsnitten av "Wahlgrens värld" får man se hur ställda du, Bianca och Benjamin blir då ni ska räkna ut hur mycket en väska som kostar 18 000 kronor går på om man får 70 procents rabatt?

- Jag tycker att det visar att vi bjuder på oss. Vi behöver inte ha attityden att vi är bäst på allt. Jag har många talanger, men att vara bra på matte är inte en av dem. Benjamin är ett geni på musik och låtskrivning och underbarn när det gäller att lära sig manus, men han var inte ett underbarn i skolan. Man har olika talanger och behöver inte vara bäst på allt. Alltid kan man hjälpa någon som kanske har dyslexi eller allmänt kämpigt i skolan som kan tycka att det är härligt att se att vi vågar säga att vi inte heller är duktiga på det.

Du driver ju miljonbolag och har inga problem att vara företagskvinna?

- Det jag är bra på är att ha roliga idéer, hitta bra samarbetspartners, vara kreativ och skapa. Jag är inte bra på att hålla ordning på ekonomin, så den biten sköter andra åt mig. 

Entreprenören Pernilla Wahlgren i egna butiken "MiNilla" i Stockholm. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

"Förut hade jag ett shoppingberoende"

 

I ett avsnitt av "Wahlgrens värld" fick vi se hur du klippte ditt kontokort för att få bättre koll på utgifterna. Hur gör du nu?

- Förut hade jag ett shoppingberoende, det var en tröst när jag mådde dåligt. I dag mår jag bra och har inget shoppingberoende och jag har bättre koll. Jag har en bra lön, säkert högre än många andras, och gillar att leva bra, resa mycket, gå på restaurang och sådant där. Men jag är inte längre någon slösa. 

En allvarlig sak: Du instagrammade nyligen apropå #MeToo-kampanjen om en incident du var med om som 17-åring då du hade ont i nacke och axlar och gick på polynesisk oljemassage hos en "kändis-massör". Berätta!

- Precis, det var ett exempel på när män i maktposition tar sig friheter och utnyttjar. Jag var 17 år och hade aldrig fått massage förut, då vågade jag inte säga ifrån när han sade åt mig att ta av trosorna och masserade obehagligt nära mitt kön och nuddade det flera gånger. Jäkla äckelgubbe! Det är en sådan grej som har förföljt mig resten av livet. Jag är förbannad på mig själv att jag inte sade till honom. Hade det hänt i dag skulle jag ha sagt i från, men då var jag osäker. "Ska det vara så här? Det kanske bara är jag som är överkänslig?". Numera älskar jag att gå på massage, men ingen annan har bett mig att ta av trosorna. 

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren om chock-fakturan

 

Du som har varit i artistbranschen i över 30 år, har du sett eller märkt av några sexuella trakasserier där?

- Nej, tvärtom. Det finns säkert folk som har drabbats, men i de sammanhang som jag har jobbat har alla varit likadana. Om någon på skoj har nypt mig i rumpan så har jag nypt tillbaka lika många gånger. Det är inte så att alla män får vara flörtiga och skriva sex-sms. Man vet var gränsen går. Skulle någon däremot nypa mig i rumpan på 7-Eleven skulle jag bli vansinnig.

Apropå jämställdhet vet jag att du berättade för mig senast jag intervjuade dig att du ofta har tjänat mer än männen?

- Ja, jag har aldrig känt att jag måste hävda mig mot männen, att jag får mindre betalt. Tvärtom vet jag att jag har haft bättre betalt än mina manliga motspelare.

Pernilla Wahlgren skrattar varje dag på jobbet när hon repar familjeföreställningen "Sunes jul" med Morgan Alling och de andra i ensemblen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Är det du som förhandlar om arvodena?

- Jag vet ungefär vad jag vill ha, men ända sedan jag var 17 har jag haft olika manliga och kvinnliga agenter och managers som har fått sköta förhandlingarna.

Just nu repar du familjeföreställningen "Sunes jul", som har premiär i Karlskrona 17 november och sedan turnerar runt i Sverige. Morgan Alling, du och de andra i ensemblen spelade ihop även i "Sune - kaos i fredagsmyset". Hur är det när ni går in i den här processen igen?

- Det är otroligt enkelt och roligt och bara härligt. Det är ett supertajt gäng, samma ensemble som i fjol. Det är fantastiskt att få gå till jobbet och skratta varenda dag. Morgon Alling står för regi och manus och spelar Sunes pappa Rudolf och jag spelar Sunes mamma Karin. 

Många skådespelare pratar om vikten av att få in replikerna i kroppsminnet. Hur gör du för att lära dig texterna?

- Jag har väldigt lätt för att lära mig texter, men den här gången bad jag medvetet om att inte få så mycket att göra för jag har så många andra projekt på gång. Jag vill gärna vara med i "Sunes jul", men jag vill göra det hanterligt för mig. 

Pernilla Wahlgren älskar att improvisera på scenen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

En del skådespelare säger med flit andra repliker för att det ska bli lite utmaningar när man spelar. Hur gör Morgan Alling och du?

- Tro mig, jag improviserar hela tiden! Jag är en mästare på att gå i från manus, det blir mycket roligare då. Och Morgan är likadan. Den Sune-föreställning som vi gjorde sist i fjol var inte alls den samma som den vi hade premiär med en månad tidigare. Det här ska ju vara lättsamt. Publiken tycker att det är jättekul om man spricker eller om det blir lite annorlunda. Så länge det inte är fejkat så funkar det. Jag har spelat med skådespelare som fejkar att de spricker och det är det värsta jag vet.

Har du någon gång i början av artistbanan tyckt att det har varit jobbigt att spricka?

- Nej, men jag hade en föreställning med Grease där Sandy och Rizzo har ett allvarligt snack och ska börja gråta. Där hände något som gjorde att jag började skratta i stället. I ett sådant läge får man kämpa för att det inte ska märkas utåt, annars skulle man förstöra känslan och handlingen i föreställningen. Men det är lätt att spela att man gråter när man skrattar.

Pernilla Wahlgren i huvudrullen i musikalen "Grease". Foto: Peter Knutson

Skådespelaren Marie Göranzon sade till mig att hon under sin långa karriär kanske har varit nöjd en handfull gånger. Hur ofta är du nöjd?

- Jag är nog oftast nöjd. När man jobbar med humor kan man vissa kvällar få jätteskratt för en viss replik som nästa gång inte alls genererar så mycket uppskattning. Men det är olika publik varje kväll och humor är väldigt individuellt. 

 

"Publiken fortsatte att käka och prata"

 

Jag såg i "Wahlgrens värld" att du uppträdde på en båtmässa och hörde att Sofia Wistam och du i er podd "Wahlgren & Wistam" diskuterade detta med att ha en lite avslagen publik. Vad är den knepigaste publik du har varit med om?

- Det knepigaste var då jag sjöng på någon mässa för företagare som hade ståbord och stod och åt lunch samtidigt som jag skulle uppträda. De trodde att jag var pausunderhållning och tittade upp lite grann och applåderade när jag kom in, men sedan fortsatte de att käka och prata. 

Hur hanterar du en sådan situation?

- Jag gör mitt jobb, fortsätter sjunga, fäster blicken och tänker "vilka ouppfostrade idioter". Jag minns att jag skojade och sade "jag hoppas att jag inte stör i maten, men jag har en låt kvar". Företagsjobb kan också vara de absolut roligaste gigen. Ofta är man överraskningsgäst och då är det väldigt tacksamt att dyka upp som en extragrej. Jag gillar att det är så himla olika i det här jobbet. Ibland får man värsta lyxlogen, ibland får man byta om i en gympasal. 

Hur ofta händer det nuförtiden att du får byta om i en gympasal?

- Nu har jag dragit ner lite på mina företagsjobb för jag hinner inte med sådant lika mycket som förr, men jag har många gånger bytt om i sakristian i kyrkor eller på toaletter då jag gjort skärgårdsgig. Det är inte lyx och flärd jämt.

Pernilla Wahlgren repar inför Melodifestivalfinalen, 2010. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hur många procent ger du på repetitioner?

- Då ger jag inte mycket. Jag kör fullt ut när det kommer publik!

Hur stressigt är ditt liv just nu när du repar?

- Jag har lärt mig att jobba så här, jag har alltid arbetat mycket. Bianca brukar säga att hon inte fattar hur jag orkar och får ihop allting, men jag har lärt mig att när jag går in och repar så fokuserar jag på det. Ibland kommer det tv-team och filmar hemma hos mig innan jag ska till repetitionerna och då de andra går hem för dagen går jag hem och spelar in Sofia Wistams och min podd "Wahlgren & Wistam" eller gör en massa samarbeten. I går var det reklamfilmsinspelning här hemma. Sedan ska jag hinna med mitt klädmärke och en massa möten. Det är ett fullspäckat schema, men så länge jag får resa bort ibland och ha mina lediga dagar då och då så funkar det. Häromdagen blev vi spontanlediga för att Morgan Alling inte kunde repa. Jag blev lika lycklig som ett barn på julafton för att jag fick sitta hemma i pyjamas hela dagen och inte göra någonting. I de lägena är jag ganska bra på att njuta.

PS Så var intervjun

Pernilla Wahlgren har ett så späckat schema att vi bestämmer oss för att genomföra intervjun över telefon. Det är dagen innan Pernilla och barnen ska flyga till Orlando och gå på Universal Studios (och därefter åka på den Karibienkryssning som Pernilla köpt i 80-årspresent till sina föräldrar), men Pernilla verkar inte det minsta stressad. "Jag har inte hunnit packa upp från min senaste resa till Italien än och har verkligen inte packat inför USA, men det brukar lösa sig", säger Pernilla med ett skratt. Trots att hon kör bil och förbereder ett förmiddagsmöte lyckas Pernilla samtidigt ha fullt fokus på intervjun. 

 

Pernilla Wahlgren hjälper Benjamin i "Lilla Melodifestivalen" (2006). Foto: KRISTER LARSSON