Pernilla berättar: Det klipps bort från ”Wahlgrens värld”

Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES
Foto: Discovery +
Foto: Disovery plus
Foto: Discovery +
Foto: Discovery +
Foto: Discovery +
1 / 7

”Wahlgrens värld” har underhållit svenska folket sedan premiären 2016.

Nu har den elfte säsongen precis rullat i gång och trots att tittarna alltsomoftast bjuds på en ocensurerad bild av hur saker och ting går till hemma hos familjen Wahlgren – händer det ibland att saker och ting klipps bort.

– Det är ett givande och tagande, men jag skulle säga att vi är väldigt frikostiga med vårt privatliv, säger Pernilla Wahlgren.

Succéprogrammet ”Wahlgrens värld” är i gång igen. Förra säsongen, den tionde i ordningen, var under fjolåret det mest sedda programmet på Discovery + och för seriens kanske största stjärna, Pernilla Wahlgren, betyder det här att många människor återigen kommer göra henne uppmärksam på den glädje hon sprider.

– Jag får otroligt mycket kärlek från folk som kommer fram på gatan och säger vad programmet betyder för dem, vare sig det är att de gråter, blir upprörda eller skrattar. Det är väldigt många som skrattar, säger hon.

– Det är skitkul. Man blir glad, fortsätter hon.

Inför säsongen handlade mycket av snacket om att dottern Bianca Ingrosso trappat ner engagemanget i tv-serien. Men hittills har tittarna inte märkt av att hon ”slutat”, något man inte heller kommer märka av längre fram, försäkrar Pernilla Wahlgren.

– Det känns faktiskt väldigt bra att hon nu är med när hon vill på ett glädjefyllt sätt, i stället som förut när hon kanske var tvingad: ”på måndag klockan nio kommer filmteamet och då måste du leverera”. Nu kan hon trappa ner lite och vara med när hon vill.

Pernilla Wahlgren: ”Vi drar oss inte från att visa bråk”

”Wahlgrens värld” har blivit känt för att i princip visa upp en filterlös fasad av familjen Wahlgren/Ingrosso. Det är också det som ligger till grund till seriens popularitet, åtminstone om man frågar Pernilla Wahlgren.

– Vi är extremt bjussiga och jag tror väl också att det är det som har gjort att den här realityshowen blivit en sån enorm succé, för folk känner att det är äkta. Vi drar oss inte för att visa bråk, men vi har högt till tak. Vi har en grundkärlek till varandra som jag tror att alla känner genom rutan. Det är nyttigt för folk att se att allt inte bara är lycka, glamour och perfekt, utan att det finns det där operfekta och den skitiga vardagen, tjafs och bråk, som för alla andra.

Men hon hymlar inte med att de ibland klipper bort saker.

– Vi diskuterar alltid. Vi får godkänna alla avsnitt och ibland kan det vara så: ”Hur känns det här?” och ”är det här okej att ha med?” men det är väldigt sällan. Det har aldrig hänt att vi har tagit bort något för att vi framställs i dålig dager. Endera är det kanske för privat eller: ”det här kan vi inte prata om för det handlar om någon annan som inte har bett om att vara med i realityserien”.

– Integriteten är att alla ska vara fine med det man gör. Jag skulle aldrig utnyttja någon eller göra mig lustig på någon annans bekostnad, som inte fick vara med på det. Det är ett givande och tagande, men jag skulle säga att vi är väldigt frikostiga med vårt privatliv, säger hon avslutningsvis.

Bianca om vad hon tvingas utstå efter hårda orden:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.